19 פלישות לאדמת המדינה פונו ע"י רשות מקרקעי ישראל

19 פלישות לאדמת המדינה פונו ע"י רשות מקרקעי ישראל
פינויים בנגב-אילוסטרציה-צילום רשות מקרקעי ישראל

רשות מקרקעי ישראל בסיוע גורמי אכיפה ביצעה פעולות אכיפה נגד פלישות לקרקעות מדינה בנגב: פונו 19 פלישות לאדמות המדינה, 14 מתוכן פונו ע"י הפולשים

מפקחי החטיבה לשמירת הקרקע ברשות מקרקעי ישראל, הסיירת הירוקה ומפקחי משרד האוצר, בסיוע כוחות משטרה מיחידת יואב, ביצעו מבצע אכיפה מרוכז ברחבי הנגב, במסגרתו נהרסו ופונו 19 ניסיונות פלישה ובנייה בלתי חוקית שהוקמו על אדמות מדינה ע"י מסיגי גבול. 14 מתוך הפלישות פונו על ידי הפולשים עצמם. סה"כ פונו במבצע כ-17 מבנים, 4 גדרות, 3 מכלאות ו-2 סוללות עפר שהוצבו ללא היתר ובניגוד לחוק על אדמות המדינה

במסגרת מבצע אכיפה מיוחד כנגד תופעת הפלישה למקרקעי ציבור והבנייה הבלתי חוקית בנגב נהרסו ופונו 19 מבנים וניסיונות פלישה לאדמות מדינה ברחבי הנגב.

הישג לאכיפה נרשם כאשר ב-14 מהפלישות, נמצא כי הפולשים ביצעו פינוי של הקרקע בעצמם בכדי להימנע מתביעות כספיות, המוגשות ע"י הרשות נגד פולשים בדרישה להחזר עלויות הפינוי ודמי השימוש בקרקע.

במסגרת ביצוע צווים לפינוי הקרקע של הרשות והסיירת הירוקה פינו מפקחי רשות מקרקעי ישראל (רמ"י) והסיירת הירוקה ליד הישוב שגב שלום, פונו שני פחונים בשתי פלישות שונות ובפלישה נוספת סוללת עפר. בישוב לקיה פונו ונהרסו גדר וסככה כל אלה הוקמו ללא היתר ובניגוד לחוק על אדמות המדינה.

פינויים בנגב-אילוסטרציה-צילום רשות מקרקעי ישראל

כאשר הגיעו המפקחים לטפל ב-8 צווים נוספים, בהם בשני מקרים שונים בישוב ביר הדאג' באחד פחון ורצפת בטון ובשני גדר, מכלאה וסוללת עפר וב-5 פלישות שונות בפזורת ביר הדאג' שכללו מבנה מעץ, מכלאה, סככה, אוהל, שתי גדרות ופחון אחד וכן מכלאה וסככה בלתי חוקיות בפזורת אבו סולב, הם נוכחו לראות כי הפולשים פינו את הפלישות, פירקו בעצמם את שהקימו בניגוד לחוק, ניקו את השטחים והשיבו לרשות המפקחים את הקרקעות הציבוריות. בכל המקרים המפקחים השיבו את הקרקע לקדמותה ולמאגר הקרקעות הציבורי והציבו במקום שילוט המתריע מפני פלישות.

במסגרת צווי הריסה מינהליים לפינוי הקרקע של הועדה המחוזית של משרד האוצר, הרסו המפקחים רצפת בטון אשר הוקמה בניגוד לחוק על האדמות הציבוריות ביער יתיר. ב-6 מקרים נוספים של צווים של הוועדה המחוזית ברחבי הנגב, נמצא כי הפולשים ביצעו הריסות עצמיות והשיבו את הקרקע לקדמותה ולידי המפקחים והמדינה. בכל המקרים המפקחים תפסו חזקה בקרקע, השיבו אותה למאגר הקרקעות הציבורי והציבו שילוט המתריע מפני פלישות במקום.

"מפקחי החטיבה לשמירה על הקרקע ברשות מקרקעי ישראל יחד עם גורמי האכיפה הנוספים ובסיועה של משטרת ישראל פועלים כנגד מסיגי גבול המנסים להשתלט על האדמות הציבוריות בכל רחבי הארץ והנגב. גם הפעם אנו עדים לכך שברוב הפלישות הפולשים העדיפו לבצע פינויים עצמיים וזאת הודות למדיניות האכיפה המחמירה בה נוקטים ברשות, לפיה פולשים לאדמות המדינה שלא נשמעים לאזהרות המפקחים, חשופים גם לתביעות משפטיות בהן דורשת המדינה להחזיר לה את ההוצאות שנגרמו לה בגין הפינויים וגם את דמי השימוש הרטרואקטיביים בקרקע. מפקחי הרשות ימשיכו להגן על האדמות הציבוריות לטובת הציבור כולו", אומר אילן ישורון, מנהל מרחב דרום בחטיבה לשמירת הקרקע ברשות מקרקעי ישראל.

 

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
תושב הדרום וקצין לשעבר בפיקוד דרום, אלכסנדר בסנביץ' מונה למנהל מפעל המיון ב"דודאים"
אלכסנדר בסנביץ' (53), תושב קריית גת, מונה למנהל מפעל המיון...
סוכות בין מדבר לים בצפון ים המלח: אירועי סוכות במועצה אזורית מגילות ים המלח
הים והמדבר מתערבבים זה בזה בשלל פעילויות אקסטרים לכל המשפחה,...
רשת מקס סטוק משיקה את סניף עד הלום
הסניף ה-65 של הרשת נפתח באזור תעשיה עד הלום ומתפרש...
שירות חדש ובלעדי למבוטחי מאוחדת באשקלון: בדיקות וטיפולי עיניים במכון "לומאל"
מכון העיניים "לומאל" יחל להעניק שירות ייחודי ובלעדי למבוטחי מאוחדת....
גל הירש: "להתעקש על ערך הניצחון והכרעת האויב מבלי לשגות באשליות ובקונספציות"
תא"ל (מיל') גל הירש אמר את הדברים השבוע בטקס הענקת...
'מהיר ועצבני' בחול המועד סוכות: גמר אליפות ישראל במרוצי דראג בערד
כ־100 מתחרים, אלפי כוחות סוס, מכוניות מהמהירות והקיצוניות בישראל וקרבות ראש...
סוכות בשוק העירוני בבאר שבע: "אוכלים בשוק" - פסטיבל האוכל של באר שבע יתקיים לראשונה בחוה"מ סוכות בשוק העירוני המתחדש
הפסטיבל החדש במימון משרד הנגב, הגליל והחוסן הלאומי מהווה הצדעה...
רשת גלי מתרחבת בדרום הארץ: פותחת לראשונה סניף בעיר אופקים בהשקעה של 1.2 מיליון ₪
לרגל הפתיחה תערוך מבצעים אטרקטיביים במיוחד: נעלי הספורט:  זוג שני...
"היה שם שקט, ואתה מדמיין איך המקום הזה נראה ב־7 באוקטובר": נבחרת "משפחה אחת" התאמנה בניר עוז לקראת מרתון שיקגו
עשרות בני משפחות שכולות הגיעו ביום שישי לניר עוז לאימון...
מוכנים לרוץ בלילה? המדריך המלא למרוץ הלילה של באר שבע
ביום רביעי הקרוב (9.9.26), אלפי רצים ורצות יעמדו על קו...
דילוג לתוכן