אלי אביסרור, יו"ר ארגון קבלני הנגב ומ"מ נשיא התאחדות בוני הארץ: "אחרי משבר הקורונה מחירי הדירות בישראל יעלו"

אלי אביסרור, יו"ר ארגון קבלני הנגב ומ"מ נשיא התאחדות בוני הארץ: "אחרי משבר הקורונה מחירי הדירות בישראל יעלו"

לדברי אביסרור, ענף הבנייה מושפע מאוד מאפקט הקורונה:  "תקורות הבנייה צפויות להתייקר, יש קושי באספקת ציוד עבודה באתרי הבנייה שכן, סין הייתה הספק העיקרי, אין מספיק כוח אדם ואין שיווק קרקעות. כל אלו ביחד צפויים להוביל לעלייה במחירי הדיור בישראל.

עד ערב המשבר, הייתה אוירה טובה והיו המון מכירות בענף, מאז משבר וירוס הקורונה, אנשים פחות מתעניינים. הם לא מגיעים למשרדי המכירה ופחות מתעניינים בקניית דירות.

לאור המצב, קבלנים רבים עברו לערוצי און-ליין, מקדמים תהליכי שיווק ומכירה דרך האינטרנט. לצערי זה עדיין מתקדם לאט, במיוחד לאור העובדה שאין אפשרות להגיע ולראות את הדירות. המצב החדש מחייב יצירתיות ושימוש בכלים מתקדמים כמו סיורים וירטואליים בדירות ומעבר לערוצים טכנולוגיים נוספים.

באשר להמשך הבנייה בימי המשבר הסביר אביסרור כי כל אתרי הבנייה ממשיכים לעבוד וזאת לאחר שהממשלה החליטה להכיר בענף הבנייה כענף חיוני: "הממשלה קיבלה החלטה חשובה, הפסקת פעילות הענף הייתה עלולה להוביל להפסד במשק  של 4.5 מיליארד  שקל בחודש. ליזמים וקבלנים בענף יש התחייבויות אשראי מהבנקים בהיקפים של 100 מיליארד שקלים, מה שעלול להוביל להפסדי ענק עבור המערכת הבנקאית בישראל. לאחר חישוב כלל הסיכונים וההשפעות שלהם על המשק, נענתה הממשלה לדרישות שלנו והכריזה על ענף הבנייה כענף חיוני למשק. כמובן שהפעילות באתרי הבנייה נעשית בהתאם להנחיות משרד הבריאות. ראשית כל פועלי הבניין, בעלי אישור כניסה לארץ ייכנסו לצורכי עבודה, אך לא יוכלו לחזור לשטחים עד תום משבר הקורונה. עבור הקבלנים בנגב, מדובר במערך לוגיסטי  שלם. כדי לצלוח ולאפשר חזרה לעבודה מהירה, הקמנו במשרדי ארגון הקבלנים בנגב, חמ"ל שנועד לסייע לכל הקבלנים באזור. הוצאנו קולות קוראים למלונות באזור שילינו את הפועלים. גם אתרי הלינה מחויבים לעמוד בתנאי משרד הבריאות. למשל הגבלת מספר אנשים בחדר, מרחקים וכדומה. זו מציאות חדשה ומשתנה משעה לשעה, יש שינויים בתקנות ובהנחיות כל כמה שעות.  צוותי ההנהלה של הארגון פועלים כל העת כדי לנגיש את המידע לקבלנים ולאפשר להם פעילות שקטה עם מינימום פגיעה".

גם יוסי דלויה, קבלן ומ"מ יו"ר ארגון קבלני הנגב התייחס למציאות החדשה וסיפר

משבר הקורונה משפיע לא רק על המשק אלא גם על ענף הבנייה. כשיש הסגר ומבקשים מאנשים לא לצאת מהבית אז גם המכירות מושפעות מהמצב. אין מכירה, אנשים מעדיפים לשמור ולחסוך כסף לאוכל ואם צריך גם לתרופות. בגלל החוסר וודאות ממה שצופן לנו העתיד והתפשטות הנגיף, הכל עומד במקום.

