Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

רעיונות למתכונים לשבת

רעיונות למתכונים לשבת
קרדיט: Canva

כל משפחה יודעת כי ימי השבוע הם ימים אינטנסיביים ותובעניים לכל אחד מבני המשפחה בדרכו. בין אם מדובר על תלמידי בית ספר או אקדמיה, בין אם מדובר על בני משפחה שעובדים ובין אם מדובר על בני משפחה המצויים בשלב הגיוס או השירות הלאומי, הרי שלרוב מאוד קשה להיפגש באופן משמעותי זה עם זה במהלך השבוע.

שבת הוא יום שכל משפחה מחכה לו שכן, מדובר על יום מנוחה שבו ניתן להיפגש עם בני המשפחה בצורה משמעותית, לדבר, לנוח וכמובן: לאכול מאכלי שבת טעימים וטובים. מכיוון שיום השבת הוא יום משפחתי משמעותי, אין ספק שאתם בוודאי מתכננים כל השבוע איזה אוכל טעים ואהוב על כל בני המשפחה תבשלו לסעודות השבת. במאמר הבא תקבלו כמה רעיונות למתכונים טובים וטעימים לשבת.

קרדיט: Canva

מה מייחד את המתכונים לשבת?

מתכונים לשבת הם ללא ספק לא מתכונים רגילים. בשבת כל אדם אוהב לפנק את בני המשפחה שלו באוכל שהוא אוהב ועל כן, לרוב לא יהיה מדובר רק על תבשיל אחד כי אם על כמה תבשילים, אשר יעניקו לכל בן משפחה את ההרגשה הטובה ביותר ויאפשרו לו להנות מקולינריה משובחת המוקדשת במיוחד בשבילו.

מה שעוד מאפיין את מאכלי השבת הוא העובדה שלא מעט אנשים מכינים מאכלים ספציפיים המאפיינים את העדה שלהם, מאכלים מבית אמא. מדובר על מאכלים שמעניקים נוסטלגיה ומאפשרים לכל בני המשפחה להתרפק על העבר. מתכונים לשבת הם מתכונים עשירים יותר ומיוחדים יותר, הם לא מבוססים על חומרי גלם איכותיים כגון: בשר איכותי, דגים איכותיים, ירקות שלא תמיד אוכלים במהלך השבוע ועוד. ניתן לומר שבישולי השבת הרבה יותר מושקעים מבישולים פשוטים ויומיומיים.

רעיונות למתכונים טובים לשבת

הנה כמה מתכונים לשבת שכדאי בהחלט שתנסו בשבת הקרובה או באחת השבתות:

מתכון לדג סלמון בתנור, עם סלסה מקפיצה של מנגו, ליים וכוסברה

הרכיבים הנדרשים למתכון זה הם:

חצי ק"ג של דג סלמון טרי ולמרינדה: רבע כוס של שמן זית, 2 ליים מיץ וגרדה, 1 פלפל ירוק חריף קצוץ, 1 כף מלאה בדבש, 2 ס"מ של גינגר קצוץ,  4 שיני שום קצוצות, 3 כפות סויה. לסלסלה שמגישים איתה את הדגים יש להכין: 2 מנגו חתוכים לקוביות של סנטימטר, 2 בצלצלי שאלוט קצוצים, חצי צרור כוסברה קצוצה, פלפל אדום קצוץ ומלח גס.

כיצד מכינים?

מחממים מראש תנור ל180 מעלות. מניחים את הסלמון בתבנית ולאחר מכן מערבבים את החומרים של המרינדה ומעסים את הסלמון במחצית הכמות. את המחצית השנייה יש לשמור בצד. לאחר מכן יש לאפות כ25 דקות את הסלמון עד למידת העשייה הרצויה לכם. בכדי להכין את הסלסלה יש להניח בקערה את כל המרכיבים הרלוונטיים לסלסה ומערבבים הכל. לאחר מכן מגישים את הדג יחד עם הסלסה.

קציצות ברוטב אפונה ופטריות שי-מג'י

המרכיבים הרלוונטיים לקציצות הם: חצי ק"ג בשר של עוף טחון, בצל אחד מגורד וסחוט, 2 ביצים בגודל מדיום, חצי כוס פירורי לחם, כפית בהרט, מלח ופלפל. לתבשיל עצמו יש להכין: 3 כפות של שמן, 3 שיני שום, 3 בצלים חתוכים גס, קופסא של פטריות שי מג'י, שורש של כורכום קצוץ דק, חצי חבילה של עגבניות לחות חתוכות לרצועות, חצי כפית בהרט, מלח ופלפל, שקית אפונה, 2 או 3 עלי מרווה.

כיצד מכינים?

את הקציצות יש להכין על ידי ערבוב כל החומרים בקערה. מניחים את הקערה לחצי שעה במקרר ולאחר מכן מכינים מהתערובת קציצות.

במקביל את הרוטב מכינים בסיר שטוח: מחממים שמן ולאחר מכן מוסיפים את השום והבצל ומטגנים אותם 5 דקות עד שהם מתרככים. מוסיפים את העגבניות, הכורכום והפטריות ומטגנים כ3 דקות. לאחר מכן מוסיפים את האפונה וכאשר התערובת רותחת, מכניסים אליה את הקציצות עד שהתבשיל מוכן.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
כל מה שרציתם לדעת על סלקל לתינוק
כל הורה יודע שהוא יעשה הכל בכדי לשמור על הבטיחות...
כך תבנו את אולפן ההקלטות שלכם
כבר שנים אתם חולמים שיש להם אולפן מקצועי של הקלטות?...
המדריך השלם לרוכשי דירה ראשונה: צעדים חיוניים לפני לקיחת משכנתא
בעידן שבו רכישת דירה נתפסת כאחת ההחלטות הכלכליות החשובות והמשמעותיות...
מדרסים לנעליים
מדרסים לנעליים הן שם כולל לעשרות אם לא יותר מכך...
איטום נגד חלודה- השיטה המנצחת
קרה לכם פעם שאחרי הגשם גיליתם חלודה על הסורג בחצר?...
תינוקת כבת שנה ננעלה ברכב, מתנדבי ידידים חילצו אותה בשלום
איחרתי לעבודה אבל התחושה לחלץ עצומה, מענה נהדר של המתנדבים"*...
חופשה מושלמת לכולם: בודפשט לזוגות ולמשפחות עם ילדים
האם כדאי לנסוע לבודפשט עם ילדים? כן, מדובר בהזדמנות לחופשה...
הנוכחות המרחפת שמפיחה אור באירועים
בעולם ההפקות לאירועים, ההשפעה הוויזואלית היא קריטית. זה לא רק...
למה לפנות אל סיוע רפואי ומשפטי מיד לאחר תאונה
תאונות דרכים הן בלתי צפויות ועלולות לשבש את החיים בכל...
הדרך הכי קלה ואלגנטית שיש לשמח יולדת
כולנו מכירים את הרגעים האלה: אנחנו מקבלים הודעה על כך...