כ100 תלמידים השתתפו בתחרות הרובוטיקה האזורית של מצוינגב

כ100 תלמידים השתתפו בתחרות הרובוטיקה האזורית של מצוינגב
צילום – שימי אדה, אשר בן חמו

המשרד לפיתוח הפריפריה, הנגב והגליל והרשות לפיתוח הנגב ממשיכים לקדם את תחום החינוך הבלתי פורמאלי ולעודד מצוינות בתחום המדע והטכנולוגיה בנגב:

כ – 100 תלמידים השתתפו בתחרות הרובוטיקה האזורית של "מצוינגב" שנערכה בקריית גת

תחרות רובוטיקה אזורית בקריית גת
צילום – שימי אדה, אשר בן חמו 

את  תואר "אלוף האלופים" גרפו תלמידי הקבוצה העירונית של ירוחם; במקום הראשון ב"משחק הרובוט" זכו תלמידי בית ספר נועם אורות מנתיבות; במקום הראשון בתחום התכנות והתכנון המכני הגיעו תלמידי כיתות ג'-ד' ממרחבים; במקום הראשון בתחום היצירתיות וההתמדה הגיעו הקבוצה העירונית של אופקים; במקום הראשון בתחום התרומה לקהילה הגיעו לתמידי בית ספר בגין מקרית גת

לאחרונה התקיימה ב"אופק" מרכז המצוינות של המשרד לפיתוח הפריפריה, הנגב והגליל – קמפוס קרית גת, תחרות רובוטיקה אזורית בה השתתפו כ – 100 ילדים תלמידי כיתות ג'-ח' מהישובים אופקים, ירוחם, מרחבים, ונתיבות הלומדים רובוטיקה לאורך השנה במסגרת תכנית "מצוינגב" של המשרד לפיתוח הפריפריה, הנגב והגליל והרשות לפיתוח הנגב. תוכנית "מצוינגב" חושפת את התלמידים לעולם המרתק של מדע וטכנולוגיה ומעודדת אותם לחשוב ולפעול כמו מדענים ומהנדסים המתמודדים עם אתגר חדש.

תחרות רובוטיקה אזורית בקריית גת
צילום – שימי אדה, אשר בן חמו

התלמידים המשתתפים בתכנית עמלו על הכנת רובוט אוטונומי שנועד לצלוח משימות בתחום החלל שניתנו על ידי ארגון FIRST בתחרות הרובוטיקהFLL (First Lego League). לאורך כל שנת הלימודים, התלמידים הכינו עבודות חקר מעמיקות על נושא האתגר תוך חשיבה יצירתית ופיתוח כישורים חברתיים כמו עבודת צוות, ערכיות, סבלנות וסובלנות. בתחרות התקיימו שלושה חדרי שיפוט בהם הציגו התלמידים את עבודתם ל – 12 שופטים, כולם אנשי חינוך, תכנות והנדסה, שהעניקו ציון לקבוצות השונות על פי קריטריונים שונים כמו מקצועיות, ביצועים, תכנות ומבנה הרובוט ותחום התרומה לקהילה בו התנסו לאורך השנה במסגרת תכנית "מצוינגב". התחרות התקיימה השנה בסימן הירח והחלל שכן זוהי השנה ה – 50 לנחיתת האדם על הירח.

התחרות התקיימה בעקבות שיתופי פעולה אזוריים ולמידת עמיתים במסגרת קידום תחום החינוך הבלתי פורמאלי ברחבי הנגב. במקום הראשון זכו בתואר "אלוף האלופים" תלמידי הקבוצה העירונית של ירוחם, במקום הראשון ב"משחק הרובוט" זכו תלמידי בית ספר נועם אורות מנתיבות, במקום הראשון בתחום התכנות והתכנון המכני הגיעו תלמידי כיתות ג'-ד' ממרחבים, במקום הראשון בתחום היצירתיות וההתמדה הגיעו הקבוצה העירונית של אופקים ובמקום הראשון בתחום התרומה לקהילה הגיעו לתמידי בית ספר בגין מקרית גת.

תחרות רובוטיקה אזורית בקריית גת
צילום – שימי אדה, אשר בן חמו

 אמור עמוסי ניסן, מנהלת תחום חינוך ברשות לפיתוח הנגב סיפרה: "במסגרת תכנית 'מצוינגב' של המשרד לפיתוח הפריפריה, הנגב והגליל והרשות לפיתוח הנגב, המקדמת את תחום המצוינות וההצטיינות בקרב תלמידי הנגב, ניתן לראות בכל פעם מחדש כיצד התלמידים מגלים עולם מרגש של אפשרויות המכשיר אותם להיות המהנדסים והמנהיגים של המחר. מרגש לראות את התלמידים לומדים ומתפתחים לאורך השנה ומגיעים להישגים כל כך מרשימים כבר מגיל בית הספר היסודי, אנו נמשיך לפעול לחיזוק תחום המדע והטכנולוגיה בקרב תלמידי הנגב ולעודד למצוינות במגוון תחומים."

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
הדרך שלך לכושר מושלם באזור פתח תקווה
אם אתם מחפשים את הדרך האפקטיבית ביותר לשפר את הכושר...
התלמידים מבאר שבע שמסייעים למשפחות שביתן נפגע ממתקפת הטילים האיראנית
עם סיום המלחמה מול איראן ועשרות אלפי האזרחים שביתם נפגע...
"לילות קיץ בערבה"
תצפית כוכבים בטלסקופ, צפייה בחיות הבר הליליות, שתילת ערב, שחייה...
הבוקר בסורוקה: הקבלנים ראו מקרוב את ההרס – וקוראים למיגון מיידי
למרות החום הכבד והאווירה המתוחה המרחפת באוויר, התייצבו הבוקר (שני...
רומנסה בטריו סופרן
עדכון - מוצ״ש 5.7.2025 בשעה 21:00, במשכן לאמנויות הבמה באר...
ממשיכים לפתח בלב המדבר
ממשיכים לפתח בלב המדבר- ראש מועצה אזורית הערבה התיכונה מאיר...
קיץ של אטרקציות בחינם לכל המשפחה: חודש מלא בפעילויות, הצגות משעשעות, מופעי ילדים, סדנאות, אירועים מרתקים, ופעילויות יצירה לכל המשפחה - במהלך חודש יולי בעופר קניותר
קיץ של כייף יערך בעופר קניותר, מקבוצת קניוני עופר,  במהלך...
הזמר והיוצר יואב חסיס יפתח את עונת הקיץ של "בית הבד - שמן יוגב" במושב כפר אחים.
שירים ושורשים שירים אהובים שמחברים לאדמה, לארץ, ולשורשים שלנו יואב חסיס –...
תהפוך את האירוע שלך לקסום עם קרקס סוואגו
אפשר להפוך כל אירוע לחוויה בלתי נשכחת עם קרקס סוואגו....
איבדה את שיניה התותבות בפגיעה הישירה בבאר שבע — וקיבלה סיוע מהיר ממאוחדת
שרה שמש (80), תושבת באר שבע, איבדה את שיניה התותבות...
דילוג לתוכן