המרכז החדשני למצוינות שחייה בערבה התיכונה אירח את נבחרת הנוער של ישראל בשחייה למחנה אימונים לקראת אליפות אירופה לנוער בסרביה

המרכז החדשני למצוינות שחייה בערבה התיכונה אירח את נבחרת הנוער של ישראל בשחייה למחנה אימונים  לקראת אליפות אירופה לנוער בסרביה
קרדיט צילום: יוסי לין

 

המרכז למצוינות שחייה בקריית הספורט בספיר ע"ש אוולין לייפר, בערבה התיכונה, אירח את הסגל המורחב של נבחרת הנוער של ישראל בשחייה, המונה כ-14 שחיינים ושחייניות, למחנה אימונים מרוכז של שלושה ימים, במטרה לגבש את חברי הנבחרת ולהכינם לקראת פתיחת עונה מאתגרת עם סדרת תחרויות בארץ ובחו"ל.

 

כרמל לויתן, מאמן נבחרת הנוער של ישראל בשחייה: "בחרנו לפתוח את עונת 2023 במחנה אימונים קצר ואינטנסיבי במרכז השחייה בקריית הספורט בספיר, בשל איכותו ועמידתו בסטנדרטים בינלאומיים. מיקומו הייחודי של המתקן, בלב הערבה התיכונה, העניק לשחיינים והשחייניות את היכולת להתנתק מהמסגרות המוכרות ולהתרכז בצורה מלאה באימונים".

 

יוסי לין, מנהל מחלקת הספורט במועצה אזורית הערבה התיכונה: "שמחנו לארח את נבחרת הנוער של ישראל בשחייה ולהעמיד לרשותם מתקנים חדישים ושירות מסור של צוות המרכז. אנו בטוחים כי הדור החדש של השחיינים והשחייניות המוכשרים ימלאו את עם ישראל בגאווה בשנים הקרובות, ומאחלים לצעירים הצלחה גדולה בתחרויות בארץ ובאליפות אירופה לנוער".

קרדיט צילום: אסף מימון

 

תחרויות הקריטריון לאליפות אירופה לנוער, תהיינה השנה 'גביע האיגוד' (20-22 באפריל) ו-'אליפות ישראל arena לבוגרים ותחרות הקריטריונים' (7-10 ביוני), אשר ייערכו שתיהן במכון וינגייט. בהתאם להישגים שירשמו השחיינים והשחייניות בתחרויות אלה, יורכב סגל הנבחרת שישתתף מאוחר יותר באליפות אירופה לנוער בבלגרד, בירת סרביה (4-9 ביולי).

 

בנבחרת הנוער נמנים מספר מדליסטים בינלאומיים, בהם אוקאן גולדין המתאמן במכבי נהריה, שבגיל 15 בלבד כבר נחשב לאחת ההבטחות הגדולות בענף השחייה הישראלי, וזכה בחודש יולי האחרון במדליית הזהב במקצה 100 מטר גב באולימפיאדת הנוער האירופאית, לרבות קביעת שיא ישראלי חדש לבני גילו, של 55.56 שניות.
צוות המאמנים שהוביל את מחנה האימונים: כרמל לויתן מאמן ראשי נבחרת הנוער, אסף מימון מנהל נבחרת הנוער, אייל עילם (מכבי שהם) וניל מזרחי (מכבי חיפה).

 

במרכז השחייה בקריית הספורט החדשה בספיר, ע"ש אוולין לייפר, הינה נדבך חשוב ומשמעותי שכולל בריכות שחייה, חדר כושר, אולם ספורט חדש המאובזר במיטב מתקנים תקניים וחדשים, שני אולמות ספורט, מגרשי טניס ומגרש כדורגל. המרכז מארח קבוצות ספורט מקצועיות למחנות אימונים מרוכזים.

 

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
רשות הטבע והגנים: תשע דיות שחורות שנפגעו מאירוע הרעלה בדרום טופלו בבית החולים לחיות בר שבספארי ושבו לטבע
גם בתקופות מורכבות, יש מי שממשיך לשמור על חיות הבר:...
רשות הטבע והגנים: פריחה נדירה באמצע המלחמה
פריחה מרהיבה, שלא נראית בכל שנה בארץ, צבעה השנה את...
"לילות רמדאן 2026": עשור של חיבורים, טעמים וסיפורים: החוויה התיירותית הכי מיוחדת בנגב של "קסם המדבר" יוצאת למסע תרבותי וקולינרי עם חיבורים אנושיים
לאכול במערה, לבשל מקלובה ולגלות את הנגב הירוק: מיזם  "קסם...
מגן דוד אדום ומועצה מקומית גדרה חנכו 2 עמדות מַפְעֵם (דפיברילטור) חכמות חדשות במרחב הציבורי במועצה
היום (ג') נחנכו במעמד ראש המועצה המקומית גדרה סהר פינטו,...
מנציחים בלב המדבר: חוקרים, אקולוגיים, אנשי חינוך ותלמידים השתתפו באירוע לזכרם של האקולוגים פרופ' אמוץ זהבי ופרופ' אבישג זהבי
חוקרים, אקולוגיים, אנשי חינוך, תושבים ותלמידים השתתפו באירועי 'שבוע טבע'...
קודם כל חינוך! מועצה אזורית הערבה התיכונה אירחה את מנהל המינהל לחינוך התיישבותי במשרד החינוך לביקור בביה"ס הפריפריאלי ביותר בארץ
מועצה אזורית הערבה התיכונה אירחה את מנהל המינהל לחינוך התיישבותי...
אזביון מדברי -אביב במדבר- קרדיט צילום: עדי מטמון, מורה דרך, הערבה התיכונה
טיול אביבי אל הפריחות בערבה
למרות מיעוט הגשמים, החורף שאכזב ומעט השיטפונות בנגב, הערבה התיכונה...
יוזמה ייחודית באופקים
בשנים האחרונות רכישת דירה בישראל הפכה עבור משפחות רבות לצעד...
"מהחממה לצלחת" – סופ"ש קולינרי בערבה
אירועי שף וחקלאות בלב החממות, ארוחות זוגיות מתוצרת מקומית, מטבחי...
יום עיון וסיור לזכרם של פרופ' אמוץ זהבי ופרופ' אבישג זהבי
11 בפברואר, מרכז ויידור, תחנת המחקר 'יאיר' - חצבה במעמד ראש...
דילוג לתוכן