יו"ר חדש למועצת הנגב: ראש עיריית ערד עו"ד ניסן בן חמו

יו"ר חדש למועצת הנגב: ראש עיריית ערד עו"ד ניסן בן חמו
קרדיט צילום- באדיבות מועצת הנגב

מועצת הנגב מאגדת 23 ערים ויישובים בנגב, ומובילה תהליכים אזוריים מחוללי שינוי כגון הקמת בית חולים נוסף בדרום והקמת נמל תעופה אזרחי בנבטים

יו"ר חדש למועצת הנגב: ראש עיריית ערד עו"ד ניסן בן חמו
קרדיט צילום- באדיבות מועצת הנגב

ראש עיריית ערד, עו"ד ניסן בן חמו, נבחר השבוע ליו"ר החדש של מועצת הנגב, המועצה שמורכבת מראשי 23 ערים ויישובים בנגב, בכללם ב"ש, דימונה, ערד, ירוחם, מצפה רמון, רשויות מהמגזר הבדואי ועוד.

מועצת הנגב הוקמה לפני חמש שנים והיא גוף א-מפלגתי בהגדרתה. ראשי הרשויות, חברי המועצה, פועלים בשיתוף פעולה לקידום תהליכים ופרויקטים מחוללי שינוי, לטובת כלל האוכלוסייה בנגב.

בין הפרויקטים הבולטים נכלל קידום הקמת בית חולים נוסף, שני לביה"ח סורוקה, שייתן מענה נוסף ונדרש לתושבים באזור. מאבק נוסף אותו מובילה מועצת הנגב הוא קידום הקמת נמל תעופה אזרחי, שני לנתב"ג, בבסיס נבטים שנמצא בין ערד לדימונה. שדה תעופה אזרחי הוא פרויקט מחולל שינוי, והוא יכול לשנות את פני כל הנגב עם אלפי מקומות עבודה, בינוי, פיתוח והנעת אוכלוסייה לדרום בהחלטה היסטורית אחת.

על שולחן מועצת הנגב נמצאות עוד תכניות עבודה רבות, והשבוע קיימה המועצה את ישיבת העבודה הראשונה שלה לשנת 2020. במסגרת הישיבה, וכחלק מהתחדשות והתפתחות המועצה, קיימו חברי הועד המנהל הצבעה, ובה הוחלט פה אחד על מינויו של ראש עיריית ערד, עו"ד ניסן בן חמו, לתפקיד יו"ר מועצת הנגב. עו"ד בן חמו מחליף בתפקיד את סגן ראש עיריית באר שבע, טל אל-על, שכיהן כיו"ר הזמני של מועצת הנגב בשנה וחצי האחרונות, מאז עזיבתו של ח"כ מיכאל ביטון את התפקיד.

עו"ד ניסן בן חמו, יו"ר מועצת הנגב החדש ורה"ע ערד: "אני מודה לחברים על האמון והבחירה בי לתפקיד זה. מועצת הנגב היא גוף חזק ומקצועי שנועד לקדם את הנגב וכל תושביו, וכך ייעשה. ישנן משימות שאנו כבר מתמודדים איתן ויש עוד נושאים רבים שעלינו להעלות לטיפול דחוף. שורת המשימות שלי ושל חבריי למועצה תגדל ככל שנרבה בעשייה ואני בטוח שנדע להשיג את המטרות המשותפות לכולנו"

טל אל-על, מ״מ וסגן רה״ע ב״ש: ״מאחל הצלחה רבה לידידי ורעי רה״ע ערד, עו"ד ניסן בן חמו עם היבחרו פה אחד ובתמיכתי המלאה ליו״ר מועצת הנגב החדש וכן לכלל הועד המנהל החדש. על אף שחלפו רק חמש שנים מיום הקמתה, מועצת הנגב מהווה כיום גורם אזורי בעל משמעות רבה, המובילה תהליכים, הסכמות והחלטות החשובות מאוד לשגשוגן של כלל הקהילות בנגב כמו שדה התעופה בנבטים, שיפור מערך שירותי הבריאות ועוד עשרות החלטות, תוכניות ותהליכים שמועצת הנגב מובילה ומתכללת עם שותפיה הרבים.״

יוהן אטלן, מנכ"ל מועצת הנגב: "ברכות חמות לרה"ע ערד, עו"ד ניסן בן חמו על מינויו ליו"ר המועצה. אני בטוח שניסן יהווה תוספת כוח משמעותית למועצה בהובלת התהליכים החשובים בהם אנו עוסקים. מודה מקרב לב לחברי טל אל-על ממייסדי והוגי המועצה, על הובלתה כיו"ר בשנה האחרונה. אני משוכנע שיחד עם ההנהגה הנגבית החזקה והמאוחדת, נמשיך להוביל להישגים רבים ומשמעותיים לטובת כלל תושבי הנגב".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
במצפה רמון: בני נוער הקימו מרחב שמחזיר קצת שגרה בתוך חוסר הוודאות
בימים בהם בחלקים רבים ברחבי הארץ מתמודדים עם חוסר יציבות...
פרויקט ענק נוסף בכביש 6 יוצא לדרך בהשקעה כוללת של כ-850 מיליון שקלים
החלו העבודות להרחבת כביש 6 ושדרוג מחלף דניאל. 220 קילומטרים...
גם בזמן מלחמה: רופא הנשים במכבי שהגיע מהמילואים לבצע בדיקות סקר לגילוי מוקדם של סרטן השד
״דווקא בתקופה הזו, חשוב ללכת ולהיבדק״: יום בריאות האישה ביוזמת...
מרכז לאודר לתעסוקה ממשיך להניע את גלגלי הקריירה בנגב
למרות המצב וגם כשנשארים בבית, מרכז לאודר לתעסוקה בנגב מנגיש...
לא נכחד למרות הכל רשות הטבע והגנים: הצמח הנדיר שהתגלה בישראל אחרי 19 שנים
פומה פרסית, צמח קטן ונדיר מאוד ש"נעלם", התגלה על ידי...
הישג מרשים לנבחרת מקיף אמית שדרות: מקום שני ופרס הצטיינות ברובוטיקה
נבחרת הרובוטיקה של המקיף הכללי אמית שדרות ממשיכה לשבור שיאים....
בימים של חירום, מחפשים רגעים של שגרה המדע שמאחורי הבירה בעיר העתיקה: פרויקט הגמר המפתיע של הסטודנט מבאר שבע
יותם בר נתן, סטודנט שנה ד' להנדסה כימית ומנהל "בית...
רשות הטבע והגנים: תשע דיות שחורות שנפגעו מאירוע הרעלה בדרום טופלו בבית החולים לחיות בר שבספארי ושבו לטבע
גם בתקופות מורכבות, יש מי שממשיך לשמור על חיות הבר:...
חיבוק תחת אש: אמית טכנולוגי באר שבע בביקורי בית
צוות בית החינוך אמית טכנולוגי באר שבע יצא השבוע למבצע...
המסע המרגש של מורי אמית שדרות אל בתי התלמידים
בזמן שמבצע "שאגת הארי" נמשך והלימודים מושבתים, צוות תיכון הבנים...
דילוג לתוכן