המשרד לפיתוח הפריפריה הנגב והגליל והרשות לפיתוח הנגב מרחיבים את פרויקט "נגב סל" וממשיכים לטפח את הדור הבא של הכדורסלנים בנגב

המשרד לפיתוח הפריפריה הנגב והגליל והרשות לפיתוח הנגב מרחיבים את פרויקט "נגב סל" וממשיכים לטפח את הדור הבא של הכדורסלנים בנגב
צילום צבי תקשורת

הרשות לפיתוח הנגב הודיעה השבוע כי בעקבות הצלחת הפרויקט החינוכי "נגב-סל" בשנתו הראשונה, היא מתכוונת להרחיב את הפעילות בשנה זו. אם בשנה שעברה נהנו מהפרויקט 1,000 תלמידים, השנה ייקחו בו חלק לא פחות מ-3,500.

נגב-סל
צילום צבי תקשורת
תלמידי נגב-סל
צילום צבי תקשורת

מנכ"ל הרשות לפיתוח הנגב, משה מור יוסף ציין: "הרשות לפיתוח הנגב מובילה מצוינות בתחומים רבים ברחבי הנגב במטרה לצמצם פערים, בעיקר בתחום החינוך. פרויקט "נגב סל", שמקדם מנהיגות ומצוינות בקרב בני נוער, הוא שותפות מיוחדת בין הרשות לפיתוח הנגב, המשרד לפיתוח הפריפריה, הנגב והגליל ואיגוד הכדורסל הישראלי, שהינה בסימן חלום שמתגשם. לאחר מיפוי שעשינו, גילנו את הפער העצום בין המרכז לנגב בכל הקשור לספורט והחלטנו לפתוח את התכנית. התכנית, בהובלת השחקן האגדי שמעון אמסלם, הוכיחה את עצמה ולכן החלטנו להרחיבה ולאפשר לילדים נוספים להצטרף אליה. אני מאחל לכל הילדים שנה מלאה בספורט ומאמין כי בסוף עוד נראה את אחד מהם על הפרקט ברמה הלאומית".

פרויקט "נגב סל" הפועל להעצמת תלמידים ובני נוער בתחום הכדורסל הוא הפרויקט הראשון מסוגו באזור הנגב. הוא מקדם כדורסלנים צעירים מהנגב ומעניק להם את התנאים המקצועיים שיאפשרו להם להתקדם בתחום הכדורסל כמו שמקבלים ילדים באזור המרכז. בתום השנה הראשונה של הפעילות, עלה הביקוש בקרב ישובי האזור להצטרף לפרויקט. לכן הוחלט כי הפרויקט יתרחב לכמות תלמידים נוספת מכל ישוב ואף יצטרפו לתכנית תלמידים מהעיר אילת. כעת, בפתיחת השנה השנייה של הפרויקט, משתתפים בו 3,500 תלמידים, כמות משולשת מנקודת הפתיחה של השנה שעברה.

שמעון אמסלםמוביל פרויקט "נגב סל" מטעם הרשות לפיתוח הנגב, סיפר: "ייצרנו מסגרת בה אנחנו מצליחים להשוות את התנאים שמקבלים ילדי מרכז הארץ לנגב מבחינת זינוק והעצמה. הכדורסלנים הצעירים מקבלים מעטפת וליווי ונותנים את הנשמה. אני גאה לקחת חלק בפרויקט לחיזוק והעצמת נוער מהדרום, לחבר את הדרום למרכז בתחום הכדורסל בצורה המקצועית ביותר ועוד יותר שמח על החלטת המשרד והרשות להרחיב את הפרויקט."

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
קול ילדי אופקים: ילדי שכונת מישור הגפן השיקו ספר ייחודי המספר את סיפורם
בתחילת השבוע (ראשון), 26.04.26, התקיימה באופקים השקה מרגשת ויוצאת דופן...
אופקים מצמצמת את תופעת זבוב החול ומשיבה את איכות החיים לתושבים
למעלה מחצי מיליון שקלים הושקעו בשנה וחצי האחרונות על מנת...
"העלמה והמוות" חגיגית בתיאטרון באר שבע
הפנים של חברות וחברי אגודת הידידים שירדו מאולם התיאטרון אמש...
מצפה רמון בתנופת פיתוח: בהובלת שר הבינוי והשיכון חיים כץ, נחתם הסכם פיתוח כוללני עם המועצה המקומית מצפה רמון
כ-3,000 יחידות דיור חדשות והשקעה של כ-800 מיליון ₪ בפיתוח בהובלת...
אופקים מצדיעה לגיבוריה: ערב הוקרה ללוחמי הקרב על הבית
עיריית אופקים קיימה בסוף השבוע האחרון ערב הוקרה מרגש ומיוחד...
בשורה למערכת הבריאות בדרום: מסלול לימודים חדש ב-SCE: תואר ראשון בדימות רפואי
התכנית תיפתח כבר באוקטובר הקרוב בקמפוס באר-שבע של SCE המכללה...
ליאור אוליצקי ממקיף אמית כללי שדרות קטף את המקום הראשון באליפות הארץ
הישג אדיר לספורט המקומי: ליאור אוליצקי, תלמיד כיתה ט' בבית...
תרומת דם 100ממת
"אני לא מרגיש מיוחד, להיפך כמעט לכולם יש את ההזדמנות...
ה"חיסון" לקטילת פטריות מגיע מהנגב חברת OMERNA חנכה מעבדה חדשה בפארק "עידן הנגב"
פיתוח ישראלי חדשני מבוסס dsRNA מבקש להחליף את הכימיקלים המזיקים...
בגובה העיניים ובקו הרקיע הנהלת המועצה האזורית בני שמעון "ירדה לשטח" בדודאים
ראש המועצה האזורית בני שמעון ניר זמיר ומנהלי האגפים סיירו...
דילוג לתוכן