איך לבנות תקציב משפחתי?

איך לבנות תקציב משפחתי?
credit: pixabay

התנהלות פיננסית נכונה במשק הבית, מתחילה מבנייה נכונה של תקציב וממשיכה בניהול התקציב בצורה שוטפת. התקציב הזה ישמש אתכם לתכנון כלכלי יותר אחראי כלפי עצמכם וכלפי המשפחות שלכם. המדריך הבא יעניק לכל אחת ואחת מכם מידע לגבי איך לבנות תקציב משפחתי? כדאי לכם להמשיך לקרוא.

credit: pixabay

איך תנהלו את התקציב הביתי שלכם?

לפני הכל, כדאי לכם לדעת שהתהליך של ניהול תקציב ביתי מתחיל תמיד בהחלטה. לאחר שהגעתם למסקנה שהגיע הזמן לקחת את עצמכם בידיים ולהתייעץ עם יועץ כלכלי מקצועי, אלה הדברים שתדברו עליהם –

  • רשימה מסודרת- לא סתם אומרים לכם לשמור את כל התדפיסים של הבנק, את כל החשבונות ששילמתם, כרטיסי אשראי ועוד. תהליך של ניהול תקציב מתחיל בהכנה של רשימה מסודרת של כל מה שהכנסתם והוצאתם משלושת-ארבעת החודשים האחרונים. כך בעצם תקבלו תמונה כללית על המצב הנוכחי שלכם.
  • חינוך פיננסי- הדבר הכי טוב שאתם יכולים לעשות הוא לשתף את הילדים שלכם. כבר מגיל צעיר תדבר איתם על העניין של הכסף ותלמדו אותם מה המשמעות של הערך הכספי. אם באפשרותכם לתת להם דמי כיס, עשו זאת, תסבירו להם מה זה תקציבים ומה הם חסכונות עתידיים. כל המטרה בעצם היא ללמד אותם על התנהלות כלכלית יעילה

ממה מורכב התקציב הביתי?

לפני שאתם רצים לבנות תקציב, כדאי שתדעו ממה הוא מורכב.

  • הכנסות- כל מה שמשק הבית מכניס, כמו הכנסות מעבודה, ריביות, שכירות ועוד.
  • הוצאות- כל מה שמשק הבית מוציא, כמו הוצאות מימון, הלוואות, ריביות, מחייה ועוד.
  • הון נכסים ורכוש- זהו סעיף שלא חובה להכניס, אך אתם יכולים לבנות תקציב קצת יותר מורכב שמכיל בתוכו גם את השווי הכללי של כל הנכסים שלכם, החסכונות, ההשקעות והכסף של משק הבית.

אז איך תבנו את התקציב הביתי שלכם?

אז בשביל לבנות את התקציב הביתי, עליכם לפעול לפי השלבים הבאים:

    • רישום של כל ההכנסות- עליכם לרשום את ההכנסות שיש במסגרת משק הבית. הן הכנסות חודשיות והן שנתיות. אך לא כאלו של פעם בכמה שנים.
    • רישום של כל ההוצאות- כמו שיש הכנסות יש גם הוצאות למשק הבית, וגם הם נרשמות בתקציב הביתי. גם כאן, אלה הוצאות חודשיות או שנתיות אך לא אחת לכמה לשנים.
    • דירוג הוצאות והתחייבויות- לאחר שרשמתם את כל ההוצאות וההתחייבויות שלכם, עליכם לדרג אותן לפי החשיבות שלהם ולפי סדר העדיפות שלהן. הדרך הכי נוחה לדרג היא לפי הוצאות קבועות שאתם לא יכולים לוותר עליהן, כל מיני הוצאות שוטפות אחרות, הוצאות שהן תקופתיות לפי רבעון או לפי שנה ורק בסוף, לבסוף הוצאות משתנות.
  • חלוקת הכנסות לפי דירוג הוצאות- כאשר הרשימה של ההוצאות אשר מדורגות לפי סדר עדיפות או לפי חשיבות כבר אצלכם, עכשיו צריך לשלב בתוכן את ההכנסות. אתם צריכים לחלק את סך ההכנסה החודשית כך שההוצאות הקבועות שאסור לדחות ישולמו ראשונות וההפרש שיישאר לכם מסך ההכנסות ישלם את הדרגה הבאה בחשיבות ההוצאות, וכך הלאה.
    • קביעת סכום מרבי לכל הוצאה- הוצאות שאתם לא יכולים לוותר עליהן, כמו מחייה ומגורים, הן יהיו בדרך כלל הוצאות שהן קבועות לפה או לשם. כל שאר ההוצאות, במיוחד אלה התקופתיות ופנאי ובידור יהיו הוצאות משתנות ולכן חשוב לקבוע להן סכום מקסימלי אותו אתם רוצים ויכולים להשקיע בחודש.
  • שמירה על תקציב מאוזן- חשוב מאוד לשמור על תקציב שלכם מאוזן כמה שאפשר על פני כל השנה. אם יהיו לכם חודשים בהם תוציאו יותר מאשר הכנסתם, יש כל מיני דרכים לפתרון הבעיה. כמו למשל, לנסות לצמצם הוצאה לא קריטיות או אם אתם יכולים להגדיל את הכנסות גם אם צריך להישאר שעות נוספות בעבודה ועוד.
כתבות נוספות שיעניינו אתכם
שירותי רכב עד הבית
בעידן המודרני, חיי היום יום שלנו הופכים להיות עמוסים יותר...
מנהיגות מכילה: המפתח להצלחה
מנהיגות מכילה היא גישת ניהול המדגישה יצירת סביבת עבודה שבה...
הדרך שלך לכושר מושלם באזור פתח תקווה
אם אתם מחפשים את הדרך האפקטיבית ביותר לשפר את הכושר...
פתרונות סולאריים מתקדמים לבית ולעסקים
היתרונות של מערכת סולארית לבית השימוש במערכת סולארית לבית הולך וצובר...
האם המטרה של צעצוע הרכבה הוא להנאה בלבד?
במבט ראשון, צעצועים להרכבה כמו לגו נראים כמו פעילות פשוטה—לבנים...
מאחורי הקלעים של מנות השף
הישראלים אוהבים לבשל, את זה אנחנו יכולים לראות ממש בכל...
התקנה ותחזוקה של ארונות תקשורת – כל מה שצריך לדעת
ארונות התקשורת של היום נמצאים ממש במרכזה של כל מערכת...
גזלייטינג בזוגיות ובחיים האישיים – סימנים שלא כדאי להתעלם מהם
גזלייטינג הוא מונח מושאל מהתרבות הפופולארית. המונח מתאר מצב בו...
חיי הבר והטבע סביב קלימנגרו
הקילימנג'רו, ההר הגבוה ביותר באפריקה במרומיו של 5,895 מטרים, מעניק...
מתי כדאי לפנות אל עורך דין תעבורה באשקלון?
תושבי הדרום ובפרט אלו שמתגוררים בסביבת אשקלון, עשויים להרוויח רבות...
דילוג לתוכן