מארגני התחרות, שתסתיים ב- 21 במאי, מקווים שהים ההולך ונעלם יקבל קצת תשומת לב שתציל אותו מגורלו האכזר. 40 התמונות הנבחרות יודפסו ויוצגו בתערוכה

תחרות צילומים בינלאומית הראשונה מסוגה שבמרכזה ים המלח, עברה את רף ה-4 מיליון מצביעים מאז עלתה לאוויר ב-21 באפריל השנה. המארגנים, נועם בדין וארי לאון פרוכטר, הראשון צלם עיתונות שצילם במשך ארבע שנים רצופות את הים והשני, יזם, שמשפחתו נמנית על מייסדי מוזיאון ישראל, הצליחו לגייס למשימת השיפוט ה״רשמית״ כמה שמות חמים מעולם הצילום, בינהם ספנסר טוניק, שידוע בצילומי העירום ההמוניים שלו, שכבר ביקר פעמיים בישראל ואף צילם בים המלח קבוצות בעירום, קייסי קלבאו, רועי גליץ והאוצרת ויועצת האמנות, קרן בר גיל (השיפוט הפורמלי יצטרף להצבעת הקהל). התחרות וההצבעה נערכות און ליין באתר ״GuruShots״. נותנת חסות מרכזית היא חברת ההדמייה Epson.

בין הצלמים והצלמות שהגישו עבודות יש לא מעט פנים מוכרות לשוחרי הצילום, בינהם מריסה פאפן, דוגמנית וצלמת, שהצטלמה בעירום ב-50 מדינות, כולל בכותל בירושלים, איתן ויטקון, שעבודותיו מוצגות בגלריות ומוזיאונים ברחבי העולם, טובי כהן, צלם פפראצי שהפך לאמן תרבות יהודית והאקטיביסט והאמן הסביבתי, דורון גזית.

לדבר היזמים, ים המלח, המקום הכי נמוך על פני כדור הארץ, שמתחלק בין ישראל וירדן הוא אחד מפלאי העולם , אך למורת רוחם של מיליוני מבקרים בשנה, מערך מורכב של גורמים סביבתיים, כלכליים ופוליטיים גורם לים המלח להיעלם בקצב מדאיג. ״ימי הקורונה הם הזדמנות ייחודית להראות את הערכתנו לטבע ולסביבה שלעתים קרובות מתעלמים מהם מחוסר זמן ומודעות. המשימה שלנו היא לשמר את מה שיש לנו היום לטובת הדורות הבאים והתחרות היא דרך נהדרת לאפשר לציבור להיות חלק מהיוזמה״.
האמנים הזוכים ייהנו מפרסים כספיים ועבודותיהם יודפסו בהדפסות ענק ויוצגו בתערוכה בספטמבר הקרוב – בים המלח.

לדברי דניאל בן מויאל, מנהל פיתוח עסקי ב-Epson ישראל, הזיקה של החברה לתחרות היא כפולה: ״חלק נכבד מהאג׳נדה של Epson היא צמצום הפגיעה בסביבה והשמירה עליה. זהו קו מנחה בכל מהלכי הפיתוח של המוצרים ה׳ירוקים׳ שלנו. בפן השני, הזיקה לאמנות ובעיקר לתחום הצילום היא רבת שנים והדוקה ביותר. הצלמים והאמנים הם משתמשים שחשוב להם דיוק, עושר צבעים ותאימות מושלמת למקור. הם מלווים אותנו לאורך שנים והפידבק הקבוע שלהם מאפשר לנו להעלות את הרף עוד ועוד״.
