תיכון יוצר עתיד באר-שבע זכה במקום הראשון באולימפיאדת מגמות ארצית

תיכון יוצר עתיד באר-שבע זכה במקום הראשון באולימפיאדת מגמות ארצית
תיכון יוצר עתיד באר-שבע זכייה במקום הראשון. קרדיט צילום: פרטי

ביום שלישי (6.5) התקיימה אולימפיאדת המגמות הטכנולוגיות הארצית של רשת החינוך עתיד, בה השתתפו עשרות רבות של בתי ספר מכל רחבי הארץ. את המקום הראשון קטפו בגאווה תלמידי תיכון יוצר עתיד באר-שבע, בניהולו של מאיר אבן שימול, בזכות מיזם סביבתי-חברתי יוצא דופן: "בין פרחי הגן", שעתיד להיחנך ממול רחבת המשכן לאומניות הבמה בעיר ב-19.5.

המיזם, שזכה לשבחים ממפקחי משרד החינוך, משרד העבודה ונציגי התעשייה שישבו בצוות השיפוט, מדגים חדשנות, שיתוף פעולה ערכי והשפעה חינוכית רחבת היקף. הפרויקט החל ב"קול קורא" לאיסוף בקבוקי קוקה-קולה מבתי ספר בעיר- היעד היה 3,000 בקבוקים, אך בזכות הירתמות יוצאת דופן נאספו כ-5,000.

תלמידי תיכון יוצר עתיד באר-שבע לא עצרו באיסוף- הם הדריכו תלמידים מבתי הספר: הרצוג, מצפה, סיגליות, יוסף-קארו, דקלים ואורים, העבירו סדנאות בנושא איכות סביבה וקיימות.

בסדרת מפגשים נוספת, בהובלת האומן יעקב בן-זקרי, גזרו וצבעו התלמידים את הבקבוקים והפכו אותם לפרחי אמנות. יחד, יצרו גן מרהיב מבקבוקי פלסטיק ממוחזרים, פרי עבודתם המשותפת.

הגן, שיתפרש על רבע דונם מול משכן לאומנויות הבמה בבאר- שבע, הוא ביטוי חי ויצירתי לערכים של שותפות, סובלנות וכבוד הדדי המקדם אחדות. משתתפים בו תלמידים מכל גווני החברה הישראלית- יהודים וערבים, דתיים וחילונים, עולים חדשים, תלמידים עם מוגבלויות וילדים על הרצף האוטיסטי. הפרויקט כולו יצא לפועל בזכות מימון ותמיכה של חברת אדמה-מכתשים, כחלק ממחויבותה לקידום חינוך סביבתי וקהילתי.

הטקס החגיגי לחנוכת הגן יתקיים ביום ראשון ה- 19.5.25, במעמד בכירים, ויפנה זרקור אל כוחה של עשייה חינוכית מיזמית וייחודית לשנות פני מציאות.

מאיר אבן שימול, מנהל תיכון יוצר עתיד באר-שבע, מסר: "הזכייה באולימפיאדת המגמות היא הוכחה לכך שכאשר מאמינים בתלמידים, השמיים הם לא הגבול. הגן האקולוגי הוא הרבה יותר ממיזם סביבתי, הוא סמל לערכים של שותפות, סובלנות ויצירת תקווה משותפת. במיוחד ודווקא בימים טרופים אלו חברתית ופוליטית. אני רוצה להודות לחברת אדמה- מכתשים על התמיכה במיזם המיוחד וכן לכל השותפים כולם בעירייה, ברשת, במשרד העבודה ובבתי הספר שלקחו חלק.

אני גאה בצוות החינוכי ובתלמידים שלנו שהובילו את הפרויקט הזה במשך חצי שנה מתוך הלב, בתשוקה ובאחריות, והפכו חלום למציאות צבעונית בלב העיר באר-שבע".

נציין, כי בתחרות הארצית זכה בית הספר גם במקום השלישי לאור פיתוח אפליקצייה ל"ניהול עודפי מזון" אשר נותרים מידי ערב באולמות אירועים להעברתם לטובת עמותות המסייעות למשפחות מעוטי יכולת. וכן במקום ראשון בקטגוריה נוספת עם פרוייקט "שמלת האחדות", עליה הדפיסו התלמידים סלוגנים והדביקו  סטיקרים, המייצגים את מגוון הקשת החברתית והפוליטית. השמלה תוצג בחודשים יולי-אוגוסט במקומות מרכזיים ברחבי הארץ לקריאה להתעוררות ולאחדות.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
הדוח השנתי של נציבות תלונות הציבור במשרד מבקר המדינה: נתיבות ובאר שבע בין 15 הערים עם מספר התלונות לנפש הגדול ביותר
ירושלים, בני ברק וחיפה – העיריות שקיבלו את מספר התלונות...
חוזרים לבלות בעיר ישפרו באר שבע משיקה מתחם לונה פארק ופארק מים
קבוצת ישפרו תנופורט, הבעלים והמנהלת את מתחם ישפרו בבאר שבע,...
״הכל נשאר במשפחה״ מה קורה כשכשרון עובר בגנים?
חמישי 3.7.25 בשעה 19:30 במשכן לאמנויות הבמה באר שבע בקונצרט הקייצי...
הסינפונייטה הישראלית באר שבע ועידו מוסרי בקונצרט לילדים ולכל המשפחה
יום שני 7.7.25 בשעה 17:30, באולם תמוז באר שבע "דירה...
סניף בקריה החרדית באר שבע
רשת מחסני השוק משיקה את "מתחם 10" וסניף דגל נוסף בבאר שבע
תושבי באר-שבע, שימו לב! רשת מחסני השוק, בהשקה כפולה-  משיקה...
ביקור רשות המים בתאגיד מי שבע
ביום חמישי לפני שבוע, רק יומיים לאחר תחילתה של הפסקת...
לקראת דיון בטחוני מכריע בסוגיית מיקום שדה התעופה פונים ראשי ערים בצפון ובדרום לראש הממשלה: "עשית היסטוריה באיראן עכשיו הזמן לעשות היסטוריה בנגב"
עשרות ראשי רשויות מהנגב ומהגליל שיגרו מכתב לראש הממשלה, בנימין...
התלמידים מבאר שבע שמסייעים למשפחות שביתן נפגע ממתקפת הטילים האיראנית
עם סיום המלחמה מול איראן ועשרות אלפי האזרחים שביתם נפגע...
"לילות קיץ בערבה"
תצפית כוכבים בטלסקופ, צפייה בחיות הבר הליליות, שתילת ערב, שחייה...
הבוקר בסורוקה: הקבלנים ראו מקרוב את ההרס – וקוראים למיגון מיידי
למרות החום הכבד והאווירה המתוחה המרחפת באוויר, התייצבו הבוקר (שני...
דילוג לתוכן