Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

איך יוצרים שטח תפעולי עבור המחסנים שלנו

איך יוצרים שטח תפעולי עבור המחסנים שלנו
קרדיט - Canva

יש חברות שתופסות בסך הכל כמה עשרות או מאות מ"ר של משרדים ובזאת מסתכמת החברה כולה, אבל יש לא מעט חברות שממלאות מחסנים ושטחי עבודה וזקוקות גם למרחב פעילות העמסה ותפעול. כל חברה המחזיקה שטחי אחסנה, או שטחי פעילות אחרים בהם יש שינוע מאסיבי של מוצרים או פעילות אחרת שתופסת את התנועה בשטח, נתקלת לא פעם ולא פעמיים בבעיות שנוצרות בגלל התנגשות צרכי התנועה הספציפיים של הפעילות לצרכי התנועה הכלליים של הציבור. ישנם אמנם שטחי תפעול הנמצאים באחורי שטחים תעשייתיים ואזורים נידחים, אבל יש לא מעט כאלו שקיימת בהם תנועה כזו או אחרת של הולכי רגל או רכבים פרטיים אחרים, ובמצב כזה יש צורך בתכנון שטח תפעולי שיעמוד בחוק וגם יתואם עם משרד התחבורה והרישויים הדרושים לכך.

איך מקבלים אישור להגדרת השטח

אם יש לכם מפעל ומחסנים ואתם מוצאים שנדרש לכם תכנון מותאם אישית של השטח כדי לארגן את הפעילות שלכם באזור באופן מיטבי שלא יתנגש בתנועה מסביב, אתם צריכים לעבור תהליך לא קצר של תכנון, רישוי, תמרור ועוד הרבה פרטים שקשורים בכך. בהנחה שיש לכם לא מעט עבודה שוטפת במפעל גם ללא כל המושגים הללו שאין לכם כל הכרות מוקדמת איתם, מומלץ בדרך כלל למפעלים וחברות להעניק את האחריות לכך לקצין הבטיחות בתעבורה של החברה, או מוטב- לחברה שאחראית על כך במיקור חוץ. אם אין לכם קצין רכב בחברה, לכו לחברה מקצועית שמתמחה בתחום, היא תדע לקצר תהליכים וייעל את הדרך לפתרון.

עושים את זה בפועל

חברה מקצועית בתחום בטיחות תפעולית תתחיל את התהליך מפניה לרשויות המקומיות- העירייה או המועצה האזורית, בבקשה להחיל שטח תפעולי באזור החברה, בפירוט הצרכים של המקום ונתוני השטח. לאחר אישור ראשוני יש צורך לתכנן את השטח כמו שצריך. מדובר בעבודה מקצועית ומדוקדקת, כאשר יש למתכננים את הזכות החוקית להחיל חוקי תנועה מקומיים, סדרי תנועה ואפילו תמרורים ייחודיים, הכל בהתאם לצורך הפעילות בשטח. את התוכנית יש להגיש לרשויות המקומיות וגם למשרד התחבורה, לתקן במקרה הצורך ולאחר מכן לקבל את האישור הסופי ולצאת סוף סוף לדרך.

קצין בטיחות בשטח

שטח תפעולי מחייב מפקח בטיחות שישהה באזור, יכיר את חוקי המקום כפי שנקבעו ויחיל אותם בשטח, ינהל את התנועה ויוודא שהיא אכן תקינה ובטוחה. הנחיותיו של המפקח כוללות את המהירות המותרת, את כיווני התנועה, ועוד לא מעט פרמטרים רלוונטיים שיבטיחו את הפעילות הנוחה של השינוע לצד הבטיחות המקסימלית של כלל העוברים והשבים.

מחפשים חברה שתעשה את זה טוב? דברו איתנו בגי'קובסון שירותי בטיחות בע"מ.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
שיפוץ מוצלח מתחיל בבחירת הקבלן הנכון
כבר שנים רבות אתם דוחים את השיפוץ שרציתם לעשות במרכז?...
זה הזמן לצאת לחופשה זוגית
כמה קל לנו לשקוע בשגרת היום-יום ולשכוח עד כמה חיוני...
מתקני ג'ימבורי
לילדים בגילאים צעירים יש שעות פנאי רבות והוריהם צריכים למלא...
עריסה איכותית לשינה טובה יותר
השאלה איפה ואיך התינוק שלכם יישן מטרידה אתכם כי שמעתם...
למי מומלץ לערוך הסכם ממון ומתי?
בעבר הסכם ממון היה מזוהה בעיקר עם משפחות אמידות במיוחד,...
איך עובדת פאת לייס קדמית ואיך ללבוש אותה נכון?
רכישת פאה חדשה יכולה להיות מהנה. אבל הבחירה שלכם יכולה...
רוצים לדעת את האמת? כך תלכו בעקבותיה
לאורך החיים אנחנו לא פעם, עומדים בפני אינספור החלטות לא...
המטבח המודרני – לב הבית שלך
המטבח היה מאז ומתמיד הלב הפועם של כל בית, מקום...
ייעוץ מס ועורך דין מיסים: המפתח להצלחה פיננסית
התנהלות פיננסית נכונה היא אבן יסוד להצלחה כלכלית, הן עבור...
חשיבות חוות דעת מהנדס בניין וניהול פרויקט בנייה – כיצד תבחרו נכון עם יובל מרקו הנדסה בע"מ
בעולם הבנייה המודרני, איכות התכנון והביצוע הם המפתח להצלחת פרויקט...