חילוקי דעות סביב חלוקת עיזבון של אדם שהלך לעולמו עלולים להפוך לקרבות מרים ומכוערים. כולנו מכירים סיפורים על מאבקים בין קרובי משפחה שהובילו לקרע של ממש, ולכן בכל מקרה של סכסוך ירושה כדאי מאוד לפנות לעורך דין מנוסה. בכתבה זו מפורטות 3 דרכי פעולה אפשריות שיפתרו את המשבר.
להקדים תרופה למכה
סכסוכי ירושה עלולים להוביל גם לתהליכים משפטיים שנמשכים לאורך שנים וגובים מחיר יקר מכל הצדדים. בהתאם ההמלצה החשובה ביותר בהקשר הזה היא להקדים תרופה למכה. בדיוק כפי שמכינים בעזרת עו"ד ייפוי כוח מתמשך מייצרים למעשה מענה לבעיה שעלולה להיווצר בעתיד (אובדן היכולת לקבל החלטות), כך כדאי להקדיש תשומת לב להפחתת הסיכון להיווצרות סכסוך ירושה למינימום. הדרך הנכונה היא צוואה שנערכת בעזרת עורך דין מיומן – צוואה שלוקחת בחשבון גם את הרצון של האדם וגם את הצורך לייצר מצב שימנע מיורשים פוטנציאליים לצאת למלחמה.
הליך גישור קשוב שמוביל למצב win-win
פתרון אפשרי נוסף לסכסוכי ירושה הוא הליך גישור. גם במקרה כזה המטרה היא לייצר מצב שבו כל הצדדים מרוצים, וזאת על-מנת למנוע פנייה לערכאות משפטיות. בדיוק כפי שבעזרת עורך דין גירושין במרכז שהוא גם מגשר ניתן להוביל להסכם פרידה מיטבי עבור שני הצדדים, כך איש מקצוע מוכשר יודע למצוא פתרונות גם לחילוקי דעות קשים ומורכבים. בעקבות הליך הגישור ניתן לחתום על הסכם בין יורשים וכך לסיים את הפרשה ללא משקעים ומטענים.
תביעה לביטול צו ירושה
דרך נוספת שבה פותר עורך דין סכסוכי ירושה, או ליתר דיוק מוביל לפתרון, היא הגשת תביעה לביטול צו ירושה (או התנגדות למתן צו כזה, אם הוא עדיין לא הוצא). פעולה זו חייבת להתבצע במהירות, לפני שחלק מהיורשים משתמשים בצו לטובת צעדים בלתי הפיכים ביחס לעיזבון. ללא צו ירושה, אין דרך לממש את הנכסים, ולכן זהו מנוף לחץ אפקטיבי למציאת פתרון שיוסכם על כל הצדדים.
עוזי דורי הוא גם עורך דין עתיר ניסיון בתחום דיני המשפחה עם ניסיון ספציפי בסכסוכים בין יורשים, וגם מגשר מוסמך, כך שהוא יודע איך לסייע למי שנקלעו לסכסוך ירושה בכל אחת מהדרכים הנ"ל.