בעידן בו יותר ויותר מפעלי תעשייה בכלל ותעשיינים בפרט, בוחרים להעביר את קווי הייצור לחו"ל, מפעל משפחתי קטן בדרום שפועל מאז 1961, מתעקש לשמור על תוצרת ישראלית. לצד המחויבות לתעשייה המקומית, המפעל רואה חשיבות בהעסקת נשים וחרט על דגלו לשלבן בכל שלבי הייצור שלא דורשים כוח פיזי רב, כגון הרכבות מכניות, הפעלת מכונות עיבוד שבבי, בדיקות ואפילו ריתוך.
מפעל ZET, המתמחה בפיתוח, תכנון וייצור מגופים ופתרונות להולכת זורמים, הנמצא באזור התעשייה באשקלון ומנוהל על ידי הדור השני של המשפחה אשר הקימה אותו ופועל באותה בעלות מאז היווסדו לפני יותר מ-60 שנה, ממשיך לשמור על קצב עבודה יציב ואיכותי, גם בעידן של תחרות גלובלית גוברת.
במפעל מועסקים עשרות עובדים, רבים מהם בעלי ותק של מעל שני עשורים, וחלקם אף בני יותר מ-70. על קו הייצור ניתן למצוא גם שתי נשים בתפקידי מפעילות מכונות CNC, הרכבות ואפילו אחת עוברת הכשרה לריתוך. בענף שנחשב גברי ברובו. "נשים לא פחות טובות מגברים – ובמקרים רבים מדויקות וסבלניות יותר", אומר מנהל המפעל שי זבידה, מנכ"ל החברה. המייצג את הדור השני למשפחה.
גבריאלה דונמאס, עובדת קו ייצור שעלתה לארץ משיקגו ומועסקת במפעל כבר שלוש שנים, מספרת: "הגעתי לישראל מארה"ב וחיפשתי מקום שירגיש לי כמו בית – וב-ZET מצאתי בדיוק את זה. זו לא רק עבודה, זו חממה משפחתית. המנהלים והצוות דואגים לכל אחד ואחת, יש תחושת שייכות אמיתית. אני שמחה להיות חלק ממפעל שמייצר כאן בישראל ומאמין באנשים שלו."
המפעל מתעקש לייצר את מרבית רכיבי המוצר in house , במקצוענות שמגיעה עם ניסיון של עשרות שנים. המפעל, נחשב חלק בלתי נפרד מהמרקם העסקי בדרום והוא גם חבר בהתאחדות התעשיינים מרחב דרום, אשר מלווה ותומכת במפעלי האזור לאורך השנים ומספקת להם ליווי מקצועי כחלק מהמאמץ לחזק את התעשייה המקומית. "ההתאחדות היא הרבה יותר מארגון,היא שותפה אמיתית לדרך. התמיכה, הליווי והחיבורים שהיא יוצרת מאפשרים לנו להמשיך לייצר כאן בישראל בגאווה." מספר שי זבידה מנכ"ל החברה.
דנה שדה אופיר מנהלת מרחב דרום בהתאחדות: "ZET הוא דוגמה חיה לכך שתעשייה ישראלית איכותית יכולה לשגשג גם מהדרום, גם בעבודת יד וגם בשילוב נשים. אנחנו גאים ללוות מפעלים שבוחרים לייצר כאן, לקדם תעסוקה מקומית ולשמר את המומחיות שנבנתה במשך עשורים."