פרופ' אליקים רובינשטיין המשנה לנשיאת בית המשפט העליון לשעבר, התמנה לנשיא המכללה האקדמית אשקלון

פרופ' אליקים רובינשטיין המשנה לנשיאת  בית המשפט העליון לשעבר, התמנה לנשיא המכללה האקדמית אשקלון
הנשיא החדש רובינשטיין קרדיט צילום: דוברות הרשות השופטת

פרופ' רובינשטיין: "באתי לתרום מניסיוני לחיזוק המכללה שנמצאת בחזית הלחימה בעזה". ד"ר פנחס חליוה, מנכ"ל ומייסד המכללה: "ניסיונו העשיר וכישורי המנהיגות של השופט בדימוס יתרמו רבות לחיזוק מעמדה של המכללה והלומדים בה"

 המכללה האקדמית אשקלון גאה לבשר על בחירתה במשנה לנשיאת בית המשפט העליון לשעבר ושופט בית המשפט העליון בדימוס, פרופ' אליקים רובינשטיין, לתפקיד הנשיא הרביעי של המכללה. בהזדמנות זו המכללה האקדמית אשקלון מודה לנשיא המכללה היוצא, פרופ' חיים ברייטברט, אשר כיהן בתפקיד בארבע השנים האחרונות במקצועיות ובמסירות ומאחלת לו הצלחה. זה המקום לציין כי את תפקיד נשיא המכללה האקדמית אשקלון איישו בעבר גם פרופ' שלמה לוי גרוסמן ז"ל ופרופ' משה מני ז"ל.

פרופ' רובינשטיין כיהן במספר תפקידי מפתח במערכת המשפט בישראל, בראשם שופט בית המשפט העליון והמשנה לנשיאת בית המשפט העליון לשעבר, יועץ משפטי לממשלה ויו"ר ועדת הבחירות המרכזית. כשופט בבית המשפט העליון הרבה להתייחס למשפט העברי ותמך בהרחבת פעילותה של המדינה בתחומי חיים רבים, כמו תמיכה בחוק איסור זנות ומנגד, הסתייג מהניסיון להפרטת מוביל המים הארצי. הוא נמנה על השופטים שאישרו את חוק האזרחות והכניסה לישראל,  המאפשר למנוע מאזרחים ישראלים להביא ארצה את בני זוגם הפלסטינים.

כיועץ משפטי לממשלה טיפל בין היתר בפרשת בר-און חברון, פרשת אריה דרעי, פרשת נמרודי וחקירת העמותות שסייעו לאהוד ברק בבחירות לראשות הממשלה. פרופ' רובינשטיין השתתף במשך כ-25 שנה במשא ומתן לשלום ובדיונים עם המדינות השכנות מצרים, לבנון, ירדן, סוריה והפלסטינים.

מאז פרישתו מכס השיפוט, שימש פרופ' רובינשטיין בתפקידים נוספים ביניהם יו"ר הוועדה הציבורית לעניין זכויות יתומי צה"ל במשרד הביטחון, נשיא המועצה לשימור אתרים, חבר המועצה הציבורית של "משפחה אחת" לעזר לנפגעי טרור, יו"ר עמית של ועדת חסידי אומות העולם ביד ושם וחבר חבר-הנאמנים של המרכז הישראלי להתמכרויות.

בחודש יוני אשתקד הוזמן פרופ' רובינשטיין להוביל יחד עם מנכ"ל המכללה ד"ר פנחס חליוה ויחד עם המשנה לנשיאת ביהמ"ש העליון (בדימוס) פרופ' שמעון שטרית, את המשפט המבוים הראשון מסוגו בעולם: "האנושות נגד ארגון הטרור חמאס". במשפט, שהתקיים במרכז הכנסים במכללה האקדמית אשקלון, השתתפו בני משפחות חטופים ונרצחים, מומחי תביעה והגנה, סטודנטים וסטודנטיות. מטרת הפרויקט החינוכי, שמהווה כפרויקט הדגל של הפורום למצוינות חברתית שיזם והוביל עו"ד ד"ר אבי עומר, היא לגרום לשינוי תודעתי, להרחיב את הידע ונקודות המבט של בני נוער ולשמש ככלי הסברה משמעותי של הדור הצעיר שניזון לרוב מהמידע המופץ ברשתות החברתיות.

