הסינפונייטה הישראלית באר-שבע מציגה: פסטיבל אביב קלאסי בנגב

הסינפונייטה הישראלית באר-שבע מציגה: פסטיבל אביב קלאסי בנגב
צילום קבוצתי עם יוסטוס פרנץ. צילום: יוסי צבקר.
זו השנה החמישית שהסינפונייטה הישראלית באר-שבע תקיים את הפסטיבל "אביב קלאסי בנגב": אירוע מוסיקלי בהשתתפות מנצחים, סולנים ונגנים בינלאומיים, המושך חובבי מוסיקה קלאסית מרחבי הארץ.

ב9-4 במרץ 2017  יתקיימו ארבעה ימים של חוויה מוסיקלית סוחפת, המביאה לכם את הביצועים המרשימים של סולנים בינלאומיים המגיעים לבירת הנגב כדי לבצע עם תזמורת הסינפונייטה באר-שבע יצירות נבחרות של היוצרים היהודים הגדולים בעולם: מנדלסון, מהלר, ברנשטיין ועוד. בין הסולנים שישתתפו בקונצרטים: לאוניד פטשקה (פסנתר), דרק האן (פסנתר), רועי שילוח (כינור), שרה פינטלינג-מורג (חליל). על הקונצרטים ינצחו מאסטרו יוסטוס פרנץ ומאסטרו דורון סולמון.

צילום קבוצתי עם יוסטוס פרנץ. צילום: יוסי צבקר.

הקונצרט הראשון יפתח בקונצ'רטו לפסנתר מס' 2 ברה מינור של מנדלסון, התזמורת עם הפסנתרן דרק האן והמנצח יוסטוס פרנץ ולאחר מכן יעברו לגרסה קאמרית של הסימפוניה הרביעית של מהלר. יצירה זו היא הקצרה והמעודנת ביותר של מהר, לסימפוניה ארבעה פרקים והיא כוללת שימוש בכלי הקשה רבים.

הקונצרט השלישי הוא קונצרט פיוז'ן סוחף של יצירות מקוריות ופופולריות:  גרשווין, מנדלסון, נעמי שמר, הביטלס ועוד. . כל אלה  יבוצעו על ידי הפסנתרן הווירטואוז הבינלאומי לאוניד פטשקה, הידוע בשליטה הטכנית המסחררת שלו, ביצירתיות מקורית ובכושר אלתור מדהים. פטשקה, נחשב לאחד המוזיקאים דוברי הרוסית המפורסמים ביותר בישראל עד כדי כך שהוזמן לנגן ג'אז בבית הלבן ונכלל ברשימה היוקרתית של מאה הנגנים המצטיינים של המאה ה-20. בשנת 2003 קיבל פטשקה את מדליית כנסת ישראל כהכרה בהישגיו ופועלו למען המדינה. על קונצרט זה ינצח מאסטרו דורון סולמון.

קונצרט הנעילה של הפסטיבל יוקדש ליצירה "אליהו" של מנדלסון שתבצע התזמורת יחד עם 120 נגנים, זמרי מקהלת הקאמרית ת"א ומקהלת הקיבוץ הארצי וסולני אופרה. זוהי מוסיקה תיאורית המתארת אירועים שונים בחיי אליהו הנביא. מנדלסון השתמש באפיזודיות התנכ"יות והפך אותם לסצנות מוזיקליות עוצרות נשימה.

לאוניד פטשקה. באדיבות לאוניד פטשקה.

מאסטרו יוסטוס פרנץ, המנהל המוסיקלי של הסינפונייטה הישראלית באר-שבע "מוסיקה בהלחנתם של מלחינים גדולים ממוצא יהודי היא מתנה. עם זאת, אנו מתוודעים אליה בהקשר זה, לעתים נדירות. בשנים האחרונות ניצחתי על מחזור מנדלסון עם הסינפונייטה הישראלית באר-שבע והשנה נחווה את פסטיבל האביב עם מלחינים יהודים גדולים, ומוסיקה בהשראה יהודית גדולה אף יותר. אני מאמין כי פסטיבל אביב קלאסי השנה יהיה מפתיע ומרגש במיוחד"

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
מיזם "נובה עד אליך" מגיע לאילת: 'עמותת קהילת שבט הנובה' תקיים יום קהילה מיוחד בחוף הדקל
יום של מפגש, סדנאות, מוזיקה וזמן משותף לחברי הקהילה: שורדי...
מחדשים את בירת הנגב: פרויקט נדל"ני ענק בלב בבאר שבע
עם שטח של כ-60 דונם, מיקום אסטרטגי בלב העיר, פארק...
עם אודי צברי על הבמה: הסטודנטים של SCE אשדוד חגגו את פתיחת השנה האקדמית
שנת הלימודים האקדמית נפתחה באווירה חגיגית במיוחד ב־SCE המכללה האקדמית...
Eleven professionals cutting blue ribbon at Hub technology center opening ceremony
דוח ות"ת: בפעם השנייה ברציפות אוניברסיטת בן-גוריון בנגב היא המובילה בישראל בקשרי אקדמיה-תעשייה
לפי דו"ח הות"ת במועצה להשכלה גבוהה, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב מובילה...
פסולת שהופכת למשאב, מלון לאנשי עסקים ולימודי תעופה: כך נראה העתיד של פארק נ.ע.ם
מודל ה"סימביוזה התעשייתית" הראשון מסוגו בישראל, עצמאות אנרגטית מבוססת גז...
"הנס שיושב מולי": ראש עיריית באר שבע אירח את שליו בסט, לוחם היס"מ שנפצע קשה בשבעה באוקטובר
ראש עיריית באר שבע, רוביק דנילוביץ', אירח השבוע בלשכתו את...
כשתוכנית עסקית הופכת להבטחה. האחריות האמיתית של היועץ העסקי
פסק הדין האחרון של בית המשפט המחוזי בבאר שבע, שחייב...
רשת 'סיטי מרקט' נכנסת לראשונה לעיר נתיבות: פותחת סניף דגל בנתיבות בהשקעה של כ־5 מיליון שקל
הסניף החדש, בשטח של כ־700 מ"ר, נפתח בשכונת נווה שרון...
מהמיקרוסקופ אל הגלריה: תערוכה חדשה המשלבת מדע ואומנות בגלרייה טרומפלדור, בבאר שבע
״לראות את הבלתי נראה״ היא תערוכת אמנות חדשה המציגה את...
גאווה בערבה התיכונה דאבל כסוף לספורטאי הפראלימפי נתן גוטפלד סגן אלוף אירופה בשחייה לחרשים גוטפלד: גאה בזכות לייצג את המדינה
השחיין הישראלי (21) מהערבה התיכונה, זכה השבוע בהישג אדיר בפרייבורג...
דילוג לתוכן