אופקים היא הזוכה במקום הראשון במדד משרד האנרגיה לייצור אנרגיה מתחדשת

אופקים היא הזוכה במקום הראשון במדד משרד האנרגיה לייצור אנרגיה מתחדשת
מדד משרד האנרגיה. קרדיט צילום: דוברות עיריית אופקים.

המדד בוחן את הרשויות המקומיות המובילות את מהפכת ייצור האנרגיה המתחדשת על גגות המבנים בשטחיהן. להתקנת לוחות סולאריים על גגות המבנים יתרונות רבים עבור תושבי העיר: היא מהווה השקעה כלכלית כדאית שתכניס כסף לדיירי המבנים תוך ייצור אנרגיה שאינה מזהמת לטובת בריאות תושבי העיר, היא מאפשרת לצרוך אנרגיה גם בשעות חירום.

שר האנרגיה והתשתיות, אלי כהן: "אני מברך את אופקים שהגיעה למקום הראשון במדד. ייצור חשמל מאנרגיות מתחדשות, והקמת מתקנים סולאריים על גגות מבנים, מאפשרת לתושבי העיר לייצר מקור הכנסה נוסף, תוך ייצור אנרגיה שאינה מזהמת, לטובת בריאותם. בנוסף, המתקנים הסולאריים יוכלו לשמש כמקור אנרגיה בשעות חירום. יחד עם ראש העיר איציק דנינו, נמשיך לפעול למען תושבי אופקים״.

ראש העיר אופקים, איציק דנינו: "ההישג הזה הוא תוצאה של מדיניות עקבית שאנחנו מובילים בשנים האחרונות לקידום עיר חדשנית, מתקדמת ומקיימת. הזכייה במקום הראשון היא לא רק מקור לגאווה, אלא גם בשורה אמיתית לתושבי אופקים. יותר אנרגיה נקייה, חיסכון כלכלי וחיזוק התפקוד העירוני בשעת חירום. אני מודה לשר האנרגיה והתשתיות, אלי כהן על יוזמה מבורכת ועל שיתוף פעולה איכותי למען תושבות ותושבי אופקים".

להתקנת לוחות סולאריים על גגות המבנים יתרונות רבים עבור תושבי העיר: היא מהווה השקעה כלכלית כדאית שתכניס כסף לדיירי המבנים תוך ייצור אנרגיה שאינה מזהמת לטובת בריאות תושבי העיר, ומייצרת בסיס לרציפות תפקודית בשעות חירום.

מנתוני מפת הפוטנציאל של אנרגיה מתחדשת על גגות עולה כי אופקים היא העיר הנמצאת במקום הראשון בארץ בייצור אנרגיה מתחדשת בדו שימוש, בקטגוריה של רשויות בין 25,000-50,000 תושבים.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
מסר של אהבה ושלום ממרוקו
המכללה האקדמית אשקלון קיימה השבוע (יום שני) כנס אקדמי בין...
מציירים בלב הערבה סוף שבוע סדנת ציור מול נופי בראשית במדבר
 19-21 בנובמבר 2026, צוקים, הערבה התיכונה.  תיירות מועצה אזורית הערבה...
עשרות מחנכים יהודים מרחבי העולם סיירו בדרום ובעוטף עזה במסגרת ״כנס המחנך היהודי הבינלאומי״ של משרד התפוצות והמאבק באנטישמיות שנערך בישראל
כ-150 מחנכים, מנהלים ומנהיגים חינוכיים מעשרות מוסדות חינוך וקהילות יהודיות...
מחזקים את העסקים המקומיים: הכשרת AI במרכז לאודר לתעסוקה בנגב
מעיצוב תכשיטים ויודאיקה, דרך קוסמטיקה ועד ליווי משפחות: בעלי ובעלות...
101 חוויות, 0 שקלים, אילת אחת: החורף באילת מלא בהפתעות
 יוגה על סאפ בלב ים, סנפלינג בנחל יהושפט, סדנת צלילה...
‏השיט חזר, הדיגום נמשך: מה השתנה בנחל לכיש ומה עוד צריך לבדוק?
הנחל שאזור התעשייה והנמל הקיפו שנים עבר שיקום ממושך, והשיט...
"כשאתה במצב של חיים או מוות, אתה מבין כמה אתה רוצה לחיות": שורד הנובה איתי אמיר סיפר את סיפורו במעון "משמרות" בשדות נגב
עשרות הגיעו להרצאה מעוררת ההשראה, שהתקיימה במרכז "חושן" לקראת יום...
ספורטיאדה 2026: אירוע הספורט הגדול בישראל יצא לדרך, בסימן 100 שנה להפועל
בשנה שבה מציין הפועל מאה שנות פעילות, חזר אירוע הספורט...
שני מתנדבי מד"א שנפצעו באורח קשה וחזרו להציל חיים קיבלו את מגן שר הבריאות להתנדבות במערכת הבריאות
שני מתנדבי מגן דוד אדום, עוז אוקמפו ממרחב אשר וחננאל...
ממכונת האספרסו באופן-ספייס לקפה של חדר המורים: כשהלב של ת' בחר בחינוך
בגיל 22 כבר השתכרה רס"ל במיל' ת' 25 אלף שקל...
דילוג לתוכן