הטכנולוגית למען המילואימניקים

הטכנולוגית למען המילואימניקים
קרדיט צילום: יח"צ המכללה

מגן שר הביטחון על סיוע ותמיכה במשרתי המילואים הלומדים בה יוענק למכללה הטכנולוגית להנדסאים באר שבע, יחד עם עוד 3 מוסדות אקדמיים מתוך כ-110 מוסדות הקיימים במדינה ופועלים במסגרת המל"ג ומה"ט

בפעם השנייה בתוך פחות מעשור, תקבל המכללה הטכנולוגית להנדסאים באר שבע, ב-28 במאי הקרוב, את אות מגן שר הביטחון למוסדות אקדמיים שהפגינו מחויבות יוצאת דופן כלפי משרתי המילואים, הלומדים באותם מוסדות.בשנת 2016, הוענק למכללה הטכנולוגית באר שבע מגן המילואים ממנכ"ל משרד הביטחון והרמטכ"ל דאז.

ועדה בהובלת ראש אגף חיילים משוחררים ומילואים במשרד הביטחון אייל הנס, שכללה בין היתר, נציגים ממשרד הביטחון, המוסד לביטוח לאומי, המגזר העסקי, ההסתדרות החדשה, המל"ג, השלטון המקומי וכמובן קצין מילואים ראשי, בחרה ב-4 מוסדות אקדמיים מתוך כ-110 הקיימים בכל הארץ, לקבלת מגן שר הביטחון לשנת 2025.

קצין המילואים הראשי, תת אלוף בני בן ארי, מסר כי הבחירה נעשתה לאור סקר שבוצע בקרב משרתי המילואים, שהעריכו את השירות, התמיכה והליווי שהוענקו להם על ידי צוותי המכללה השונים. האות נועד להוקיר ארגונים המעבירים מסר ערכי על חשיבות שירות המילואים כתרומה לחברה ולביטחון המדינה, תוך שמירה על זכויות משרתי המילואים והערכת מחויבותם למדינת ישראל.

כ-250 סטודנטים הלומדים לתואר הנדסאי במכללה מתוך כ-1,700 סטודנטים בסך הכל (כ-15%) משרתים במילואים באופן פעיל, במיוחד במהלך מלחמת "חרבות ברזל". המכללה עשתה מאמצים יוצאי דופן כדי לאפשר להם למידה רציפה, השלמות פערים ומענה מנטלי. משרתי המילואים הביעו הערכה רבה למאמצי המכללה, ובראשם הדיקנאט וכלל צוות ההוראה, במיוחד במתן יחס אישי ומקצועי, תגבורים וקשר אישי ומתחשב, לרבות יישום מתווה שגיבש משרד העבודה בהתייחסות לאופי ההיבחנות, הערכה חלופית, מתן פטורים ועוד. האות הוא תעודת הצטיינות למכללה הטכנולוגית שיש בה מכובדות והכרה ממשלתית ביכולתה של המכללה לייצר פתרונות פדגוגיים ומענים מנטליים במטרה לאפשר מעבר מוצלח של לימודי ההנדסאים בשנים המורכבות הנוכחיות.

מנכ"ל המכללה הטכנולוגית להנדסאים באר שבע, יעקב דור: "התרגשתי מאוד לקבל את הבשורה על זכיית המכללה הטכנולוגית באר שבע באות מגן שר הביטחון לתמיכה באנשי מילואים, עם עוד 3 מוסדות אקדמיים מתוך כ-110 מוסדות כאלה מכל הארץ. אני מבקש להוקיר את כלל עובדי הסגל האקדמי וסגלי המינהל במכללה, בהובלת דיקאנט הסטודנטים והדיקאנית אפרת הולצמן, ולהודות להם על כך שנטלו חלק בעשייה חשובה זו, ומאחל לכולנו להמשיך להוביל ערכים של מקצועיות ומצוינות יחד עם רמת שירות ואכפתיות עבור כל סטודנט".

דיקאנית הסטודנטים במכללה הטכנולוגית באר שבע, אפרת הולצמן: "אנו במכללה הטכנולוגית מבקשים להביע את הערכתנו והוקרתנו לכל כוחות הביטחון המגויסים למאמץ המלחמתי, ולחזק מכאן את ידיהם. אנו מתפללים לשובם במהרה של כלל הסטודנטים משרתי המילואים, בריאים ושלמים, יחד עם כל החטופים. סגלי המכללה עשו ויעשו כל שביכולתם על מנת למנוע את הפגיעה האקדמית באנשי כוחות הביטחון ובמשרתי המילואים, וימשיכו להעניק להם את מלוא התמיכה והליווי, הלימודי והרגשי".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
מרחיבים שיח של אחדות: בית המדרש "שיג ושיח" משיק בימים אלו מרחב פתוח של 400 מ"ר בבאר שבע
בימים אלו נפתח בבאר שבע בית המדרש "שיג ושיח "-...
בא לעיר מלון חדש: רשת מלונות "דומוס" השיקה את מלון הרצל בלב העיר העתיקה בבאר שבע
בנוכחות ראש העיר רוביק דנילוביץ', הרב הראשי לבאר שבע אברהם...
KAN 2026 הפסטיבל שכבש את המדבר חוזר בפעם השנייה
מוש בן ארי •  דארוויש • ד"ר ליאת יקיר •...
"לילות רמדאן 2026": עשור של חיבורים, טעמים וסיפורים: החוויה התיירותית הכי מיוחדת בנגב של "קסם המדבר" יוצאת למסע תרבותי וקולינרי עם חיבורים אנושיים
לאכול במערה, לבשל מקלובה ולגלות את הנגב הירוק: מיזם  "קסם...
מגן דוד אדום ומועצה מקומית גדרה חנכו 2 עמדות מַפְעֵם (דפיברילטור) חכמות חדשות במרחב הציבורי במועצה
היום (ג') נחנכו במעמד ראש המועצה המקומית גדרה סהר פינטו,...
מנציחים בלב המדבר: חוקרים, אקולוגיים, אנשי חינוך ותלמידים השתתפו באירוע לזכרם של האקולוגים פרופ' אמוץ זהבי ופרופ' אבישג זהבי
חוקרים, אקולוגיים, אנשי חינוך, תושבים ותלמידים השתתפו באירועי 'שבוע טבע'...
כרטיס כניסה לעתיד: המהפכה האקדמית של המכללה הטכנולוגית אמית שדרות ומכללת ספיר
שיתוף פעולה פורץ דרך, שיושק באביב 2026 יאפשר לסטודנטים במכללה...
מעל 170 תלמידים השתתפו בטורניר השחמט העירוני בבאר שבע
בשיתוף פעולה בין עמותת צל"ש, מנהל החינוך בבאר שבע ובחסות...
קודם כל חינוך! מועצה אזורית הערבה התיכונה אירחה את מנהל המינהל לחינוך התיישבותי במשרד החינוך לביקור בביה"ס הפריפריאלי ביותר בארץ
מועצה אזורית הערבה התיכונה אירחה את מנהל המינהל לחינוך התיישבותי...
בשורה לתושבי אשדוד והדרום
SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון משיקה מסלול לימודים...
דילוג לתוכן