חילוץ במעלה אשמדאי

חילוץ במעלה אשמדאי
חילוץ ג'יפאי בן 80 שנמצא בסכנת התהפכות במעלה אשמדאי - צילום יחידת חילוץ ערבה

מתנדבי יחידת חילוץ ערבה שהוזעקו בתשע בערב השבוע, חילצו ג'יפאי בן 80 שנמצא בסכנת התהפכות במעלה אשמדאי.

נדב אילון מיחידת חילוץ ערבה מספר: "ידענו כי השעה מאוחרת, המדבר בשבועות האחרונים קר מאוד, ועוד ידענו כי הוא כנראה תקוע עם רכבו בצורה מסכנת חיים. יצאנו לשטח והתחלנו בחיפושים. איתרנו מדורה שנראתה באופק, בתחתית מעלה אשמדאי. ירדנו בזהירות למקום ואכן מצאנו את המטייל בריא ושלם. בתחקור קצר גילינו כי האיש טייל באזור עם חבורת ג׳יפאים, אך נתקע עם רכבו בשיפוע צד חריג ומסוכן, שהצריך פינוי מהיר מהרכב. חבריו לקבוצה שיצאו מהשטח, הם שהזעיקו אותנו לאחר מספר שעות. למקום הגיע צוות עם שופל בכדי לחלץ את הרכב ואנו פינינו את המטייל מהשטח" אומר אילון ומוסיף: "הפעם הסתיים המקרה בשלום, עם חיבוק ולחיצות ידיים, אבל זה היה יכול להיגמר אחרת. קריאה למטיילים באזור הנגב- אנא כשאתם יוצאים לטייל ודאו שאתם מכירים את השטח היטב. במידה שנתקעתם בשטח, אל תישארו שם לבד, בוודאי לא בשעות הלילה וכמובן מיד הזעיקו עזרה" אומר אילון.

מאיר צור ראש מועצה אזורית הערבה התיכונה מודה למתנדבי יחידת החילוץ ואומר כי אין זה פשוט להתפנות מעיסוקך היומי, ולעיתים בשעות מאוחרות כמו החילוץ האחרון, בכדי לסייע לזולת במצוקה. כמו כן מציין צור כי המתנדבים מתאמנים לאורך כל השנה, על חשבון זמנם הפרטי "התנדבות מצילת חיים היא מצווה גדולה. מתנדבי יחידת החילוץ שלנו מוכנים לצאת לשטח בכל שעה ובכל מזג אוויר לטובת אנשים שאינם מכירים, הזקוקים לסיוע דחוף ולעיתים מדובר בהצלת חיים ממש. אני מודה להם ולמתנדבי מד"א מכל היישובים שלנו על הפעילות הברוכה והחשובה".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
יום המעשים הטובים עובדי תאגיד מי שבע התנדבו במחלקה לקידום נוער בסיכון בבאר שבע
עובדות ועובדי תאגיד מי שבע התנדבו במחלקה לקידום נוער בסיכון...
מי יספר את סיפור שבעה באוקטובר של העיר שדרות?
עדות 710 הארכיון הגדול בעולם לעדויות שבעה באוקטובר ועיריית שדרות...
הומור, כאב וזהות על הבמה פסיפס ישראלי" 2026 ערב של יצירה, זהות וקול ישראלי צעיר בגודמן
ביום שלישי האחרון התקיים ב"גודמן" בית הספר למשחק בבאר שבע,...
בסימן עתיד חינוכי משותף בנגב: כנס החינוך של מנהלי תיכונים מבאר שבע ומהחברה הבדואית בתיכון רגר בעיר
מנהלי תיכונים מבאר שבע ומהחברה הבדואית בנגב, התכנסו השבוע בתיכון...
הנגב מתבסס כמרכז הדאטה של ישראל: חברת מגה די סי החלה בעבודות להקמת חוות שרתים מתקדמת מהגדולות בישראל בפארק התעשייה עידן הנגב
טרקטורים עלו על הקרקע במגרש האחרון לשיווק באונה הצפונית של...
ידידותי לסביבה: הסירה החכמה שדוגמת מים ללא מגע יד אדם
סטודנטים ב- SCE אשדוד פיתחו סירה אוטונומית קטנה וחכמה לניטור...
בטיחות מעל הכל: ארגון הקבלנים בנגב בטקס הענקת תעודות "כוכב הבטיחות" לקבלנים
12 חברות קבלניות קיבלו תעודות "כוכב הבטיחות" לאחר שהשלימו את...
לרגל יום המודעות הבינלאומי לבנק חלב האם שצוין אתמול (19.5) העברת חלב בנקאית לתינוקות רועי ועוז הושלמה בהצלחה
בשלוש שנים האחרונות, אזרחי מדינת ישראל התמודדו עם מציאות ואתגרים...
700 מהנדסים ומעצבים חדשים הוסמכו בקמפוס באר שבע של SCE
בצל תקופה ביטחונית מורכבת ושירות מילואים ממושך של רבים מהסטודנטים,...
בלב תקופת המבחנים: ביה"ס תיכון "יוצר עתיד באר-שבע" חגג את שבועות בהפנינג חגיגי במיוחד
בין מבחני הבגרות, ההכנות לשירות הצבאי והעשייה הלימודית האינטנסיבית, בתיכון...
דילוג לתוכן