הדובדבן שבקצפת

הדובדבן שבקצפת
קרדיט צילום: פרטי

בקיץ שבו ילדים וילדות מחפשים חוויות משמעותיות, שתי נערות מבאר שבע- אגם דמרי (13) ובת דודתה אור דמרי (12), יזמו חוג אפייה במסגרת מיזם "חושבים עושים" של ICL שזכה להיענות מרשימה. השתיים מהוות דוגמה מעוררת השראה ליזמות צעירה ולמעורבות קהילתית.

החוג הוקם במסגרת מיזם "חושבים עושים" של חברת  ICL מודל קהילתי חדשני, שצמח לפני כעשור כחלק מהעשייה הענפה של החברה ועובדיה למען קהילות הדרום. המיזם נועד לאפשר לתושבי האזור להוביל יוזמות מתוך השטח, בהתאם לצרכים שעלו מהקהילה עצמה. רעיונות מקומיים, כמו זה של אגם ואור, זוכים לליווי, מימון ותמיכה, והופכים במהרה לפעילויות שמשפיעות על המציאות המקומית, לפעמים גם הרבה מעבר למה שתוכנן.

החוג נפתח בתחילת הקיץ וזכה להיענות מיידית. "החוג פורסם בעזרת חברת כיוונים וכל המקומות נתפסו בתוך דקות," מספרת אגם דמרי, בת 13 מבאר שבע. "הורים רבים ביקשו להרחיב את הפעילות." כעת, לאחר ארבעה מפגשים מוצלחים בשכונת פלח, תיפתח קבוצת חדשה בשכונת נווה נוי.

אגם, תלמידת כיתת נחשון למצוינות במקיף ו', עוסקת באפייה מגיל צעיר. היא השתתפה בקורסים וסדנאות, ואף פתחה עסק קטן למכירת עוגיות. אור, בת דודתה הצעירה, בת ה־12, לומדת בבית ספר יסודי בעיר, ושותפה מלאה לתכנון ולהדרכה. יחד הן משלבות תשוקה אמיתית לאפייה עם רצון להעניק, ללמד וליצור.

את אהבתה לאפייה רכשה אגם מגיל צעיר: "אני מתעסקת בעולם האפייה מאז שאני זוכרת את עצמי. הלכתי לסדנאות, עשיתי קורסים ואפילו מכרתי מאפים תקופה קצרה, היה לי מיני־עסק." לצד העיסוק באפייה, השתתפה בתוכנית "דה וינצ׳י" באוניברסיטת בן גוריון, במסגרתה למדה כימיה, שוק הון, רפואה, אסטרונומיה וחלל.

כשהתאפשר לה להגיש רעיון לפעילות קיץ דרך "חושבים עושים" בתמיכת ICL, היא קפצה על ההזדמנות ביחד עם בת דודתה- אור, ״החלטנו לאחד כוחות. כל אחת מביאה איתה משהו משלה״ סיפרה אגם.

החוג כלל ארבעה מפגשים שנערכו בימי שני. בתחילתם קיבלה כל משתתפת ערכה אישית: כלי מדידה, ציוד אפייה וחוברת מתכונים. המשתתפות, בנות 7 עד 10, צורפו גם לקבוצת וואטסאפ, שבה הן שיתפו, שאלו שאלות ושמרו על קשר גם בין המפגשים.

הקבוצות נבנו מראש וכללו ילדות משכונת פלח. "יש אחיות, יש חברות, ויש כאלה שלא הכירו וניסינו לחבר ביניהן. חשוב לנו לא רק ללמד מתכון, אלא גם לייצר חוויה קבוצתית, חמה ומכילה" מספרת אגם.

כבר השבוע נפתחה קבוצה נוספת בשכונת נווה נוי. בעתיד הן מתכננות לפתוח קבוצות נוספות ולהתמקד בתחומים חדשים כמו קינוחים ללא גלוטן או אפייה בריאה.

היוזמה של אגם ואור היא דוגמה נהדרת לשיתוף פעולה שנולד מהקהילה ומשרת את הקהילה. מיזם "חושבים עושים" מוכיח פעם נוספת כיצד חיבור נכון בין רעיון מקומי לבין תמיכה נכונה יכול להניע שינוי של ממש.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
כולנו גימלאים ששרים!
אתמול בבוקר (יום ג) התקיים במשכן לאומנויות הבמה בבאר שבע...
מהעולם כולו אל הפאבים של שדרות: דוריטוס משיק פודטראק לילי עם מנות מהעולם
דוריטוס של שטראוס, החטיף של הלילה, משיק פודטראק ייחודי שיוצא...
בריאות, תנועה וחיוכים: מתנדבי ׳טבע׳ בפעילות מיוחדת עם מרכז משמרות ״השלום״ באר שבע
הבוקר (5.8) נפתח במרכז היום משמרות ״השלום״ בבאר שבע באירוע...
הדובדבן שבקצפת
בקיץ שבו ילדים וילדות מחפשים חוויות משמעותיות, שתי נערות מבאר...
הסטודנטים המורמונים מיוטה, ארה"ב- חזרו לעין גב
בשנתיים האחרונות, עקב המצב הביטחוני לא הגיעו הסטודנטים המורמונים לישראל, והשבוע...
נגב אקולוגיה אחרי מתקפת הטילים מאיראן: "כ-2,000 טון פסולת בניין פונו ומוחזרו"
בעקבות מתקפת הטילים מאיראן, שגרמה לנזקים כבדים באזורים עירוניים רבים...
במסגרת ביקורו בדרום, נשיא המדינה יצחק הרצוג הגיע בסוף השבוע שעבר (חמישי) לחממת InNegev השוכנת בפארק התעשייה עידן הנגב שם גם נפגש עם איציק גואילי, אביו של השוטר החטוף רן גואילי
במעמד הביקור נכחו מנכ״ל InNegev ארנון קולמבוס, מנכ״ל עידן הנגב עימאד אל-סאנע,...
מפגש מנכ"לים ארצי במפעל קרלסברג באזור התעשייה אשקלון
בסוף השבוע שעבר התקיים במפעל Carlsberg CBC באזור התעשייה באשקלון...
גם תיירני הנגב מצטרפים למהפכת הבינה המלאכותית
כחלק מחזונם של הג'ואיש נשיונל פאנד- ארה"ב לפיתוח הגליל והנגב,...
הנגב המערבי – עתיד החקלאות!
הנגב המערבי הוא האסם של המדינה ועתיד החוסן הלאומי תלוי...
דילוג לתוכן