ישנם מקרים בהם שכירים זכאים להחזר מס. בישראל מי ששכיר משלם מדי חודש מס למדינה, כאשר מתלוש השכר תשלום המס מנוכה באופן אוטומטי. חשוב להבין שהחישוב לתשלום המס מבוסס על בסיס הכנסה שנתי של העובד השכיר, כאשר בפועל ישנם מקרים שבמהלך אותה שנה חלו שינויים שגוררים שינוי בחישוב המס. כך למשל מי שהיו שכירים רק בתחילת השנה ובהמשך השנה לא עבדו, או מי שיצאו לחופשת לידה במהלך השנה וחזרו לעבוד רק בשנה לאחר מכן. יש גם מקרים בהם נקודות זיכוי מביאות לתשלום מס מופחת ומקרים רבים נוספים. כדי להגיש בקשה לטובת החזרי מס לשכירים יש למלא טופס רלוונטי ולצרף את המסמכים הדרושים. לא אחת קורה שחוסר בידע, בזמן או בהבנת התנהלות הרשויות השונות מקשים או מסבכים את הגשת הבקשה להחזר מס – וכאן נכנס לתמונה רואה חשבון שיגיש עבורכם.
חופשת לידה – החזר מס לשכירה
כך למשל במקרה של יציאה לחופשת לידה. שכירה שיצאה לחופשת הלידה וחזרה למקום העבודה רק בשנה לאחר מכן, כאשר העובדת לא הספיקה לעדכן את מקום העבודה על כך שנולד לה ילד, ולכן היא לא קיבלה הטבת מס של נקודות זיכוי עבור הילד.
פיטורים או חל"ת – החזר מס לשכיר
אם במהלך השנה עובד פוטר ובהמשך החודשים לא עבד, הרי שמאוד ייתכן שמתלושי השכר שלו באותה שנה נוכה מס בשיעור שנת גבוה מדי. ולכן בסיום השנה, כאשר קיימת תמונת המצב השנתית, ניתן להגיש בקשה להחזר מס לשכיר.
החזר רטרואקטיבי
כדאי לדעת שבקשות עבור החזר מס לשכיר ניתן להגיש בהסתכלות של עד 6 שנים אחורה, ולכן מדובר בפרק זמן לא מבוטל במהלכו תוכלו לפנות לרואה חשבון שיגיש עבורכם את הבקשה להחזר מס.
החזר מס לשכיר הוא זכות שיש לכולם, וחשוב מאוד למצות אותה. גם אם עבדתם בכמה עבודות במהלך השנה, סיימתם לימודים אקדמאיים ונסיבות נוספות – כדאי לבדוק זכאות להחזר מס. רואה חשבון יבצע עבורכם את הבדיקה ללא תשלום, ומשום שמדובר בבדיקה חינם חשוב מאוד לפנות לרואה חשבון.