בטיחות מעל הכל: ארגון הקבלנים בנגב בטקס הענקת תעודות "כוכב הבטיחות" לקבלנים

בטיחות מעל הכל: ארגון הקבלנים בנגב בטקס הענקת תעודות "כוכב הבטיחות" לקבלנים
הענקת תעודות כוכבי בטיחות בארגון הקבלנים בנגב - קרדיט צילום דייגו מיטלברג

12 חברות קבלניות קיבלו תעודות "כוכב הבטיחות" לאחר שהשלימו את תוכנית הדגל "כוכבי הבטיחות" להצלת חיים ושינוי תרבות הבטיחות באתרי הבנייה. יו"ר הארגון, אלי אביסרור: "הצלחתנו נמדדת בכך שכל פועל ומנהל חוזרים הביתה בשלום".

ארגון הקבלנים בנגב קיים לאחרונה טקס להענקת תעודות "כוכב הבטיחות" לקבלנים חברי הארגון. התוכנית, שהובלה ביוזמתו של מנכ"ל הארגון אלעד דדון, מהווה את תו התקן המקצועי הגבוה ביותר בתחום הבטיחות והמצוינות בענף ומבטיחה עמידה בסטנדרטים המחמירים ביותר בשטח. במסגרת האירוע, הוענק הכוכב הראשון ל-12 חברות בנייה ויזמות מובילות מהנגב, שהפכו לחלוצות המהפכה הארגונית בשטח והוכיחו מחויבות חסרת פשרות לשמירה על חיי אדם.

תוכנית "כוכבי הבטיחות" היא תוכנית מצוינות ייחודית המועברת על ידי חברת ״צומת״ בשיתוף התאחדות הקבלנים בוני הארץ והקרן לעידוד ופיתוח ענף הבנייה, התכנית נולדה על רקע תאונות עבודה מצערות בענף ומתוך הבנה שבטיחות היא חלק בלתי נפרד מהמקצועיות. מטרת התוכנית היא להטמיע תהליכים ארגוניים מתקדמים למניעת תאונות ושיפור הניהול באתרי הבנייה, מתוך תפיסה מבוססת כי "בטיחות שווה לאיכות". באמצעות מודל דירוג של עד 5 כוכבים, הקבלנים עוברים הכשרה מקיפה בניהול סיכונים, בקרה ארגונית ובניית תוכניות בטיחות מפעליות הכוללות סיורי שטח והדרכות מעשיות, השואפות לאפס כשלים ולצמצום דרמטי במספר הנפגעים. פתיחת התוכנית לראשונה בנגב הנגישה את הכלים מצילי החיים הללו ישירות לקבלני הדרום.

הענקת תעודות כוכבי בטיחות בארגון הקבלנים בנגב – קרדיט צילום דייגו מיטלברג

בדבריו בפתח האירוע, הדגיש יו"ר ארגון הקבלנים בנגב ומ"מ נשיא התאחדות הקבלנים בוני הארץ, אלי אביסרור, את חשיבות המהלך ואמר: "ההכשרה הזו התקיימה לראשונה בארץ, כאן אצלנו בנגב. בטיחות אינה עוד מטלה באתר בניה, אלא חלק בלתי נפרד מהמקצועיות ומהמצוינות הארגונית שלנו. האירועים הטרגיים בענף מחייבים שינוי עומק והצבת הבטיחות בראש סדר העדיפויות. ההצלחה שלנו נמדדת בראש ובראשונה בכך שכל פועל ומנהל חוזרים הביתה בשלום. קבלנים שמשתתפים בתוכנית מקטינים סיכונים, מונעים תאונות ומשפרים את ביצועי החברות. חברה ששומרת על חיי עובדיה היא חברה שמנהלת עבודה איכותית וטובה יותר". אביסרור, שחברת הבנייה שבבעלותו מחזיקה בדירוג המקסימלי של 5 כוכבי בטיחות, דחף רבות לקיומה של התוכנית מתוך אמונה כי המודל חייב לחלחל לכל קבלן בשטח, ללא קשר לגודלו.

