בצל המלחמה המתמשכת: מרכז חוסן הוקם במכללת קיי

בצל המלחמה המתמשכת: מרכז חוסן הוקם במכללת קיי
קרדיט צילום: יורם פרץ, מכללת קיי

בשבוע שעבר השיקה המכללה האקדמית לחינוך ע"ש קיי בבאר שבע מרכז חוסן חדש, בעקבות הטראומה הלאומית הקשה והעלייה במצוקות נפשיות עליהן דיווח סטודנטים רבים. יו"ר מרכז החוסן, הפרופ' חיה קפלן: "מהלך חשוב שיסייע לסטודנטים שלנו, המורים של המחר, ויחזק את החוסן הנפשי שלהם ושל תלמידיהם בעתיד"

במכללה האקדמית לחינוך ע"ש  קיי בבאר שבע הושק בשבוע שעבר מרכז קמ"ה (קהילה, מוגנות והכוונה עצמית), לפיתוח וחיזוק החוסן הנפשי והארגוני במכללה. זאת בעקבות אירועי המלחמה הקשה וכחלק מפרויקט "חוסן לאקדמיה" שפועל ב-22 מוסדות להשכלה גבוהה בישראל, אשר מובל על ידי הקואליציה הישראלית לטראומה. מנתוני הארגון עולה כי מאז תחילת המלחמה ניכרת עלייה של עשרות אחוזים בפניות של סטודנטים ואנשי סגל אקדמי לטיפול נפשי, במיוחד בדרום הארץ. המצוקה ניכרת גם בשיעור הגבוה של סטודנטים ששוקלים לפרוש מהלימודים מאז פרוץ המלחמה, בהשוואה לימי שגרה.

המרכז שהושק פועל בשיתוף פעולה עם הקואליציה הישראלית לטראומה ובהובלת הפרופ' חיה קפלן, ראש התכנית לייעוץ חינוכי במכללת קיי, ד"ר הילה כהן רכזת החוסן במרכז ואנשי סגל נוספים. ערכיו מתבססים על ערכי הליבה של המכללה – מגוון, צדק והכלה, תוך חיבור לתהליכים הפדגוגיים והחברתיים שמתקיימים בה. במסגרת פעילות מרכז החוסן תתקיים בנייה של תרבות ארגונית של חוסן, תוך ראיית המשבר כהזדמנות לצמיחה, בתקווה שכל אלו יסייעו לשמירה על רצף תפקודי של המכללה והסטודנטים בה.

קרדיט צילום: יורם פרץ, מכללת קיי

המכללה, שממוקמת בדרום, הושפעה במידה ניכרת מאירועי המלחמה וספגה אבידות קשות של סגל, סטודנטים ובוגרים ב-7 באוקטובר ובלחימה בעזה. כמו כן, סטודנטים רבים פונו מביתם. פתיחת שנת הלימודים נדחתה והתחילה באופן מקוון. כל זאת ועוד הסבו פגיעות נפשיות וכלכליות קשות. ברקע זה מרכז החוסן שהחל לפעול במכלל יספק מענה נפשי וריגשי לאנשי הסגל והסטודנטים שמתקשים לחזור לשגרה.

בפתחו של אירוע ההשקה נשאו דברים נשיא המכללה הפרופ' אריה רטנר והמנכ"ל משה שולץ. השניים דיברו על חשיבות המרכז לקידום חוסן אישי וארגוני במכללה ועל הצורך במתן מענה לצרכים הרגשיים של סטודנטים ואנשי סגל אקדמי ומנהלי. לאחר מכן ד"ר בדיע אלקשעלה, ראש התוכנית לחינוך מיוחד בחברה הבדואית, הציג את העבודה המשותפת שנעשתה במהלך הסמסטר עם מרכז החוסן הבדואי, בראשותו של אברהים אלעטאונה, תוך מתן דגש לעבודה רגישת תרבות, שהנה אחד העקרונות המרכזיים במרכז החוסן במכללת קיי. עוד השתתפו באירוע אנשי הקואליציה הישראלית לטראומה ואנשי סגל אקדמי במכללת קיי.

ראש מרכז החוסן במכללת קיי, הפרופ' חיה קפלן בירכה על הקמת המרכז ואמרה: "בתקופה זו בה שיעור גבוה מאזרחי המדינה, ילדים, בני נוער ומבוגרים, חווים מצוקה רגשית, הקמה של מרכז חוסן גם באקדמיה הנה משמעותית. המכללה שלנו מכשירה מורים ואנו מאמינים כי מורים עם חוסן יקדמו תהליכים אלה גם בקרב תלמידיהם. המרכז החדש ייתן מענה לסטודנטים ולאנשי סגל אקדמי ומנהלי, כמו גם לקהילות השונות ברחבי הנגב".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
קייטנת סבא סבתא ונכדים באופקים
יוזמה חדשה וייחודית יצאה לדרך הקיץ באופקים: במהלך חודש אוגוסט...
אמרו לנו להצניע את הדרום, אבל החלטנו לעשות בדיוק ההפך
גאווה דרומית, מיתוג מבית: שני מרצים ובוגר מבית הספר להנדסאים...
הסטודנטים הזרים הראשונים כבר בארץ!
מועצה אזורית הערבה התיכונה: מלבד לימודי החקלאות המתקדמת הנלמדים במרכז...
גם השנה: מדרשיית אמית קמה ירוחם - מצטיינת משרד החינוך
מדרשיית אמית קמה בירוחם נבחרה על ידי משרד החינוך לבית...
22 משפחות ושנה אחת: כך הפך שיתוף הפעולה בין ICL לגרעין צבר בבאר שבע לעוגן עבור חיילים בודדים
לפני כשנה יצא לדרך שיתוף הפעולה בין חברת ICL הנחשבת...
אל תחכו לדקה ה-90 לקראת מרוץ הלילה של באר שבע- איפה כדאי להתאמן בעיר?
ב-9 בספטמבר יהפכו רחובותיה של בירת הנגב למסלול ריצה מואר...
ספטמבר מתוק ויצירתי: פעילויות, סדנאות, הצגות ואירועים חגיגיים ומשפחתים לתחילת השנה החדשה בעופר קניותר
חודש ספטמבר מגיע לעופר קניותר עם שלל פעילויות חגיגיות לילדים,...
אלפי בלונים במבוך ענק: האטרקציה שתכבוש את הקיץ מגיעה לבאר שבע
במהלך חודש אוגוסט, מתחם העיצוב "דיזיין פלוס" בבאר שבע יהפוך...
מחברים את הגוף והנפש מהיסוד: שיבא נגב מובילה את המהפכה שתביא רפואה שלמה לנגב
לראשונה בתולדות מערכת הבריאות בישראל, בית חולים כללי ובית חולים...
פותחים את שנת הלימודים יחד: זו השנה השנייה ברציפות בה 'עמותת קהילת שבט הנובה' תחלק כ-850 ילקוטים לילדי שורדי מסיבות הדרום וילדי המשפחות השכולות מטבח ה-7 באוקטובר.
הילקוטים החדשים, המאובזרים בציוד לימודי ומותאמים לילדים מגיל הגן ועד...
דילוג לתוכן