למעשה, המשרדים סגורים. אין כל טעם שנמשיך לפתוח את המשרד ולהעסיק עובדים שישווקו וימכרו. חשוב לומר, שמבחינתנו יש רצון עז להמשיך ולתת מענה בכל עת, ולכן השארנו הודעה שמי שרוצה ומעוניין- מוזמן להתקשר ונשמח לעמוד לשירותו.

המשבר לא רק משפיע על תחום המכירות והשיווק אלא גם על תחום השכירות. יש לנו שוכרים, מרכזים ועסקים מניבים שביקשו לעצור את התשלומים של השכירות. יש גם כאלו שהיו אמורים להיכנס והחליטו בסוף שלא להיכנס עקב המצב והחוסר וודאות. וזה משפיע מאוד.

על אף המשבר והמצב החדש שנכפה עלינו, לא עצרנו את הפעילות של החברה. אנו ממשיכים לבנות ולהתעסק בפרויקטים שלקחנו על עצמנו. מבחינת מעגל העובדים, צמצמנו. את העובדים שהם מעל גיל 60, הוצאנו לחל"ת. כל השאר ממשיכים בעשייה ובעבודת כפיים, תוך הצמדות להנחיות ולמגבלות של משרד הבריאות.

"אחרי משבר הקורונה מחירי הדירות בישראל   יעלו"

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
ספורטיאדה 2026: אירוע הספורט הגדול בישראל יצא לדרך, בסימן 100 שנה להפועל
בשנה שבה מציין הפועל מאה שנות פעילות, חזר אירוע הספורט...
שני מתנדבי מד"א שנפצעו באורח קשה וחזרו להציל חיים קיבלו את מגן שר הבריאות להתנדבות במערכת הבריאות
שני מתנדבי מגן דוד אדום, עוז אוקמפו ממרחב אשר וחננאל...
ממכונת האספרסו באופן-ספייס לקפה של חדר המורים: כשהלב של ת' בחר בחינוך
בגיל 22 כבר השתכרה רס"ל במיל' ת' 25 אלף שקל...
על גג העולם: בין הים למדבר, המסעדה החדשה שמפתיעה את אילת נפתחה לפעילות מלאה
אסיה, המסעדה האסייתית שעל גג מתחם שבעת הכוכבים, שהוקמה בהשקעה...
במקום להילחם ב-AI ב- SCE הופכים אותו לכלי עבודה
SCE מכשירה את הסטודנטים החדשים לשימוש חכם בבינה מלאכותית עוד לפני...
גשר אקדמי ותרבותי בין ישראל למרוקו: המכללה האקדמית אשקלון תקיים כנס אקדמי לחיזוק הקשרים במסגרת הסכמי אברהם
הכנס יתקיים באוקטובר במרכז הכנסים של המכללה ויעסוק בדו-קיום בין...
שוברים שגרה בערד: יום אירוח מפנק ועתיר תוכן לדיירי מעון "משמרות"
בריכה מרעננת, קבלת פנים חמה, הרצאה ברוסית עם שירים ומשחקי...
מקום שבו הזיכרון פוגש את החיים: ICL חנכה גינת זיכרון במרכז הרפואי סורוקה
הגינה החדשה מנציחה את עובדי החברה ובני משפחותיהם שהלכו לעולמם...
הנוער בנס ציונה הכריע: ניצחון מוחץ למפלגת "ביחד" בתיכון בן גוריון
מאות תלמידי תיכון ע"ש בן גוריון בנס ציונה פגשו נציגים...
סיכול פריצה בשעת מעשה בלהבים
סיירי צוות 3 תפסו חשוד בפריצה לבית בלהבים, כאשר ברשותו...
דילוג לתוכן