בעלי דירות מהדרום הגישו עתירה לבג"ץ נגד חוק מיסוי דירה שלישית

בעלי דירות מהדרום הגישו עתירה לבג"ץ נגד חוק מיסוי דירה שלישית
צילום: עמיעד טאוב
הדרומים עולים להתקפה: משרד עורכי דין שבבאר שבע עתר לבג"ץ כדי לבטל את חוק מיסוי דירה שלישית משום שהוא סותר את חוק יסוד כבוד האדם וחירותו.

משרד עורכי הדין כהן ערב ושות' מייצג קבוצת בעלי עסקים מהדרום, שהשקיעו את כל כספם ברכישת דירות להשכרה בנגב כתחליף לקרן הפנסיה שמעולם לא הייתה להם והחליטו לעתור לבג"ץ בנושא. בעלי הדירות פנו לפני כחודשיים אל שר האוצר משה כחלון וליו"ר ועדת הכספים ח"כ משה גפני בתביעה לבטל את הליכי החקיקה ביחס להצעת החוק למיסוי בעלי 3 דירות ומעלה. "הטלת מס חדש על דירה שנרכשה לפני החוק פוגעת רטרואקטיבית בקניינם של מרשיי והיא בגדר של הפקעה ממש של חלק מקניינם", כותב עו"ד אלישע כהן.

מדובר באחד מדברי החקיקה השנויים במחלוקת בתחום הכלכלי בתולדות הכנסת, ולראייה ההתנגדות לחוק זה מצד קשת רחבה של חברי כנסת, אקדמאים, עיתונאים, לשכת עורכי הדין, בעלי דירות ואף מי שאינם נמנים על בעלי הדירות שיחויבו על פי החוק.

עוה"ד כהן ציין כי: "מעבר לפגיעה הישירה בזכויות הקניין של בעלי הדירות, הרי שיש בכך מסר שלילי באשר לכלכלת ישראל, שכן אין כל הבדל בין חוק זה לבין חוק אשר יחליט לנגוס בקרן של חסכון כספי שמחזיק כל אחד מאזרחי ותושבי המדינה".

עו"ד אלישע כהן. צילום: כהן ערב.

בעתירה שהוגשה נטען כי מעולם לא הוטל במדינת ישראל מס על בעלי נכסים בשל היקף הנכסים המוחזקים על ידם ומיסוי בעלי נכסים המחזיקים דירה שלישית ומעלה הוא רפורמה חדשה ומורכבת הפוגעת באוכלוסייה ספציפית ומוגדרת. נכון לחוקק את הרפורמה החדשה ולמסות בעלי דירה שלישית ומעלה שרכשו דירה שלישית לאחר חקיקת החוק במסגרת הליכי חקיקה רגילים ולא במסגרת חוק ההתייעלות.

אבל עיקר הביקורת של עו"ד כהן בשם מרשיו היא על ה"קיפוח של תושבי הדרום העולה מהצעת החוק הזאת. "כידוע ערכי הדירות במרכז הארץ גבוהים  באופן משמעותי מאזור הדרום והצפון. לפי הצעת החוק לא יהיה הבדל בין דירה שערכה 1.5 מיליון שקלים בנגב לבין דירה שערכה 10 מיליון שקלים במרכז הארץ. יוצא שתושב מרכז הארץ המחזיק 2 דירות בשווי של 20 מיליוני שקלים לא ישלם מס בניגוד לחברו בעל 3 דירות קטנות בעיירת פיתוח בנגב ששוויו קטן עשרת מונים שבכל זאת ישלם את המס המדובר. זו הפליה לרעה של תושבי הפריפריה. החוק פוגע ומפלה בין סוג מסוים של בעלי נכסים מסוימים לבין בעלי נכסים אחרים, והכול בשל שיקולים אשר אינם קשורים בבעלי הנכסים בדבר, אלא דווקא בכשליה של המדינה עצמה בטיפול ביוקר הדיור".

 

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
אופקים ממשיכה לחזק את הקהילות בעיר: אושרה הקמת בית כנסת לקהילת יוצאי קווקז
ראש עיריית אופקים, איציק דנינו, קיים השבוע פגישת עבודה עם...
קבוצת BBB מתרחבת: פותחת שני סניפים חדשים של מותגי הקבוצה: סניף רשת מוזס שופ וסניף רפידוס במרכז רוטשטיין בבאר יעקב בהשקעה הנאמדת בכ-1.2 מיליון שקל
פתיחת שני המותגים בחלל אחד משקפת את אסטרטגיית הקבוצה להציע...
מהפכת הסיבים מגיעה לחברה הערבית: 066 מחברת יישובים לאינטרנט במהירות של עד 1,000 מגה
אחרי שנים של פערי תשתיות, תושבים בערערה במשולש, דיר אל...
בכירי מערכת הרווחה בישראל התכנסו לסמינר "אחריות משותפת" בפארק התעשייה עידן הנגב
עמיתי המחזור הראשון של תוכנית "מיתר", תוכנית המנהיגות הלאומית של...
רצף טיפולי ומעטפת מעצימה: מאוחדת מציינת את שבוע ההנקה הבינלאומי בסדרת פעילויות וסדנאות ייחודיות בבאר שבע והסביבה
לרגל שבוע ההנקה הבינלאומי, מאוחדת מחוז דרום תקיים מגוון פעילויות...
מחברים בין חדשנות לתעשייה: נאות חובב ומעבדת NUR מעמיקות את שיתוף הפעולה
"החזון הופך לתוכנית עבודה-  שותפות בין האקדמיה, המחקר והתעשייה לחיזוק...
לאחר שלקה בדום לב, חנניה נפגש עם צוות מד"א שהציל את חייו
בשעת לילה די מאוחרת, לפני שעלה לישון בחדרו, חנניה זגורי...
הצטיינות יתרה שנה חמישית ברציפות: מכון התקנים העניק את תו היהלום לתאגיד "מי שבע"
בפעם החמישית ברציפות: מכון התקנים הישראלי העניק לתאגיד המים והביוב...
משיקום העוטף ועד שדה תעופה בינלאומי: פרויקטי הגמר של סטודנטים מ־SCE מציגים חזון חדש לעתיד הנגב
ב־SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון פועלת מעבדת NUR,...
אוגוסט של חוויות לילדים: קייטנת קיץ חינמתי עם שלל פעילויות חווייתיות תפתח ללא תשלום - בעופר קניותר
בין הפעילויות לכל המשפחה: סדנאות יצירה, מופעים, הצגות, סדנאות בישול...
דילוג לתוכן