לירז הרתה וילדה עם מום ומסתם בלב

לירז הרתה וילדה עם מום ומסתם בלב
צילום: רחל דוד (סורוקה)

לירז כהן  בת ה- 29, תושבת באר שבע,  אובחנה  כסובלת ממום לב מולד המופיע ב- 1%-2% מן האוכלוסיה וגורם לפגיעה במסתם הלב ולמפרצת מסכנת חיים באבי העורקים .

טרם ההריון הנוכחי  עברה לירז ניתוח מורכב שכלל החלפת מסתם של אבי העורקים, החלפת חלקו העולה של אבי העורקים והשתלה מחודשת של העורקים הכליליים בלב. הניתוח בוצע ע"י פרופ' גדעון סהר, מנהל המחלקה לכירורגית לב חזה בסורוקה . לירז החלימה מהניתוח ולמרות הסיכון הכרוך בכך, היתה מוכנה לעבור את המסלול המורכב של  הריון עם מסתם תותב מכני בלב. נחישותה עמדה לה גם כאשר ההריון הבא לא צלח אך הריונה השלישי הסתיים בלידת בן שני בריא.

לירז טופלה על ידי צוות רב מקצועי מכניסתה להריון.  גורמים מטפלים רבים שרלוונטיים לטיפול במקרה מורכב של יולדת עם מסתם תותב היו מעורבים וליוו את ההריון. המסתם שבגופה דרש טיפול אנטיקואגולנטי (טיפול במדללי דם) . סוגים שונים של מדללי דם עלולים להיות מסוכנים בזמן ההריון, ולכן היה צורך באיזון הדוק וניהול תרופתי והריוני קפדני למניעת סיבוכים באם ובילוד.

צילום: רחל דוד (סורוקה)

ד"ר אפרת מזור, מומחית בקרדיולוגיה ואחראית מרפאת מומי לב מולדים במבוגרים במערך הקרדיולוגי בסורוקה: "החשיבות במעקב הייתה בעיקרה בניהול מדללי הדם שקיבלה לירז במהלך ההריון תוך מעקב אחרי העובר מצד אחד, ואחרי המסתם מצד שני. ליולדת הייתה תוכנית עבודה מסודרת לאורך כל חודשי ההריון ועד הלידה המיוחלת".

ד"ר אסנת ולפיש, מנהלת יולדות ה' ואחראית היחידה להריון בסיכון: " לקראת הלידה נעשו התייעצויות בכל הקשור לאופן הלידה, תזמון נכון של הלידה ותזמון הפסקת נוגדי הקרישה תוך שמירה על המסתם, על היולדת והילוד ומניעת " הפתעות" כמו צירי לידה או דימום מסיבי. מאחר ומדובר בהריון בסיכון לירז לוותה על ידי צוות מולטידיסיפלינארי שכלל את: פרופ' גדעון סהר, מנהל המחלקה לכירורגית לב חזה, ד"ר ענת רבינוביץ וד"ר אולג פיקובסקי מומחים בהמטולוגיה, ד"ר אפרת מזור קרדיולוגית במערך הקרדיולוגי, צוות אשפוז יום מיילדותי עם ד"ר נטע תירוש, ד"ר רות באר ופרופ' אייל שיינר עם צוות מחלקת נשים ב' "

לקראת הלידה נעשתה הכנה מקיפה שכללה הערכות של כל הצוותים הטיפוליים וחדר ניתוח. הלידה הייתה כאמור, כרוכה בסיכונים לא מעטים עד כדי סכנת חיים, שכרוכה בפגיעה אפשרית במסתם ו/או בהתקף לב חוזר או חלילה בדימום מאסיבי בניתוח או לאחריו.

לירז עברה ניתוח קיסרי שהיה מתוכנן ומתוזמן ובוצע בהרדמה מקומית על ידי ד"ר איגור גרוזמן, מנהל הרדמה בחדר ניתוח נשים.

שי בעלה של לירז נכח בלידה ושניהם חוו התרגשות עצומה ביותר.

נולד במזל טוב תינוק בריא  וההחלמה של האם משביעת רצון.

 

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
בעזרת ההסתדרות מרחב הנגב נחתם הסכם עבודה קיבוצי חדש בחברת ״טרה״ דרום
הסכם קיבוצי מיוחד ופורץ דרך נחתם במפעל "טרה דרום" ומשקף...
עמותת שניר ביוזמה לחג השבועות
חלוקת מאות עוגות גבינה ללוחמים/ות בעוטף עזה, ביהודה ושומרון, ולחיילים/ות...
"זורעים עתיד 2" - כנס חיזוק החוסן הלאומי בנגב המערבי במלאת 600 יום ל־7.10
"הנגב המערבי הוא הזדמנות, צו השעה – להפריח את הדרום...
80 ו-4 בערד מחזקים את הקשר הבין-דורי: מפגש מרגש בין דיירי בית האבות ׳משמרות׳ ערד לילדי גן אשל
השבוע התקיים בערד מפגש מיוחד בין דיירי בית האבות ׳משמרות׳...
קרדיט צילום: אשר אזולאי
ערב שבועות עם שירה וגבינות בבית ההסתדרות בב״ש
ערב חגיגי לבן ומרגש התקיים בסוף השבוע במדשאת בית ההסתדרות...
דברי נשיא המדינה בכנס שדרות לחברה ולחינוך
״בתנ״ך לא נמצא אף פעם הביטוי המשובש השגור בפי בני...
"לא עוד שיעור שגרתי" תלמידי תוכנית "מארי קירי" יצאו לסיור במפעל אדמה מכתשים
בסוף השבוע האחרון יצאו תלמידי כיתות י'-י"ב מתוכנית המצוינות "מארי...
"הנגב הוא העתיד של המדינה – תשקיעו בו. אל תשקיעו אותו" כך אמר יו"ר ארגון הקבלנים בנגב – אלי אביסרור – הבוקר, בוועידת הדרום לעסקים בנתיבות
במשכן הפיס לאמנויות הבמה בנתיבות התקיימה הבוקר (שני, 26.5) ועידת...
מלגאי קרן אור מביאים אור ללבבות גימלאי מרכז יום שדות נגב- ׳משמרות׳
לקראת חג השבועות הגיעו מלגאי קרן אור של שדות נגב...
הנגב הוא המקום בו נשים כותבות את העתיד
בערב מרגש שנערך בערב חמישי 22.5.2025 ביוזמת מרכז לאודר לתעסוקה...
דילוג לתוכן