אחת התופעות המקוממות שמלוות את הנגב היא השלכת פסולת בשטחים ירוקים ופתוחים בכל רחבי הנגב.
למרבה הצער קבלנים שלא מחויבים לחוק וסתם עבריינים נוהגים להעמיס משאיות בפסולת בניין או פגרים של בעלי חיים בשעות לילה מאוחרות ולהשליך אותם באין רואה בלב שטחים ירוקים בנגב.
מדובר בתופעה שרשויות האכיפה המצומצמות במשאבים מתקשות להתמודד עמה ועם היקפיה בזמן אמת.
בשבוע שעבר, ביוזמתו של ניר זמיר ראש המועצה האזורית בני שמעון פעלו יחד צוותי עבודה של מ.א. בני שמעון, אשכול נגב מערבי, רשות הטבע והגנים, וחברת המחזור "נגב אקולוגיה" – לניקוי שביל התפוז לכל אורכו מפגרי בעלי חיים (פסדים) שהושלכו אליו בחודשים האחרונים.
אורי פינטו מנכ"ל אשכול נגב מערבי אמר כי למרבה הצער השלכת הפסדים לאורך השביל אמנם מתרחשת כל העת אבל היא מקבלת תאוצה בתקופת החגים.
ואכן נדרשו שלושה ימים רצופים וצוותים כולל מנוף של חברת "נגב אקולוגיה" יחד עם נציג ממועצת בני שמעון כדי לפנות כמויות עצומות של פסדים שנערמו לאורך השביל.
במבצע שותפו גם נציגי עירית רהט, שמנסים להילחם בתופעה בהציבם מכולות מיוחדות בישוב לטובת מי שנאלצים להפטר מפסדים שנמצאים אצלם בבית. כמו כן האשכול בשיתוף עריית רהט, משרד הגנת הסביבה והרט"ג בוחנים פתרונות מניעתיים יותר כגון הצבת מתקן מקומי לטיפול בפסדים בשטח היישוב והקמת יחידת אכיפה אזורית שתפעל גם היא לצמצום המפגעים.
ניר זמיר סיכם את המבצע : " זהו צעד קטן אבל חשוב במאבק הבלתי מתפשר בתופעה המכוערת של השלכת פסולת במרחב הציבורי, נמשיך להיאבק בתופעה בכוחות משותפים ובמגוון אמצעים קיימים וחדשים העומדים לרשותנו, שמנו לעצמנו זאת למטרה הן במועצה ובאשכול הרשויות, תודה לכל הגורמים שסייעו ותרמו להצלחת המהלך"
ערן שמרלק מנכ"ל חברת נגב אקולוגיה מסר " התופעה של השלכת פסולת פיראטית רק הולכת וגדלה, רבים חושבים שמדובר רק בפסולת בניין אך במקרה הזה טיפלנו בפגרי עופות שהושלכו במשך זמן רב לשביל התפוז המבחר בין בני שמעון לרהט. הצוות שלנו המתמחה בטיפול ופינוי פסולת עבד במשך כמה ימים והשלים את מבצע הניקיון בהצלחה. אני שמח שיחד איתנו יש גורמים נוספים כמו אשכול נגב מערבי, בני שמעון ורהט עם קו מחשבה דומה, שמירה על הסביבה ומיגור תופעת השלכת הפסולת בשטחים פתוחים"