באו מצרפת בשביל החוויה אבל יישארו בשביל ההנדסה

באו מצרפת בשביל החוויה אבל יישארו בשביל ההנדסה
קרדיט מכללת סמי שמעון

כ- 300 תלמידי כיתות י"ב מכל צרפת הגיעו לביקור ב-SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון כחלק מביקור שלהם בארץ. במהלך הסיור במכללה שמעו התלמידים על אופציות הלימודים השונות בהנדסה, פגשו את צוות ההוראה והסטודנטים וסיירו במעבדות המכללה.

 

תלמידי כיתות י"ב מכל צרפת הגיעו לביקור ב-SCE
קרדיט מכללת סמי שמעון

במסגרת פרויקט "שמיניסטים בכחול לבן", הגיעו מצרפת אתמול (ב', 17.12) מעל ל-300 תלמידי כיתות י"ב לסיור ב-SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון. הביקור התקיים במסגרת שיתוף פעולה של המכללה עם הסוכנות היהודית כחלק מתכנית לשלב את התלמידים במכללה ובלימודי מקצועות ההנדסה. במהלך הסיור בני הנוער הצרפתים נפגשו עם חוקרים וסטודנטים של המכללה, שמעו על תכניות הלימוד ועל המכינה להנדסה, וסיירו במעבדות וכיתות הלימוד בהם אולי ילמדו בעתיד הקרוב.

בשנים האחרונות ישנה עלייה במספר התלמידים הצרפתים המחליטים ללמוד בארץ בכלל וב- SCE בפרט. המעוניינים במסלול לימודי זה יגיעו לבאר שבע לאחר לימודי התיכון ויתגוררו בדירה בעיר העתיקה יחד עם סטודנטים צרפתים נוספים. בשנה הראשונה הם יבצעו השלמות, שיפור בגרויות, וילמדו במכינה להנדסה של המכללה. לאחר מכן יבחרו מחלקה להנדסה ויחלו את לימודי התואר הראשון שלהם בהנדסה במחלקה שיבחרו.

"שמיניסטים בכחול לבן" הינו הפרויקט הגדול ביותר של הסוכנות היהודית בשיתוף עם "החוויה הישראלית" להבאת נוער יהודי מצרפת לסיורים חינוכיים בארץ. במסגרת הפרויקט, תלמידי בתי הספר מגיעים לסיור חינוכי בן שבוע ימים בישראל כדי להיחשף לאפשרויות הלימודים בארץ לאחר הבגרויות.

ד"ר אבשלום דנוך, ראש המנהל האקדמי ועוזר הנשיא ציין: "אנו גאים לארח קבוצה כה גדולה של בני נוער מצרפת אשר בחרו לבוא אלינו מתוך התעניינות בלימודי ההנדסה בישראל שידועה בקדמה ובפיתוחים הטכנולוגיים שהיא מובילה. מזה מספר שנים שמגיעות אלינו קבוצות של בתי ספר מצרפת, דבר המצביע על הבעת אמון גבוהה במכללת סמי שמעון כמובילה בתחומי המדע והטכנולוגיה".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
הסטודנטים של SCE מציגים פתרונות יצירתיים לפצועי בית הלוחם באר שבע
סטודנטים משנה ג' במחלקה להנדסת מכונות במכללת -SCE המכללה האקדמית...
"נוקדים עם כוכבים" חוזר: פסטיבל המטאורים בכפר הנוקדים
ארבעה סופי שבוע של קסם מדברי ומטר מטאורים בלתי נשכח!...
משתלת שורשים מצטרפת לרשת האנרגיה המבוזרת של nGrid
המשתלה השלימה הטמעת מערכות אגירה בכלל אתריה במסגרת היערכות לעלייה...
מילדות לבגרות: עמותת נגבה ומועדוניות באר שבע ציינו את אירוע בנות המצווה השנתי, המסכם שנה של פעילות חינוכית משותפת
נערות עמותת "נגבה" ומועדוניות באר שבע חגגו השבוע את המעבר...
רשת DONNA VICTORIA פותחת חנות דגל חדשה בעופר קניותר נס ציונה בהשקעה של חצי מיליון שקל
לרגל הפתיחה החגיגית תעניק הרשת מבצע השקה חד פעמי: 1+1...
"לילות קיץ בערבה"
תצפית כוכבים בטלסקופ, צפייה בחיות הבר הליליות, ארוחות שטח ומדורה, קולינריה...
"השנים הללו": המציאות הישראלית פוגשת את לב המדבר תערוכה חדשה בערבה
תערוכת אמני הערבה התיכונה בגלריה 'עשוש' כפר האמנים צוקים מציגה...
"חלק ממשי ממורשת בית הספר" - נחנך פרויקט סרטי ההנצחה המרגש של מקיף אמית שדרות
רגע לפני היציאה לחופשת הקיץ, התקיים במקיף הכללי למדעים אמית...
נפרדים בחסד
במקום חגיגות שגרתיות, תלמידי שכבת י"ב בישיבה התיכונית אמית בלבב...
1,000 ימים עברו מאז טבח שבעה באוקטובר
"עבורי לא עבר אפילו יום אחד": ביום ה־1,000 למלחמה, שמונה...
דילוג לתוכן