צעד ראשון בהצעת החוק שתסדיר את חוות הבודדים בנגב

צעד ראשון בהצעת החוק שתסדיר את חוות הבודדים בנגב
צילום: עמיעד טאוב
ועדת הכלכלה אישרה לקריאה ראשונה את הצעת החוק שתסדיר את חוות הבודדים בנגב. היו"ר חה"כ איתן כבל: "עשרות שנים אחרי שהמדינה שלחה אותם הגיע הזמן שתסדיר אותם כמו שצריך".

ועדת הכלכלה של הכנסת, בראשות ח"כ איתן כבל, אישרה לקריאה ראשונה את ההצעות לתקן את חוק הרשות לפיתוח הנגב כדי להביא להסדרת חוות הבודדים שהוקמו בעבר בנגב, של חברי הכנסת בצלאל סמוטריץ' ויצחק וקנין. בפתח הישיבה אמר היו"ר כבל כי לפני כחצי שנה החלה הוועדה לדון בהצעה והיה נדמה שיש הסכמה בין כל הצדדים באשר להסדרה, אולם כעת נציגי הממשלה חוזרים בהם, "אם החליטו לעשות להם את המוות גם התיקון הזה לחוק לא יעזור, ואם המדינה רוצה אותם אז הגיע הזמן שתסדיר אותם כמו שצריך", הוסיף.

ח"כ וקנין הזכיר כי הכנסת אישרה את החוק להסדרת החוות עוד בשנת 2010, אלא שהוא לא יושם כלל. "לצערי לא רק שלא התקדמנו, אלא הלכנו אחורה. כשמערימים קשיים וזורקים את האנשים ממקום למקום לא נותר אלא לתקן את החוק", אמר. ח"כ סמוטריץ' הוסיף: "המערכת מבינה שאנחנו רוצים להסדיר את החוות, ולא רק שלא הלכה לקראתם אלא הערימה עליהם עוד קשיים ודרשה מהם להפקיד ערבויות מטורפות. לכן ההצעה נועדה לא להשאיר שום חריץ לשיקול דעת."

צילום: עמיעד טאוב

ח"כ דב חנין אמר מנגד כי אי אפשר לדון בחוק בלי להתייחס לפיל הגדול שבחדר – הציבור הערבי הבדואי בנגב. "בחוק יש כל כך הרבה יצירתיות לקדם מיזמים שהמדינה חפצה בייקרם, ואני שואל מה קורה עם 200 אלף התושבים הערבים הבדואים בנגב שהיו רוצים מיזמים דומים, או רק להמשיך לגור בכפריהם עם תשתית מסודרת ואפשרות לבנות כחוק?", אמר.

תחיה קלינגר מחוות מעיין הנעורים סיפרה לחברי הוועדה, בהתרגשות ובדמעות, כי היא יושבת כבר 12 שנים סמוך למשאבי שדה במבנה מגורים של 38 מ"ר ומעבדת מטעי זיתים אחרי שהגיעה למקום בעקבות קול קורא שפרסמה המדינה. "עזבנו חיים אחרים וטיפחנו את הנגב. שילמנו עבור חוזה עד 2020, אנחנו משלמים ארנונה ומסים והשקענו פה 10 מיליון שקל במשך 10 שנים ואנחנו רק רוצים להמשיך להתפרנס. אתם דנים באנשים שמגדלים צאן כבר 50 שנה, וגם אני בגיל 60 עובדת 8 שעות ביום בזיתים ובמשך 4 שעות בלילה שומרת על השטח, מישהו מכם עשה את זה?", אמרה.

עו"ד שירה תם, נציגת רשות מקרקעי ישראל, אמרה בתגובה כי היא מזדהה עם הכאב ומבינה שיש חוסר אמון בין המתיישבים לרשות, והציעה לפתור זאת באמצעות החלטת הנהלת הרשות. הוועדה אישרה את ההצעה לאפשר חכירה לדורות בשטח המגורים, אך היו"ר כבל הבהיר כי אם הרשות לא תביא הצעה שתניח את דעת חברי הכנסת, הנוסח ידון שוב בהכנת ההצעה לקריאה שנייה ושלישית. הוא אף דרש לקבל תשובות בעניין בתוך חודש והבהיר כי בכוונתו לסיים את החקיקה בקרוב.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
המכללה האקדמית אשקלון: יום פתוח ביום שישי ה-17 ביולי
ביום שישי, 18.7.25,כ"ב בתמוז, יתקיים יום פתוח במכללה האקדמית אשקלון...
בדרך לשיא ישראלי חדש ? משה חדד נבחר ליו"ר מועצת עובדי רותם אמפרט –זו הקדנציה החמישית !
בתום מסע בחירות ארוך ומאתגר למועצת העובדים של כאלף עובדי...
מתניעים מחדש את חיי הלילה בבאר שבע: חברת "יעדים" תוביל סיורי לילה במוקדי הבילוי המתפתחים של העיר לאורך הקיץ
מהלך סיורי הקיץ במוקדי הבילוי בשכונות הוותיקות בעיר יוצא לדרך...
יזמות, מנהיגות ותקווה לחברה הבדואית עידן הנגב אירח את המפגש השני השנתי של אינתימאא
בסוף השבוע שעבר התכנסו בבית עידן הנגב עשרות חברי רשת...
מינוי חדש ב-SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון
פרופ' אלי אברמוב מונה ליו"ר חבר הנאמנים של SCE המכללה האקדמית להנדסה...
נבחר מנהל חדש לתיכון עתיד ניצנה
רשת החינוך עתיד בחרה במוחמד מחאגנה לנהל את תיכון עתיד ניצנה. ...
כיסופים | זוכרים וממשיכים
יום מרגש! לראשונה מאז הטבח הנורא ב-7 באוקטובר, נאסף חלב...
יותר מאלף חסידים השתתפו בהילולה לזכרו של רבי שלום איפרגן זצ"ל, אביו של הרב יעקב ישראל "הרנטגן"
יותר מאלף חסידים ומעריצים של הרב יעקב ישראל איפרגן (הרנטגן...
משרד הבינוי והשיכון: למעלה מ-300 דירות דיור ציבורי בניהול עמידר נפגעו במהלך 12 ימים של מבצע "עם כלביא": תהליך השיקום בעיצומו
במהלך 12 ימי הלחימה של מבצע "עם כלביא", נפגעו למעלה...
"עתיד נווה מדבר" ממשיך לפעול תחת רשת החינוך עתיד: ההתקשרות הוארכה עד 2033
רשת החינוך עתיד וכפר הנוער נווה מדבר של הסוכנות היהודית...
דילוג לתוכן