זוכת תחרות הפיזיקה הארצית: ליאל ביטון מאולפנת אמית אוריה באר שבע

זוכת תחרות הפיזיקה הארצית: ליאל ביטון מאולפנת אמית אוריה באר שבע
קרדיט: דוברות רשת אמית

ליאל ביטון מאולפנת אמית אוריה באר שבע היא הזוכה בתחרות הפיזיקה הארצית 'האולימפיזיקה' שנערכה השבוע במרכז האקדמי לב בשיתוף מנהל החינוך הדתי במשרד החינוך. בתחרות השתתפו מאות תלמידי מגמות פיזיקה מכלל התיכונים הדתיים, הישיבות והאולפנות בארץ.

בתגובה לזכיה אמרה ליאל: "התחרות הייתה שונה משאלות רגילות בפיזיקה. רוב המבחן היה מבוסס על הגיון פיזיקלי וחשיבה מחוץ לקופסה. מה שעזר לי מאוד היה התרגול, התמיכה של המורה שלי חנה ינטוב, והעידוד מהבית להמשיך ללמוד פיזיקה. הזכייה במקום הראשון הייתה בהחלט משמחת ומפתיעה".

נעה הכהן, מנהלת אולפנת אמית אוריה: "שמחים ומתרגשים בזכייתה של ליאל באולמפיזיקה. ליאל הינה תלמידה מצטיינת בכל המובנים –  לימודי פיזיקה ולימודים נוספים ברמה גבוהה ביחד עם התנדבות ונתינה בתוך האולפנה ומחוצה לה. שמחים שגם בתקופה המאתגרת של הקורונה התלמידות שלנו המשיכו ללמוד ולהתקדם בלימודי הקודש ובשאר המקצועות מתוך עניין, סקרנות, שותפות ואחריות אישית. תודה לצוות המסור והמקצועי שלנו על חינוך ליראת שמים, לקיום מצוות ביחד על שאיפה למצויינות בכל התחומים ותודה מיוחדת למורה לפיזיקה, חנה ינטוב, שמובילה את הבנות לאהבת המקצוע ולהצלחה במבחני הבגרות.

ראש העיר באר שבע רוביק דנילוביץ': "העיר באר שבע מאמינה ביכולתם של התלמידות והתלמידים לממש את היכולות הייחודיות שלהם במגוון תחומי הדעת והיצירה, השאיפה למצויינות בשילוב ערכים היא הדרך הנכונה להצטיינות  להעזה  ולפריצת דרך. אנו גאים בליאל ביטון ובאולפנת אמית אוריה על ההצטיינות שהיא תוצר של מאמץ והשקעה המניבים את פרי ההצלחה. תודה למנהלת האולפנא לצוות המורים ולתלמידים על הבחירה במצויינות ככוכב דרום ואורח חיים".

ד"ר אמנון אלדר מנכ"ל רשת אמית: "כל הכבוד לליאל ולמוריה על ההישג. רשת אמית קיבלה החלטה אסטרטגית על השקעה מיוחדת בתלמידים המצטיינים בתחומי המדע, וההישג הזה מחזק אותנו".

באירוע שנערך לראשונה באופן מקוון השתתף גם ח"כ אופיר סופר שבירך את התלמידים "הצועדים לפי חזונו של המרכז האקדמי לב ומשלבים תורה ומדע ויתרמו לעוצמתה הכלכלית של מדינת ישראל."

"הפיזיקה פוגשת אותנו בתחומים רבים בחיי היום יום, ויש לה חשיבות מכרעת בחוסן הלאומי של מדינת ישראל הנשען על יכולותיה הטכנולוגיות", אמר מנהל התחרות ד"ר יבגני פרישמן. "יש המדברים בחשיבותה דווקא בהיבטים הביטחוניים, אבל הפיזיקה וחוסנה של מדינת ישראל אינם תלויים רק בפיתוח אמצעי לחימה והגנה, אלא גם בדברים בסיסיים יותר דוגמת ייצור אנרגיה. לצד תגליות הגז בים התיכון ישראל משקיעה רבות בתחמי האנרגיה המתחדשות שכן העתיד בכל העולם נמצא שם, כאשר היסוד להצלחה גם בתחום זה מבוסס גם הוא על פיזיקה".

קרדיט: דוברות רשת אמית
קרדיט: דוברות רשת אמית

בתמונות: למטה מימין – ליאל ביטון. למעלה מימין – פרופ' קנת הוכברג, רקטור המרכז האקדמי לב. למעלה משמאל – נועם קדושים, מנחה התחרות ויועץ המכינה במרכז האקדמי לב. למטה משמאל – ד"ר יבגני פרישמן, מרצה בחוג לאלקטרו אופטיקה במרכז האקדמי לב וממובילי האולימפיזיקה

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
מחדשים את בירת הנגב: פרויקט נדל"ני ענק בלב בבאר שבע
עם שטח של כ-60 דונם, מיקום אסטרטגי בלב העיר, פארק...
עם אודי צברי על הבמה: הסטודנטים של SCE אשדוד חגגו את פתיחת השנה האקדמית
שנת הלימודים האקדמית נפתחה באווירה חגיגית במיוחד ב־SCE המכללה האקדמית...
Eleven professionals cutting blue ribbon at Hub technology center opening ceremony
דוח ות"ת: בפעם השנייה ברציפות אוניברסיטת בן-גוריון בנגב היא המובילה בישראל בקשרי אקדמיה-תעשייה
לפי דו"ח הות"ת במועצה להשכלה גבוהה, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב מובילה...
"הנס שיושב מולי": ראש עיריית באר שבע אירח את שליו בסט, לוחם היס"מ שנפצע קשה בשבעה באוקטובר
ראש עיריית באר שבע, רוביק דנילוביץ', אירח השבוע בלשכתו את...
כשתוכנית עסקית הופכת להבטחה. האחריות האמיתית של היועץ העסקי
פסק הדין האחרון של בית המשפט המחוזי בבאר שבע, שחייב...
מהמיקרוסקופ אל הגלריה: תערוכה חדשה המשלבת מדע ואומנות בגלרייה טרומפלדור, בבאר שבע
״לראות את הבלתי נראה״ היא תערוכת אמנות חדשה המציגה את...
טעויות נפוצות שכדאי להימנע מהן בדרך להגשמת החלום
מה זה “המסע להגשמת החלום” בהקשר של הורותברוב המקרים מדובר...
איך לשפר רווחיות בלי לפגוע בפעילות השוטפת?
מה זה שיפור רווחיות “ללא פגיעה בפעילות”שיפור רווחיות בלי לפגוע...
איך עושים פיסול אף ללא ניתוח?
מה זה פיסול אף ללא ניתוחפיסול אף ללא ניתוח הוא...
כל מה שחשוב לדעת לפני שמתחילים שינוי באורח החיים: מפת דרכים פרקטית
כל מה שחשוב לדעת לפני שמתחילים שינוי באורח החיים: מפת דרכים פרקטית
שינוי באורח החיים מתחיל בלהגדיר יעד ריאלי, לבנות הרגל יומי...
דילוג לתוכן