לראשונה בארץ: בוצע בסורוקה טיפול ייחודי בטנטון באמצעות צנתור מוח

לראשונה בארץ: בוצע בסורוקה טיפול ייחודי בטנטון באמצעות צנתור מוח
ד"ר ענת חורב עם צוות חדר אנגיו. צילום: רחל דוד, דוברות בית חולים סורוקה.
ד"ר ענת חורב, מצנתרת המוח בסורוקה: "המטופלת, בשנות העשרים לחייה, עברה בדיקת  MRI ובה נמצא חשד לסיבה נדירה לטנטון – מפרצת בוורידי המוח שבעקבות זרימת הדם לתוכה פעמה על תאי האוויר של האוזן וכך נוצר הטנטון."

תושבת באר שבע, בשנות העשרים לחייה, אישה בריאה בד"כ, סבלה מטנטון במשך כשנה וחצי. טנטון הוא תופעה שבה אדם שומע צליל שאין לו מקור חיצוני אמיתי. הרעש, לרוב מונוטוני, משתנה מאדם לאדם ועלול ללוות את האדם במשך כל שעות היממה, בעיקר בסביבה שקטה, כמו בשעות הלילה כשמנסים להירדם.

המטופלת שמעה, ללא הפסקה, רעשים קבועים באוזן ימין שגרמו להפרעות ביכולתה לישון ולהתרכז ופגעו באופן משמעותי באיכות חייה עד כדי ירידה משמעותית בתפקוד. היא עברה בין רופאים מדיסיפלינות שונות אך  המקור לתלונותיה לא נמצא.

ד"ר ענת חורב, מנהלת היחידה לנוירו-רדיולוגיה פולשנית ומצנתרת המוח  בסורוקה מספרת:  "בעקבות בדיקת MRI שעברה, נמצא חשד  לסיבה נדירה לטנטון – מפרצת בוורידי המוח שבעקבות זרימת הדם לתוכה פעמה על תאי האוויר של האוזן וכך נוצר הטנטון. יש להדגיש שמקרה זה יוצא דופן שכן, בדרך כלל, המפרצות במוח נמצאות בעורקים ולא בוורידים. כדי לאשר שאכן מדובר בבעיה זו, בשלב ראשון עברה המטופלת צנתור ורידי מורכב. בזמן שהייתה בהכרה מלאה נופח בלון בווריד וחסם את המפרצת. המטופלת אכן אישרה שהטנטון חלף וכך יכולנו לאמת שאכן זו הבעיה."

ד"ר ענת חורב עם צוות חדר אנגיו. צילום: רחל דוד, דוברות בית חולים סורוקה.

בשלב השני, ביצעה ד"ר חורב צנתור טיפולי מורכב בהרדמה מלאה שבמהלכו הושתל  סטנט (תומכן) באזור המפרצת בווריד המוחי . בעזרת הסטנט הוסטה  זרימת הדם בווריד מהמפרצת. בנוסף, הושתלו כמה סלילים קטנטנים מטיטניום בתוך המפרצת כדי לסגור את המוצא שלה. המטופלת התעוררה מהצנתור ללא טנטון וחל שיפור ניכר באיכות חייה.

ד"ר חורב מציינת שטנטון על רקע זה אינו נפוץ והרבה פעמים אינו מאובחן. הטנטון במקרה זה הוא טנטון פועם (פולסטילי) שמהווה רק  10% – 20%  ממקרי הטנטון בהם יש לרוב מקור וסקולארי (של כלי הדם) כסיבה לטנטון ולפיכך יש לרוב טיפול. הסיבות לטנטון פועם יכולות להיות מפרצות עורקיות, מומים של כלי הדם במוח, היצרויות של כלי הדם במוח ולעתים נדירות גם מפרצות ורידיות. ברוב המקרים הטנטון אינו פועם והמקור שלו אינו בכלי הדם ולכן טיפול צנתורי אינו מתאים.בשלב השני, ביצעה ד"ר חורב צנתור טיפולי מורכב בהרדמה מלאה שבמהלכו הושתל  סטנט (תומכן) באזור המפרצת בווריד המוחי . בעזרת הסטנט הוסטה  זרימת הדם בווריד מהמפרצת. בנוסף, הושתלו כמה סלילים קטנטנים מטיטניום בתוך המפרצת כדי לסגור את המוצא שלה. המטופלת התעוררה מהצנתור ללא טנטון וחל שיפור ניכר באיכות חייה.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
לזכור. להקשיב. להעביר הלאה
שורד השואה יחיאל פרנקל הגיע לשתף את סיפורו במסגרת מיזם...
צילומים : באדיבות ההסתדרות
חגיגת עשייה וצמיחה בהסתדרות נגב מרכזי
"זו איננה סתם עוד הרמת כוסית לכבוד החג. כאן במרחב...
כשהשמש שוקעת מתגלים הכוכבים - מסע ג'יפים במדבר לזכרו של לוחם הנח"ל עידו אפל ז"ל שנהרג ברפיח חנוכת אבן זיכרון וחניון לילה חדש למטיילים
מסע לזכרו של לוחם הנח"ל סמ"ר עידו אפל ז"ל ממושב...
פסטיבל "מיוזיק טריפ" MUSIC TRIP בכפר הנוקדים חוויה מוזיקלית חד-פעמית בלב המדבר
24 שעות של מוזיקה | 5 מערכות | 2 במות...
חזרו לחלוב את הפרות, והתקווה חזרה לאזור
ביום שישי האחרון (21.3) נערך טקס חנוכת רפת 232 –...
"להדביק את הטוב": עיריית באר שבע ביוזמה קהילתית מרגשת לקראת יום המעשים הטובים
לקראת יום המעשים הטובים ה-19, שיתקיים ב-18/3/25 עיריית באר שבע,...
בפסח הזה - הי דרומה!
עד להגדת חבל ימית במושב דקל, לא רחוק מכרם שלום. למה?...
הסוד ההודי העתיק בערד – הרצאת השראה ללא עלות
מה משותף למהנדסת הייטק, חדרון חשוך במקדש עתיק בהודו עתיק,...
טקס הענקת תעודות הצטיינות לשנה"ל תשפ"ד במכללה האקדמית ספיר
מוקירים את משרתי ומשרתות המילואים במלחמת 'חרבות ברזל' – במסגרת טקס...
לראשונה בדרום – מסלול לתואר ראשון בכלכלה עם התמחות בשמאות מקרקעין במכללת ספיר
המכללה האקדמית ספיר שבנגב המערבי פותחת לראשונה מסלול לתואר ראשון...
דילוג לתוכן