משתלת קק"ל בגילת אירחה השבוע אורח מיוחד – עמאד גזאל, דבוראי מרצועת עזה, שהגיע להעניק לקק"ל תעודת הוקרה על תרומת העצים הצופניים (עצים המייצרים צוף) שנשלחו מקק"ל לרצועה. בזכות העצים, הצליחו בעזה להציל את הכוורות ולספק מזון לדבורים.

עמאד גזאל, מגדל דבורים מרצועת עזה, הגיע השבוע למשתלת קרן קימת לישראל בגילת להעניק למנהל המשתלה, פבלו צ'רקסקי, תעודת הוקרה על תרומה של קק"ל בצורת 8,000 עצים צופניים. העצים שנתרמו על ידי קק"ל במהלך השנים 2015 ו- 2017, נשתלו ברצועה כמקור להזנת מרעה הדבורים בעזה.

משתלת קק"ל בגילת מספקת עצים וצמחים לכל מרחב דרום. במשתלה מטפחים ומגדלים עצים המתאימים באופיים למזג האוויר הדרומי ולאדמת החול באזור. כחלק מפעילות קק"ל, סיפקו לעזה את העצים הצופניים המתאימים ביותר לאופי האדמה והאקלים באזור.
בתעודת ההוקרה נכתב בין היתר: "אנו באגודת הדבוראים של הרשות הפלשתינאית מודים לקרן קימת לישראל על הצלחת ושימור פעילותנו בעזרת התרומה הנדיבה של הארגון".

פבלו צ'רקסקי, מנהל משתלת קק"ל בגילת, מסר בתגובה: "אנו בקק"ל מסייעים רבות למשק הדבוראים באזור הדרום, כולל לעיתים גם לאזרחי עזה. שמחנו כמובן לקבל את תעודת ההוקרה המציגה זווית נוספת של סיוע ועזרה לשכנינו הפלשתינאים. סייענו לדבוראים בהתאמת העצים הנכונים שיפיקו מצד אחד צוף לדבורים אך בו-בזמן שיהיו מספיק חזקים לעמוד בתנאי מזג האוויר הקשים בדרום וברצועת עזה. מהלך זה הוא דוגמה נהדרת לשיתוף הפעולה בין חקלאי הדרום, ולערבות ההדדית בינינו לבין שכננו ברצועה".