ממשפחה לעבודה – קידום אישי לנשים מהחברה הבדואית

ממשפחה לעבודה – קידום אישי לנשים מהחברה הבדואית
צילום באדיבות נזיד

סדנה ייחודית לקידום אימהות עובדות מהחברה הבדואית בעידן הנגב. בסדנה ישתתפו כ – 30 נשים בשני מחזורים, במסגרת יוזמה של מכון הארי אוסקר טריגובוף ומרכז סוויץ' ובשיתוף פעולה עם חברת נזיד בפארק עידן הנגב

קידום אישי לנשים מהחברה הבדואית
צילום באדיבות נזיד

מכון הארי אוסקר טריגובוף חנך לאחרונה את מרכז סוויץ' לקידום והכשרה מקצועית שמהווה עוגן אזורי לפעילות בחברה הבדואית בפארק התעסוקה המשותף עידן הנגב. השבוע החלה פעילות מיוחדת בשיתוף פעולה חשוב בין מכון טריגובוף, מרכז סוויץ' וחברת נזיד. במסגרת שיתוף הפעולה גובשה סדנה ייחודית לכ – 30 אימהות עובדות מהחברה הבדואית בתפקידים שונים במפעל.

הסדנה – 'ממשפחה לעבודה' בהדרכת מנחת הקבוצות פאטמה פרחאת, משלבת תכנים רבים הקשורים להתמודדות היומיומית של הנשים בבית, במשפחה ובעבודה, ומעניקה כלים וכישורים אישיים רבים המסייעים לנשים בקידום אישי ומקצועי משמעותי, ביניהם יצירת תמונת עתיד אישית, תקשורת בעבודה, ניהול תקציב אישי, יצירת מודל אישי וכמו כן תכני בטיחות בבית- בשיתוף "בטרם" והאגף לפיתוח כלכלי חברתי במשרד החקלאות. אורכה של הסדנה 12 שבועות והיא כוללת מפגש שבועי בן שעתיים אקדמיות. הנשים שלוקחות חלק בסדנה כולן עובדות חברת נזיד- מפעל לקייטרינג של הזנה לבתי ספר בנמצא בפארק עידן הנגב.

יו"ר הועד המנהל של עמותת סוויץ' , הווארד מאיירס ציין כי הפעילות במפעל נזיד מבטאת את הראיה ההוליסטית של מרכז סוויץ אשר משלבת תכנים הנוגעים לכל תחומי החיים באופן שמותאם למציאות הקיימת בקרב החברה הבדואית כיום. "אני שמח על השותפות המיוחדת והחשובה שיש בינינו לבין חברת נזיד ואברהים נסאסרה, המראה של הנשים שמגיעות לסדנה מדי שבוע פשוט מחמם את הלב". מר מאיירס הוסיף וציין כי בימים אלו נערכות הכנות לקראת מחזור שלישי של הסדנה בסודה סטרים.

אברהים נסאסרה, יזם ובעלים חברת נזיד סיפר: "אנחנו דוגלים בפיתוח מקצועי ואישי של צוות העובדים; תוך מתן הדרכה, העצמה, הכוונה וליווי של צוות העובדים. אנחנו מבינים שהמשאב האנושי הוא הדבר החשוב ביותר בארגון והצלחת הארגון תלויה בו. מתוך הבנה זו, אנחנו דואגים להעביר לצוות העובדות שלנו סדנאות וקורסים במטרה לקדם ולפתח אותן. אנחנו בטוחים שהעובדות יפיקו את המירב וישתמשו בכלים אותם הן מקבלות."

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
ממכונת האספרסו באופן-ספייס לקפה של חדר המורים: כשהלב של ת' בחר בחינוך
בגיל 22 כבר השתכרה רס"ל במיל' ת' 25 אלף שקל...
על גג העולם: בין הים למדבר, המסעדה החדשה שמפתיעה את אילת נפתחה לפעילות מלאה
אסיה, המסעדה האסייתית שעל גג מתחם שבעת הכוכבים, שהוקמה בהשקעה...
במקום להילחם ב-AI ב- SCE הופכים אותו לכלי עבודה
SCE מכשירה את הסטודנטים החדשים לשימוש חכם בבינה מלאכותית עוד לפני...
שוברים שגרה בערד: יום אירוח מפנק ועתיר תוכן לדיירי מעון "משמרות"
בריכה מרעננת, קבלת פנים חמה, הרצאה ברוסית עם שירים ומשחקי...
מקום שבו הזיכרון פוגש את החיים: ICL חנכה גינת זיכרון במרכז הרפואי סורוקה
הגינה החדשה מנציחה את עובדי החברה ובני משפחותיהם שהלכו לעולמם...
סיכול פריצה בשעת מעשה בלהבים
סיירי צוות 3 תפסו חשוד בפריצה לבית בלהבים, כאשר ברשותו...
טקס ההנצחה והזיכרון של המשפחות השכולות ועמותת קהילת שבט הנובה
למעלה מ-3,500 איש, בני המשפחות השכולות, שורדי ושורדות מסיבות הדרום,...
רגע לפני הגיוס: תלמידי י"ב מקריית גת יצאו לסיור בנגב המערבי בעקבות 7 באוקטובר
ביום הזיכרון הלאומי ל־7 באוקטובר יצאו תלמידי שכבת י"ב מאורט...
רשות הטבע והגנים: ארבעה יעלים נתקעו בגב בנחל ורדית - מבצע החילוץ הסתיים בהצלחה
במשך מספר ימים נותרו ארבעה יעלים לכודים בגב הגדול בנחל...
הסיפורים שמאחורי השמות: טקסי הזיכרון למאורעות 7 באוקטובר התקיימו ב-SCE המכללה האקדמית להנדסה
בקמפוסים של SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון התקיימו...
דילוג לתוכן