מול למעלה ממאה ועשרים תעשייני הדרום: נבחר היו"ר החדש של מרחב דרום בהתאחדות התעשיינים

מול למעלה ממאה ועשרים תעשייני הדרום: נבחר היו"ר החדש של מרחב דרום בהתאחדות התעשיינים
קרדיט עוזי אברהם

בשבוע שעבר (ג', 20.11) התקיים אירוע ההוקרה הראשון לתעשייה הדרומית במסגרתו התקיימה האסיפה הכללית והבחירות ליו"ר והנהלת מרחב דרום בהתאחדות התעשיינים. לאירוע, שהתקיים בסמילנסקי בוטיק בעיר העתיקה באר שבע, התכנסו למעלה מ-120 מנהלי ובעלי חברות תעשייה מרחבי דרום. במהלך האסיפה נבחר בתשואות הקהל יו"ר המרחב החדש, אמיר הדס. יחד עם אמיר הוכרזו גם חברי הנהלת המרחב החדשים.

 

נבחר היו"ר החדש של מרחב דרום בהתאחדות התעשיינים
קרדיט עוזי אברהם
נבחר היו"ר החדש של מרחב דרום בהתאחדות התעשיינים
קרדיט עוזי אברהם

כמאה ועשרים מנהלי ובעלי חברות תעשייה מרחבי הדרום הגיעו אתמול בערב לאירוע ההוקרה המרכזי לתעשייה הדרומית במסגרתו התקיימה האסיפה הכללית והבחירות ליו"ר והנהלת התאחדות התעשיינים מרחב דרום. האירוע מתקיים פעם בשנתיים ובמהלכו נבחרים יו"ר המרחב וחברי ההנהלה שיהיו אחראיים על ניהול מרחב דרום לשנתיים הבאות. את האסיפה אירגן וניהל מנהל מרחב דרום בהתאחדות התעשיינים, אביב חצבני.

במסגרת האירוע נפרדו התעשיינים מיו"ר מרחב דרום היוצא, מר אבינעם שקד, מנכ"ל ובעלים של חברת שריונית חסם דלתות איכות בע"מ. שקד השלים שתי קדנציות רצופות, עתירות וגדושות בפעילות והישגים, זאת לצד אתגרים לא מעטים. שקד, שמונה להיות יו"ר האסיפה, סיכם בפני הנוכחים, 4 שנות עשייה רחבה, בהן כיהן כיו"ר המרחב, במסגרתן שאף כל העת לחיזוק הקשר היומיומי עם תעשייני הדרום, לפתרון בעיות וחסמים בשטח, לחיזוק ההיכרות והערבות ההדדית בין תעשייני המרחב. וכן פעל רבות למצב את מרחב דרום כגוף יוזם, מוביל ומשפיע, אשר מהווה גורם אסטרטגי בצמתי ההחלטה בנגב והדרום.

כמו כן, במסגרת פתיחת האירוע נבחר בתשואות הקהל יו"ר מרחב דרום החדש, אמיר הדס, מנכ"ל ובעלי חברת ת.מ.צ תעשיות מיחזור צמיגים. אבינעם שקד ואמיר הדס העבירו ביניהם את 'שרביט המרחב' תוך קבלת מחיאות כפיים מהמרחב.

לתעשיינים שהגיעו לאסיפה, במתחם סמילנסקי בוטיק, חיכו שלישיית מיתר של הסינפונייטה הישראלית באר שבע. דר' גיא בכור, מומחה למזרח התיכון, להרצאה על ההתרחשויות בשנים האחרונות ועל עתידה המדיני-כלכלי של ישראל. את הערב חתמו דני בסן ויושי שדה עם שירי תיסלם, אריק איינשטיין ועוד.

שרגא ברוש, נשיא התאחדות התעשיינים בישראל, הגיע לאסיפה לברך את היו"ר החדש, מר אמיר הדס, ולהודות ליו"ר המרחב המסיים, מר אבינעם שקד, על העשייה הרבה של ההנהלה שסיימה אתמול שנתיים של עבודה: "אנו חוגגים השנה עשור למרחב דרום. בארבע השנים האחרונות היה זה אבינועם שלקח את המקל וכיהן כיו"ר המרחב. אבי הוא בן אדם דעתן וענייני, ואני חושב שזה קווי אופי המתאימים לתפקיד כמו זה. העבודה הרבה במרחב דרום היא בעיקר  הודות לעקשנות של הנהלת המרחב ולרצון הברור שלהם להיות רלוונטיים לתעשיינים באזור. אין ספק שהאנשים שנמצאים בשטח יודעים מה חסר ומה דרוש. אני שמח על הבחירה שלכם באמיר שנכנס היום לתפקיד ומאחל לו הצלחה רבה.  הדרום עומד בפני תקופה של קידמה וחלק חשוב מכך הוא מעבר צהל דרומה. אנו בהתאחדות התעשיינים מקדישים המון תשומת לב לתעשיית ההייטק, המהווה כיום חמישים אחוז מהתעשייה בישראל, ואני חושב שמרחב דרום יכול לסייע בצמיחת תעשיית היי-טק פה, לעזור לה להיקלט ולהתפתח. המעורבות של התעשיינים בחיינו ובהתאחדות התעשיינים היא הכרחית ומי שנרתם ושם כתף מתחת לאלונקה משרת את הכלל".

