מסייעים למשפחות מפונות מדימונה

מסייעים למשפחות מפונות מדימונה
צילום: באדיבות קרן לארץ סיוע בדימונה

קרן "לארץ" מעניקה ל-120 משפחות מפונות מהעיר שנפגעו בעקבות מתקפת הטילים ב"שאגת הארי" תרומה של 2000$ לכל משפחה.

בעקבות הפגיעה הקשה בעיר דימונה ממתקפת הטילים האיראנית במהלך מבצע "שאגת הארי", שהשאירה משפחות רבות ללא קורת גג, קרן "לארץ" חילקה כרטיסי סיוע נטענים ל-120 משפחות בסך של כ-2,000 דולר לכל משפחה (מכספי תרומת הקרן). הכרטיסים מונפקים על ידי בנק ירושלים.

ביצוע התרומה באמצעות הכרטיסים הנטענים מאפשרת לקרן לבצע את החלוקה באופן מהיר ונגיש, המעניק תמיכה כלכלית לטובת מימון צרכים מידיים כגון בגדים, מוצרי היגיינה, ותרופות.

הקרן גייסה מתחילת מבצע שאגת הארי כ-600 אלף דולר, ופועלת להרחיב את הסיוע למשפחות שאיבדו את יקיריהן, בתיהן ורכושן.

צילום: באדיבות קרן לארץ סיוע בדימונה

הקרן תמכה בערים נוספות, ביניהן במשפחות ההרוגים  והפצועים בעיר בית שמש וגייסה עד כה לטובת דימונה כ-300 אלף דולר, שהם קרוב למיליון ₪ והעבירה כ-2,000 דולר לכל משפחה, במטרה לאפשר מענה ראשוני לצרכים הבסיסיים ביותר, החל ממזון ודיור זמני ועד ציוד חיוני ושיקום ראשוני.

עם זאת, הפער עדיין משמעותי. בקרן מדגישים כי היקף הצרכים בפועל גבוה בהרבה וכי חסרים עדיין מאות אלפי דולרים על מנת להבטיח סיוע מלא ומשמעותי לכלל המשפחות שנפגעו בערים נוספות.

"מדובר במשפחות שאיבדו הכול ברגע אחד ", מוסרת שלי הראל-פיטמן, מייסדת קרן ל"ארץ". "בזמן שהמערכות הגדולות עדיין מתארגנות, אנחנו נערכים לפעול במהירות, להגיע לכל משפחה ולהעביר סיוע ישיר, בלי בירוקרטיה ובלי עיכובים, מיד עם השלמת החלוקה".

בני ביטון ראש עיריית דימונה: "ברכת הערכה עמוקה ותודה כנה ל׳קרן לארץ׳ על התרומה הנדיבה והמרגשת למען המשפחות שפונו מבתיהן בעקבות פגיעת הטיל. ברגעים קשים של כאב, חוסר ודאות ואובדן, גילוי של ערבות הדדית, רגישות ואחריות חברתית הוא מקור לכוח, לתקווה ולחוסן. לא הסיוע החומרי שבתרומה הוא לב הדברים, אלא האמירה האנושית והערכית של חיבוק, תמיכה ועמידה לצד התושבים בשעתם הקשה. תודה לכם על הלב הרחב, על המחויבות ועל השותפות האמיתית"

צילום: באדיבות קרן לארץ סיוע בדימונה

"זהו שיתוף פעולה שני שלנו עם 'קרן לארץ' במשימה החשובה אליה נרתמנו, על מנת לסייע לאלפי הישראלים שנותרו ללא קורת גג, במערכה הקודמת בבת-ים והפעם בעיר דימונה". אומר מנכ"ל בנק ירושלים, יאיר קפלן. "הנפקת הכרטיסים במהירות מאפשרת למפונים את השקט והביטחון ומסייעת בשיקום, דווקא  בתקופה המורכבת בה אנו נמצאים ובתנאי חוסר הוודאות איתם הם נאלצים להתמודד".

בקרן מדגישים כי המודל מבוסס על שקיפות מלאה והעברת כספים ישירה לנפגעים, מתוך מטרה לאפשר לכל תורם לדעת בדיוק לאן מגיע כספו. הסיוע יועבר באמצעות כרטיסים נטענים שהונפקו לבקשת הקרן על ידי בנק ירושלים, מה שמאפשר חלוקה מהירה, נגישה ומדויקת של כספים לצרכים מידיים כגון בגדים, מוצרי היגיינה ותרופות.