מנכ"ל הארגון ויוזם קיום התכנית בארגון, אלעד דדון, הוסיף כי הבחירה לפתוח את התוכנית בנגב נולדה מתוך אחריות מקצועית עמוקה והודות לשיתוף פעולה יוצא דופן עם מטה הבטיחות בהתאחדות הקבלנים בוני הארץ ומנכ״ל הקרן לעידוד ופיתוח ענף הבנייה: "הבחירה לפתוח את התוכנית כאן אצלנו בארגון הייתה לאור מדיניות יו״ר הארגון אלי אביסרור, הרואה בקידום הבטיחות חלק בלתי נפרד מהמצוינות של הקבלנים. מדיניות זו התחברה עם ההתאחדות שמבינה את החשיבות ורוצה לקדם את הקבלנים בסיווגים הנמוכים. לנו היה חשוב להביא את הכלים, הידע והליווי המקצועי ישירות לקבלנים, להנגיש עבורם תוכנית מצילת חיים ולחזק את מחויבות הענף לבטיחות העובדים ולקדם את הצמיחה האישית והארגונית של החברים בארגון. זוהי סנונית ראשונה ובכוונתנו לפתוח מחזורים נוספים בהמשך. ביחד, קבלני הנגב והנהגת הארגון ממשיכים לשנות את תרבות הבטיחות בשטח ולבנות את עתיד הדרום בצורה הבטוחה, האיכותית והמקצועית ביותר".

במהלך הטקס הוענקה גם תעודת הוקרה מיוחדת למהנדס ואל"מ (במיל') מתי רביבי, ראש מטה הבטיחות לשעבר, מיוזמי והוגי התוכנית ומי ששימש כמדריך הראשי שלה, על פועלו הרב ותרומתו להצלחת הפרויקט. ראשי הארגון הודו לשותפים הרבים שליוו את התוכנית וסייעו להוצאתה לפועל, ובהם נשיא התאחדות הקבלנים בוני הארץ רוני בריק, גזבר ההתאחדות אילן גורדו, יו"ר הארגונים המקומיים מתי מגן, מנכ"ל הקרן לעידוד ופיתוח ענף הבניה יונתן ניסים, ראש מטה הבטיחות מיכאל סולומון, וחברת "צומת" בהובלת המדריך הראשי עופר קובץ'.

הענקת תעודות כוכבי בטיחות בארגון הקבלנים בנגב – קרדיט צילום דייגו מיטלברג
כתבות נוספות שיעניינו אתכם
מילדות לבגרות: עמותת נגבה ומועדוניות באר שבע ציינו את אירוע בנות המצווה השנתי, המסכם שנה של פעילות חינוכית משותפת
נערות עמותת "נגבה" ומועדוניות באר שבע חגגו השבוע את המעבר...
רשת DONNA VICTORIA פותחת חנות דגל חדשה בעופר קניותר נס ציונה בהשקעה של חצי מיליון שקל
לרגל הפתיחה החגיגית תעניק הרשת מבצע השקה חד פעמי: 1+1...
הבנת שמאות מקרקעין: כל מה שצריך לדעת
שמאי להערכת דירה כשמדובר בערך הנכס שלך, פנייה אל שמאי להערכת...
"לילות קיץ בערבה"
תצפית כוכבים בטלסקופ, צפייה בחיות הבר הליליות, ארוחות שטח ומדורה, קולינריה...
"השנים הללו": המציאות הישראלית פוגשת את לב המדבר תערוכה חדשה בערבה
תערוכת אמני הערבה התיכונה בגלריה 'עשוש' כפר האמנים צוקים מציגה...
"חלק ממשי ממורשת בית הספר" - נחנך פרויקט סרטי ההנצחה המרגש של מקיף אמית שדרות
רגע לפני היציאה לחופשת הקיץ, התקיים במקיף הכללי למדעים אמית...
נפרדים בחסד
במקום חגיגות שגרתיות, תלמידי שכבת י"ב בישיבה התיכונית אמית בלבב...
שירותים רפואיים עד הבית: נוחות ובריאות
היכולת לבצע בדיקת שתן בבית מציעה נוחות רבה לכל אדם...
1,000 ימים עברו מאז טבח שבעה באוקטובר
"עבורי לא עבר אפילו יום אחד": ביום ה־1,000 למלחמה, שמונה...
תוכנית ענק להתחדשות עירונית במכרז נתיבות המקודמת ע"י רשות מקרקעי ישראל והעירייה - אושרה להפקדה בותמ"ל
התוכנית 'התחדשות מרכז העיר נתיבות (העיר הותיקה כניסה מזרחית)' כוללת...
דילוג לתוכן