הסינפונייטה הישראלית באר-שבע מציגה: פסטיבל אביב קלאסי בנגב

הסינפונייטה הישראלית באר-שבע מציגה: פסטיבל אביב קלאסי בנגב
צילום קבוצתי עם יוסטוס פרנץ. צילום: יוסי צבקר.
זו השנה החמישית שהסינפונייטה הישראלית באר-שבע תקיים את הפסטיבל "אביב קלאסי בנגב": אירוע מוסיקלי בהשתתפות מנצחים, סולנים ונגנים בינלאומיים, המושך חובבי מוסיקה קלאסית מרחבי הארץ.

ב9-4 במרץ 2017  יתקיימו ארבעה ימים של חוויה מוסיקלית סוחפת, המביאה לכם את הביצועים המרשימים של סולנים בינלאומיים המגיעים לבירת הנגב כדי לבצע עם תזמורת הסינפונייטה באר-שבע יצירות נבחרות של היוצרים היהודים הגדולים בעולם: מנדלסון, מהלר, ברנשטיין ועוד. בין הסולנים שישתתפו בקונצרטים: לאוניד פטשקה (פסנתר), דרק האן (פסנתר), רועי שילוח (כינור), שרה פינטלינג-מורג (חליל). על הקונצרטים ינצחו מאסטרו יוסטוס פרנץ ומאסטרו דורון סולמון.

צילום קבוצתי עם יוסטוס פרנץ. צילום: יוסי צבקר.

הקונצרט הראשון יפתח בקונצ'רטו לפסנתר מס' 2 ברה מינור של מנדלסון, התזמורת עם הפסנתרן דרק האן והמנצח יוסטוס פרנץ ולאחר מכן יעברו לגרסה קאמרית של הסימפוניה הרביעית של מהלר. יצירה זו היא הקצרה והמעודנת ביותר של מהר, לסימפוניה ארבעה פרקים והיא כוללת שימוש בכלי הקשה רבים.

הקונצרט השלישי הוא קונצרט פיוז'ן סוחף של יצירות מקוריות ופופולריות:  גרשווין, מנדלסון, נעמי שמר, הביטלס ועוד. . כל אלה  יבוצעו על ידי הפסנתרן הווירטואוז הבינלאומי לאוניד פטשקה, הידוע בשליטה הטכנית המסחררת שלו, ביצירתיות מקורית ובכושר אלתור מדהים. פטשקה, נחשב לאחד המוזיקאים דוברי הרוסית המפורסמים ביותר בישראל עד כדי כך שהוזמן לנגן ג'אז בבית הלבן ונכלל ברשימה היוקרתית של מאה הנגנים המצטיינים של המאה ה-20. בשנת 2003 קיבל פטשקה את מדליית כנסת ישראל כהכרה בהישגיו ופועלו למען המדינה. על קונצרט זה ינצח מאסטרו דורון סולמון.

קונצרט הנעילה של הפסטיבל יוקדש ליצירה "אליהו" של מנדלסון שתבצע התזמורת יחד עם 120 נגנים, זמרי מקהלת הקאמרית ת"א ומקהלת הקיבוץ הארצי וסולני אופרה. זוהי מוסיקה תיאורית המתארת אירועים שונים בחיי אליהו הנביא. מנדלסון השתמש באפיזודיות התנכ"יות והפך אותם לסצנות מוזיקליות עוצרות נשימה.

לאוניד פטשקה. באדיבות לאוניד פטשקה.

מאסטרו יוסטוס פרנץ, המנהל המוסיקלי של הסינפונייטה הישראלית באר-שבע "מוסיקה בהלחנתם של מלחינים גדולים ממוצא יהודי היא מתנה. עם זאת, אנו מתוודעים אליה בהקשר זה, לעתים נדירות. בשנים האחרונות ניצחתי על מחזור מנדלסון עם הסינפונייטה הישראלית באר-שבע והשנה נחווה את פסטיבל האביב עם מלחינים יהודים גדולים, ומוסיקה בהשראה יהודית גדולה אף יותר. אני מאמין כי פסטיבל אביב קלאסי השנה יהיה מפתיע ומרגש במיוחד"

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
ספורטיאדה 2026: אירוע הספורט הגדול בישראל יצא לדרך, בסימן 100 שנה להפועל
בשנה שבה מציין הפועל מאה שנות פעילות, חזר אירוע הספורט...
שני מתנדבי מד"א שנפצעו באורח קשה וחזרו להציל חיים קיבלו את מגן שר הבריאות להתנדבות במערכת הבריאות
שני מתנדבי מגן דוד אדום, עוז אוקמפו ממרחב אשר וחננאל...
ממכונת האספרסו באופן-ספייס לקפה של חדר המורים: כשהלב של ת' בחר בחינוך
בגיל 22 כבר השתכרה רס"ל במיל' ת' 25 אלף שקל...
על גג העולם: בין הים למדבר, המסעדה החדשה שמפתיעה את אילת נפתחה לפעילות מלאה
אסיה, המסעדה האסייתית שעל גג מתחם שבעת הכוכבים, שהוקמה בהשקעה...
במקום להילחם ב-AI ב- SCE הופכים אותו לכלי עבודה
SCE מכשירה את הסטודנטים החדשים לשימוש חכם בבינה מלאכותית עוד לפני...
גשר אקדמי ותרבותי בין ישראל למרוקו: המכללה האקדמית אשקלון תקיים כנס אקדמי לחיזוק הקשרים במסגרת הסכמי אברהם
הכנס יתקיים באוקטובר במרכז הכנסים של המכללה ויעסוק בדו-קיום בין...
שוברים שגרה בערד: יום אירוח מפנק ועתיר תוכן לדיירי מעון "משמרות"
בריכה מרעננת, קבלת פנים חמה, הרצאה ברוסית עם שירים ומשחקי...
מקום שבו הזיכרון פוגש את החיים: ICL חנכה גינת זיכרון במרכז הרפואי סורוקה
הגינה החדשה מנציחה את עובדי החברה ובני משפחותיהם שהלכו לעולמם...
הנוער בנס ציונה הכריע: ניצחון מוחץ למפלגת "ביחד" בתיכון בן גוריון
מאות תלמידי תיכון ע"ש בן גוריון בנס ציונה פגשו נציגים...
סיכול פריצה בשעת מעשה בלהבים
סיירי צוות 3 תפסו חשוד בפריצה לבית בלהבים, כאשר ברשותו...
דילוג לתוכן