"ככל שנצליח לגייס עוד כספים כבר בימים הקרובים, נוכל להגדיל את סכום התמיכה לכל משפחה ואף להרחיב את מעגל הסיוע לערים נוספות", מוסיפה שלי הראל-פיטמן, מייסדת קרן ל"ארץ".  "התהליך פשוט, ידידותי וללא בירוקרטיה, כדי שהכסף יגיע למי שצריך אותו בזמן אמת".

"היעד הבא שלנו הוא להבטיח שכל משפחה תקבל סיוע משמעותי, ואף להגדיל את התמיכה מעבר למענה הראשוני", מוסיפים בקרן. "זה הרגע של הציבור הישראלי והקהילה הבינלאומית להתגייס ולהוכיח שוב את עוצמת הסולידריות".

קרן "לארץ" קוראת לציבור, לחברות ולארגונים להצטרף למאמץ הלאומי ולסייע בהשלמת גיוס התרומות, על מנת לאפשר למשפחות בדימונה להתחיל בתהליך השיקום במהירות האפשרית.

צילום: באדיבות קרן לארץ סיוע בדימונה

לפרטים נוספים ותרומות:
https://www.laaretz.org/

רקע אודות קרן "לארץ":
קרן "לארץ" היא ארגון פילנתרופי בינלאומי, שמרכזו בניו יורק, הפועל להענקת סיוע הומניטרי ישיר, מהיר ושקוף לאנשים במצבי משבר בישראל. הקרן הוקמה בשנת 2022 על ידי שלי ומייק פיטמן, זוג ישראלי-אמריקאי, מתוך מטרה לייצר מודל סיוע יעיל ללא בירוקרטיה, המבטיח הגעה ישירה של התרומות לנזקקים. מאז 7 באוקטובר הרחיבה הקרן את פעילותה לסיוע למשפחות שנפגעו מהמלחמה, כולל מענקים כספיים ישירים, תמיכה בשיקום וקידום מלגות לחיילי מילואים, תוך שיתוף פעולה עם הרשויות ושקיפות מלאה כלפי התורמים.

 

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
שלוחה של כללית רפואה משלימה במרפאת כללית ערד
תושבי ערד והסביבה יכולים ליהנות משירותי כללית רפואה משלימה במרפאת...
אופקים ממשיכה לחזק את הקהילות בעיר: אושרה הקמת בית כנסת לקהילת יוצאי קווקז
ראש עיריית אופקים, איציק דנינו, קיים השבוע פגישת עבודה עם...
קבוצת BBB מתרחבת: פותחת שני סניפים חדשים של מותגי הקבוצה: סניף רשת מוזס שופ וסניף רפידוס במרכז רוטשטיין בבאר יעקב בהשקעה הנאמדת בכ-1.2 מיליון שקל
פתיחת שני המותגים בחלל אחד משקפת את אסטרטגיית הקבוצה להציע...
מהפכת הסיבים מגיעה לחברה הערבית: 066 מחברת יישובים לאינטרנט במהירות של עד 1,000 מגה
אחרי שנים של פערי תשתיות, תושבים בערערה במשולש, דיר אל...
בכירי מערכת הרווחה בישראל התכנסו לסמינר "אחריות משותפת" בפארק התעשייה עידן הנגב
עמיתי המחזור הראשון של תוכנית "מיתר", תוכנית המנהיגות הלאומית של...
רצף טיפולי ומעטפת מעצימה: מאוחדת מציינת את שבוע ההנקה הבינלאומי בסדרת פעילויות וסדנאות ייחודיות בבאר שבע והסביבה
לרגל שבוע ההנקה הבינלאומי, מאוחדת מחוז דרום תקיים מגוון פעילויות...
מחברים בין חדשנות לתעשייה: נאות חובב ומעבדת NUR מעמיקות את שיתוף הפעולה
"החזון הופך לתוכנית עבודה-  שותפות בין האקדמיה, המחקר והתעשייה לחיזוק...
לאחר שלקה בדום לב, חנניה נפגש עם צוות מד"א שהציל את חייו
בשעת לילה די מאוחרת, לפני שעלה לישון בחדרו, חנניה זגורי...
הצטיינות יתרה שנה חמישית ברציפות: מכון התקנים העניק את תו היהלום לתאגיד "מי שבע"
בפעם החמישית ברציפות: מכון התקנים הישראלי העניק לתאגיד המים והביוב...
משיקום העוטף ועד שדה תעופה בינלאומי: פרויקטי הגמר של סטודנטים מ־SCE מציגים חזון חדש לעתיד הנגב
ב־SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון פועלת מעבדת NUR,...
דילוג לתוכן