ארגון 'השומר החדש' ובית ספר 'רגבים' באופקים משיקים שיתוף פעולה חקלאי-חינוכי ייחודי

ארגון 'השומר החדש' ובית ספר 'רגבים' באופקים משיקים שיתוף פעולה חקלאי-חינוכי ייחודי
צילום: בי"ס רגבים

"כשחדשנות בחקלאות פוגשת חדשנות חינוכית"

בית הספר היסודי 'רגבים' באופקים הוקם לפני כשנתיים במטרה לקדם חדשנות בחינוך דרך חקלאות. משרד החינוך בחר בבית הספר כאחד מ-20 בתי הספר החדשניים בארץ. לאחר מפגש שהתקיים בין מנהלת בית הספר, מור אבירם למנהל מרחב דרום של השומר החדש, גיא בן סעדון, נוצר שיתוף פעולה ייחודי בין הצוותים החינוכיים של הארגון למורי ותלמידי בית הספר כדי לחבר אותם לערכי החקלאות ולהעניק להם כלים חינוכיים משמעותיים דרך העבודה החקלאית.

צילום: בי"ס רגבים

בשבוע שעבר התקיים האירוע הראשון כחלק מסדרת מפגשים בין אנשי החינוך של ארגון 'השומר החדש' לצוות המורים ותלמידיהם. במהלך המפגש הגיעו מדריכות מהארגון לבית הספר, הדריכו את התלמידים, בנו איתם ערוגות ושתלו בהם שתילים. במסגרת האירוע, חברת נטפים, תרמה טפטפות לערוגות החדשות. בהמשך, לאורך שנת הלימודים, יתקיימו עשרה מפגשים שיתבססו על סילבוס ייעודי שנהגה על ידי הצוות החינוכי של השומר החדש ויעניק לצוות בית הספר הכשרת תוכן ייחודית העוסקת בחקלאות ככלי חינוכי.

מור אבירם, מנהלת בית ספר רגבים: "מינקות ספגתי חקלאות בבית, אבי היה חקלאי ותמיד למדנו מהשטח. אני רוצה שהילדים שלנו יקבלו למידה משמעותית, יתמודדו עם אתגרים, וימצאו פתרונות לבעיות קיימות, החקלאות מלמדת אותנו הרבה ערכים. ככה מגדלים ילדים סקרנים שאוהבים את הטבע, את הזולת, מגלים חמלה כלפי הסביבה ויוצרים דור איכותי ותורם לחברה הישראלית".

צילום: בי"ס רגבים

עינט קרמר, מנהלת חינוכית בשומר החדש: "שיתוף הפעולה הייחודי שהתחלנו עם התלמידים והצוות החינוכי של בית הספר החדשני חקלאי 'רגבים' באופקים הוא בעיני סנונית ראשונה שאני מאחלת לנו שתבשר על שינוי חינוכי רחב בישראל. המיזם נולד מתוך הבנה כי אין כמו חיבור בלתי אמצעי לאדמה, גידול מזון טרי ובריא ולמידה מתוך התנסות חווייתית, לפיתוח תחושת מסוגלות וחוסן אצל התלמידים, להוביל לשיח פתוח ולקבלת האחר, ולקדם חיבור לארץ ולמורשת המשותפת שלנו. הפעילות עתידה להתקיים במתחם ערוגות אקולוגי, בחצר בית הספר, ולהיות משולבת בכלל מקצועות הלימוד, כמו גם בפעילות אחרי בית הספר בשיתוף הקהילה כולה".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
נערכים לשעת חירום - ציוד רפואי חדש ביישובי הערבה התיכונה
צוותי הרפואה ביישובי הערבה התיכונה, התחדשו בציוד רפואי חדיש ומתקדם...
תלמידי בית החינוך אמית טכנולוגי באר שבע פינקו את הלוחמים מעזה לקראת ראש השנה
לקראת ראש השנה ארחו התלמידים בתיכון אמית טכנולוגי בבאר שבע...
"הרמוניה ביער": ערב של קסם, רוגע והשראה בלב הטבע עם שלל סדנאות, טיפולים, מוזיקה והרצאה מרתקת
אחרי ההצלחה הגדולה בשנה שעברה, אירוע "הרמוניה ביער" חוזר ובגדול והפעם...
כשחוויה מעשירה ואנשי המדבר נפגשים פסטיבל "נוודי המדבר" בחול המועד סוכות - הפנינג סדנאות מדבריות ומוזיקה ישראלית לכל המשפחה בכפר הנוקדים
סדנאות בסגנון מדברי, סיורים מודרכים, סיורי עקרבים, יצירה, מוזיקה וריקודים,...
אביחי ברודץ ותם דמארי קיבלו תארים במכללה האקדמית אשקלון
המכללה האקדמית אשקלון קיימה בשבוע שער (שלישי ורביעי) שני טקסים...
הוקרה מרגשת: אלי אביסרור קיבל בהפתעה פרס מפעל חיים של ארגון הקבלנים בנגב בכנס השנתי של ארגון הקבלנים בנגב, שהתקיים בירושלים, הוענק לאלי אביסרור, יו"ר הארגון ומ"מ נשיא התאחדות בוני הארץ, פרס מפעל חיים.
אביסרור: "לא ציפיתי למחווה מפתיעה ומרגשת כל כך. עבורי, הפרס...
יקירי העיר אופקים 2025 אות 'יקיר העיר' הוענק ל-16 היקירות, היקירים והארגונים הנבחרים בערב מרגש של זיכרון, הוקרה וגאווה מקומית
אמש (שלישי), 02.09.2025 התקיים בהיכל התרבות העירוני טקס יקיר העיר...
ילדי העוטף מציירים תקווה לשנה החדשה על אריזות הדבש של יד מרדכי לקראת ראש השנה, ילדי יישובי העוטף, שחלקם פונו מבתיהם, הפכו את אריזות דבש יד מרדכי למרחב של תקווה וציירו עליהן את החלומות לשנה החדשה
"כשחזרתי הביתה אחרי שהיינו מפונים הרגשתי כמו בציור שלי -...
למרות המחסור במורים, בוגרי תיכון רגר חוזרים ללמד בבית הספר שבו גדלו
היום (1.9) נפתחים שערי תיכון רגר בבאר שבע לשנת הלימודים...
פסטיבל אופקים סוגר עשור: עשרות אלפי מבלים נהנו מהחגיגה המסורתית
עשרות אלפי תושבות, תושבים ואורחים מילאו את רחוב הרצל המיתולוגי...
דילוג לתוכן