 נשיא המכללה האקדמית אשקלון,  פרופ' אליקים רובינשטיין: "קיבלתי עלי את התפקיד מתוך שליחות באזור שנמצא בחזית הלחימה ועדיין סובל מתוצאותיה. מקווה לפעול לקידומה ופיתוחה של המכללה בכיוון שבחרה ובכיוונים אקדמיים חדשים כדי שתשרת את צעירי האזור, החיילים המשוחררים ובוגרות השירות הלאומי, משרתי כוחות הבטחון וכל מי שההשכלה הגבוהה בראש מעייניו".

 ד"ר פנחס חליוה, מנכ"ל ומייסד המכללה האקדמית אשקלון: "הבחירה בשופט בדימוס אליקים רובינשטיין לנשיא החדש של המכללה האקדמית אשקלון הוא רגע מכונן ומרגש. אין לי ספק כי ניסיונו העשיר וכישורי מנהיגותו יתרמו רבות להמשך צמיחתה ולחיזוק מעמדה של המכללה וישמשו כמקור להשראה לסטודנטים שלנו. בשמי ובשם כל הסגל האקדמי אני מאחל לו בהצלחה רבה".

המכללה האקדמית אשקלון, בה לומדים כ-5,000 סטודנטים, פועלת כמוסד ישראלי להשכלה גבוהה ומציעה כ– 20 מסלולי לימוד לתואר ראשון  וכשבעה מסלולי לימוד לתואר שני מחקריים ולא מחקריים. מקצועות הלימוד העיקריים במכללה הם בתחום מדעי החברה, מדעי הבריאות ומדעים מדויקים וכן בית הספר להנדסאים ולימודי מכינה. עד היום סיימו את לימודיהם במכללה למעלה מ-20 אלף בוגרים.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
אופקים ממשיכה לחזק את הקהילות בעיר: אושרה הקמת בית כנסת לקהילת יוצאי קווקז
ראש עיריית אופקים, איציק דנינו, קיים השבוע פגישת עבודה עם...
קבוצת BBB מתרחבת: פותחת שני סניפים חדשים של מותגי הקבוצה: סניף רשת מוזס שופ וסניף רפידוס במרכז רוטשטיין בבאר יעקב בהשקעה הנאמדת בכ-1.2 מיליון שקל
פתיחת שני המותגים בחלל אחד משקפת את אסטרטגיית הקבוצה להציע...
מהפכת הסיבים מגיעה לחברה הערבית: 066 מחברת יישובים לאינטרנט במהירות של עד 1,000 מגה
אחרי שנים של פערי תשתיות, תושבים בערערה במשולש, דיר אל...
בכירי מערכת הרווחה בישראל התכנסו לסמינר "אחריות משותפת" בפארק התעשייה עידן הנגב
עמיתי המחזור הראשון של תוכנית "מיתר", תוכנית המנהיגות הלאומית של...
רצף טיפולי ומעטפת מעצימה: מאוחדת מציינת את שבוע ההנקה הבינלאומי בסדרת פעילויות וסדנאות ייחודיות בבאר שבע והסביבה
לרגל שבוע ההנקה הבינלאומי, מאוחדת מחוז דרום תקיים מגוון פעילויות...
מחברים בין חדשנות לתעשייה: נאות חובב ומעבדת NUR מעמיקות את שיתוף הפעולה
"החזון הופך לתוכנית עבודה-  שותפות בין האקדמיה, המחקר והתעשייה לחיזוק...
לאחר שלקה בדום לב, חנניה נפגש עם צוות מד"א שהציל את חייו
בשעת לילה די מאוחרת, לפני שעלה לישון בחדרו, חנניה זגורי...
הצטיינות יתרה שנה חמישית ברציפות: מכון התקנים העניק את תו היהלום לתאגיד "מי שבע"
בפעם החמישית ברציפות: מכון התקנים הישראלי העניק לתאגיד המים והביוב...
משיקום העוטף ועד שדה תעופה בינלאומי: פרויקטי הגמר של סטודנטים מ־SCE מציגים חזון חדש לעתיד הנגב
ב־SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון פועלת מעבדת NUR,...
אוגוסט של חוויות לילדים: קייטנת קיץ חינמתי עם שלל פעילויות חווייתיות תפתח ללא תשלום - בעופר קניותר
בין הפעילויות לכל המשפחה: סדנאות יצירה, מופעים, הצגות, סדנאות בישול...
דילוג לתוכן