16 אמנים מכל הארץ יפגשו לראשונה ליומיים של מרתון אמנות בנגב ויוליד יצירה משותפת ומוארת אשר תוצג בפסטיבל זוהר דרומי בעיר.
40+08 הינו פרויקט אמנות ותרבות בו אמנים נבחרים ייצרו מאפס עבודות אמנות אל מול הקהל. המרתון יתקיים ב6-8 לאוגוסט ותוצרי הפרויקט יוצגו בפסטיבל זוהר דרומי, פסטיבל האור של באר שבע, שיתקיים ב8-9 לאוגוסט בעיר העתיקה בבאר שבע.
הרעיון לפרויקט שואב את הקונספט של יצירה ב-48 שעות מתחומים אחרים כמו קולנוע ותאטרון ומביא אותו אל תוך עולם האמנות הוויזואלית. במהלך הפרויקט יפעלו קבוצות אמנים נבחרים ויצרו מאפס מספר עבודות אמנות בחלל נבחר בעיר העתיקה במהלך 48 שעות, בסופן התוצרים יוצגו בפסטיבל האור הפתוח לקהל הרחב. הדגש בפרויקט הוא על תהליך יצירה אינטואיטיבי, ראשוני וחדשני וחשיפתו לקהל.
השנה, 16 אמנים מכל הארץ בדגש על יצירת קבוצה מגוונת של יוצרים ממגוון תחומים ורקעים שונים שנבחרו להשתתף בפרויקט יפגשו לראשונה יום לפני תחילת המרתון. היום הראשון יוקדש להכרות ולמידה על באר-שבע בכלל והעיר העתיקה בפרט. למחרת, ביום הראשון של המרתון יתחלקו האמנים לקבוצות עבודה, הם יפגשו לראשונה עם הלוקיישן בו יעבדו במשך 48 שעות ויציגו את העבודות. במקום שכל אומן ייצר עבודה אינדיבידואלית הפרויקט מותח את הגבולות אף יותר ומנסה לבדוק האם ניתן ליצור עבודה משותפת. על האמנים נאסר להביא עבודות קודמות וציוד מתכלה ולכן יקבלו תקציב ייעודי לרכישת חומרים באותו הרגע. לאחר מכן האמנים יוזנקו למרתון של 48 שעות של יצירה.
האמנים יעבדו בקבוצות של ארבע, בחלל אחד במתחם הפסטיבל. החלל יחולק למספר אזורים כאשר כל קבוצת אמנים תטפל באזור אחר בחלל במטרה ליצור בתוצאה הסופית תערוכה אינטראקטיבית המתקשרת עם הקהל והחלל בו היא מתקיימת כאשר נושא האור הוא החוט המקשר בין כלל העבודות.
מיכל ליפטשר, אחת מיזמיות הפרויקט "הפסטיבל נוצר מהשראה מפסטיבלים שונים של יצירה ב-48 שעות ורצון ליצור כזה לעולם האמנות הפלסטית. הרעיון הוא לייצר ניסוי ולבדוק מה יכול להיווצר מאפס ב-48 שעות. מעבר לזה חשוב לנו בפסטיבל להביא אמנים מרחבי הארץ לב"ש להכיר את התרבות המקומית ואת המקום החשוב שבאר שבע תופסת בתרבות הישראלית".