מנהל מרחב דרום, אביב חצבני, ניהל את האספה ובירך את היו"ר היוצא והנכנס במעמד 'החלפת השרביט': "אבינועם משלים היום שתי קדנציות מלאות בעשייה, בשותפות הדדית, באתגרים אך בעיקר בהישגים לא מעטים. הוא לקח את המרחב והביא אותו למקומות יפים עם עשייה רבה למען התעשיינים ובתוך כך – למען הדרום. יו"ר והנהלת המרחב הם הלב הפועם והיוזם מאחורי פעילותנו ומהווים מוקד מרכזי בתעשייה הדרומית. ההנהלה ממלאת תפקיד מרכזי בפיתוח הכלכלי של התעשייה והנגב ויש לנו הזכות להוביל את התנופה המשמעותית הזו שרק הולכת ומתעצמת".

לפני שהעביר את התפקיד לאמיר הדס, הודה אבינועם שקד להנהלת המרחב ולתעשיינים על השנתיים האחרונות: "כשמסיימים תקופה נזכרים בעיקרי הדברים. במרחב דרום יש מפעלים רבים בענפים שונים וצרכים שונים. במהלך ארבע השנים האחרונות עסקנו רבות בהתאמת הפתרון לפי צרכי המפעלים והתעשייה בנגב. עבדנו מול גופים שונים במדינה ובכנסת והכל למען התעשייה והמפעלים, גדולים כקטנים. עבדנו בכמה רבדים למען כל התעשיינים ותמיד הרגשנו שמדובר בשליחות גדולה. במרוץ שליחים, אני עכשיו מעביר את המרחב לידיו של אמיר הדס ומאמין שהוא יוביל את המרחב הלאה למקומות נפלאים. אני מודה לאביב חצבני ודנה אופיר שממשיכים לעבוד כל העת למען טובת המרחב והעשייה, לא רק מהבחינה המקצועית והשירות העסקי אלא גם בפן החברתי שמאחד את כולנו.

"אני מודה לאבינועם על ארבע השנים האחרונות" אמר אמיר הדס, היו"ר הנכנס. "אני מבטיח לפעול למען התעשיינים והתעשייה בדרום ומאחל להנהלה החדשה הרבה הצלחה ועשייה, אנו נמשוך את התעשייה כלפי מעלה אל מקומות חדשים".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
חדשנות ישראלית בשירות העולם
במרכז המשתלמים הבינלאומי לחקלאות  AICATבערבה התיכונה, התקיים טקס חגיגי ל- 300 בוגרים...
אלו את ניצן בשיתוף פעולה ייחודי עם עיריית ירוחם: חברת אלו את ניצן, המתמחה בעיצוב תכנון ובנית מתקני משחק וכושר, מכריזה על תכנון והקמת גן האריה בירוחם בהשקעה כספית של כ-6 מיליון ₪
גולת הכותרת בגן האריה החדש בירוחם, שנבנה בימים אלו בשכונת...
לכבוד יום הפיקניק הבינלאומי שיחול ב-18.6
בערבה התיכונה ממליצים על מקומות לפיקניק מול נוף בראשיתי: תצפית...
בין דמיון למציאות: תלמידות "יוצר עתיד באר-שבע" חזרו לסיפורי הילדות שלהן בתערוכת "הוצאה לאור"
במסגרת טקס הסיום של בוגרי תיכון "יוצר עתיד באר-שבע", שנערך...
שני תארים בתוך 4 שנים
בשורה לתושבי הדרום: שיתוף פעולה ייחודי בין מכללת אשקלון לבין...
כמו באוסקר: מחזור כ"ו של תיכון רגר נפרד בטקס סיום חגיגי ומרגש
כ-260 תלמידי שכבת י"ב בתיכון רגר בבאר שבע ציינו לאחרונה...
אלופת רשת אמית בכדורסל: אמית קבוצת יבנה
נבחרת הכדורסל של בית החינוך אמית קבוצת יבנה (שחקני כיתות...
בהובלת אגף רשם הקבלנים במשרד הבינוי והשיכון: נחשפה פעילות קבלנית בניגוד לחוק, אותרו שוהים בלתי חוקיים וצפויים צווי סגירה באתרי בנייה בבאר שבע
אגף רשם הקבלנים במשרד הבינוי והשיכון, בשיתוף ארגון הקבלנים בנגב,...
יום ההוקרה למערך המילואים באופקים: העיר מצדיעה למשרתים ולמשפחותיהם
עיריית אופקים ציינה השבוע (שני, 08.06.26) את יום ההוקרה למערך...
רשת ביטחון מזון לאומית למרות שנת חום קיצונית - הערבה התיכונה המשיכה לספק ירקות בכמויות ובאיכות שאזורים אחרים בארץ לא יכלו להתחרות בהם
לקראת פתיחת עונת החיץ החקלאית בערבה התיכונה, התכנסו חוקרים, מדריכים...
דילוג לתוכן