יום דרווין הבינלאומי מגיע לבאר שבע

יום דרווין הבינלאומי מגיע לבאר שבע

כיצד נראים חיי החברה של סוסים? ואיך הצפע מצליח לחיות במדבר? במסגרת יום דרווין הבינלאומי, יתקיימו בבאר שבע הרצאות פתוחות לציבור מפי חוקרים למדעי החיים מאוניברסיטת בן גוריון. הכניסה חופשית בכפוף להרשמה מראש 

בכל שנה, ב- 12 בפברואר, מצוין יום הולדתו של צ'רלס דרווין, מי שהגה את תיאוריית האבולוציה פורצת הדרך בספרו "מוצא המינים" והיה לאחת הדמויות החשובות ביותר במדע ובתרבות האנושית. מאז ועד ימינו, מדענים, חוקרים והוגים מעריכים את פועלו ומוקירים את זכרו. השנה, יום דרווין יגיע גם לבאר שבע כאשר בר "כפרה" יארח שני חוקרים מאוניברסיטת בן גוריון שיסבירו על האבולוציה המעניינת של הסוסים והנחשים.

ההרצאות יתקיימו החל מהשעה 19:30 בבר "כפרה" ברחוב סמילנסקי 23 בבאר שבע. ההרצאה הפותחת תעסוק בהתפתחות האבולוציונית של סוסים ומשק האדם מפי פרופ' עמוס בוסקילה (פתיחת דלתות בשעה 19:00). ההרצאה תתמקד בחיי החברה של הסוסים בעבר ועל הדרך שבה ניתן לשנות ולהיטיב עם הצרכים הבסיסיים של סוסים הנמצאים באורוות כיום.

בהמשך, בשעה 20:30, תתקיים הרצאה מפי ד"ר חיים סיוון בנושא סודות העכן הקטן. ד"ר סיוון ירחיב על המין הקטן ביותר ממשפחת הצפעיים, על ההתאמה האבולוציונית לחיים במדבר, על התזונה של העכן והגידול המשפחתי שלו. ההרצאה תכלול סיכום של מחקר ותצפיות שנערכו לאורך כארבעים שנה.

לקראת אירועי יום דרווין אמר ד"ר ארז גרטי, ראש תחום תקשורת המדע ממכון דוידסון לחינוך מדעי: "תורת האבולוציה מכניסה תופעות רבות במדעי החיים להקשר רחב. היא מוסיפה להם חוקיות והגיון. במובן מסוים האבולוציה היא חלק ממשמעות החיים עצמם."

יומירן ניסן, מנכ"ל עמותת "מדע גדול, בקטנה" אמר: "פריצת הדרך המדעית של דרווין שהתגלתה בעקבות מסעותיו בדרום אמריקה, מסעירה ומרגשת עד ימינו אנו. תיאוריית האבולוציה, המתחקה אחר שאלת עצם קיום החיים בעולמנו מהווה השראה על זמנית לסקרנות, אומץ לב ומחשבה מדעית בלתי מתפשרת על המציאות הסובבת את כולנו גם כיום ובכל תחום".

מרכז איין ראנד בישראל, עמותת מדע גדול בקטנה, מכון דוידסון לחינוך מדעי- הזרוע החינוכית של מכון ויצמן למדע, ואוניברסיטאות ברחבי הארץ, חברו יחד לציון יום דרווין הבינלאומי בישראל, במטרה לתרום להנחלת התובנות המדעיות לכלל האוכלוסייה.

הכניסה להרצאות חופשית בהרשמה מראש

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
אירוע חווייתי לכל המשפחה - 'חיות הבר בערבה' סדנאות, משחק בריחה, סיורים ליליים, דוכנים ועוד
יום חמישי 18.6 | תחנת מחקר 'יאיר' בחצבה 'חממת הערבה'- המרכז...
תלמידות "מבואות הנגב" קטפו את המקום הראשון בגמר תחרות 'אקו-רפואה' הארצית
תלמידות מגמת מדעי הרפואה מבית הספר "מבואות הנגב" זכו במקום...
"בונים את דור העתיד של הרפואה בדרום" שיבא העניק מלגות לסטודנטים לרפואה שיעבדו בביה"ח החדש בנגב
9 סטודנטיות וסטודנטים לרפואה קיבלו בשבוע שעבר מלגה שנתית מחברת...
"פתאום שמענו פיצוץ אדיר"
סוכנת הביטוח שניר יעקב, שהתגוררה בבאר שבע בזמן נפילת טיל...
מהפכת הפוד-טראקס בבאר שבע ממשיכה: ה"ג'ונאם" נחנך באירוע חגיגי במעמד ראש העיר
ה"ג'ונאם" שנחנך באירוע חגיגי בגן הפעמון בבאר שבע במעמד ראש...
לא עומדים מהצד: תלמידי ביה"ס בן גוריון בנס ציונה פיתחו פתרון AI למאבק באלימות בקרב בני נוער
בעוד מקרי הבריונות ברשת ממשיכים להדאיג הורים ואנשי חינוך רבים,...
סמינר הדמוקרטיה בירושלים: כך מחנך תיכון דרור רמון למעורבות אזרחית
"הבנתי שאם משהו מפריע לי, אני יכולה לקום ולנסות לשנות...
קו החוף של אשקלון מתחדש: חוף ים מוסדר לצד מתחמי שיט ופנאי
אושרה להפקדה בוועדה המחוזית דרום תוכנית 'חוף רחצה - צפון...
מחזקים את עוטף עזה: הוועדה המחוזית דרום אישרה להפקדה את תוכנית משרד הבינוי והשיכון להקמת היישוב החדש "חנון" עם כ-500 יחידות דיור
הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה דרום החליטה להפקיד את התוכנית להקמת...
"לא ידעתי מאיפה להתחיל": מאז השבעה באוקטובר מטה שירות חרבות ברזל מסייע ליותר מ-860 משפחות שכולות להתמודד עם הבירוקרטיה שאחרי האובדן
מאחורי כל "הותר לפרסום" יש משפחה שנאלצת להתמודד לא רק...
דילוג לתוכן