תיאטרון לילדים ולנוער באר שבע גאה להציג: פסטיבל הצגות הילדים הבינלאומי באר שבע יתקיים השנה בסימן "אומרים די לחרם!"

תיאטרון לילדים ולנוער באר שבע גאה להציג: פסטיבל הצגות הילדים הבינלאומי באר שבע  יתקיים השנה בסימן "אומרים די לחרם!"
צילום: תיאטרון לילדים ולנוער באר שבע

תיאטרון לילדים ולנוער באר שבע יקיים במהלך חול המועד סוכות את פסטיבל הצגות הילדים הבינלאומי זו השנה החמישית. הפסטיבל יתקיים בתאריכים 11-13 באוקטובר, בימים שלישי עד חמישי, במתחם מרכז הצעירים בבאר שבע ובמוקדים נוספים ברחבי העיר העתיקה בהם: בית האומנים בנגב, מתחם המוזיאונים, בית הסופרים, בוצ'רי, מרכז מבקרים שער הנגב, מדרחוב קק"ל ועוד.

השנה יתקיים הפסטיבל בסימן "אומרים די לחרם!" ובמסגרתו תעלה לראשונה על הבמה בפרימיירה חגיגית ונוצצת, ההצגה "זה לא הסיפור שלי" – מחזה מקורי המבוסס על סיפורו של יונה הנביא מאת יהונתן שוורצברג ובבימויו של תום שוורצברג. המחזה מספר את סיפורה של הילדה גלי, אשר עברה חרם וניצבת שנתיים מאוחר יותר, בפני דילמה האם להצטרף לחרם על ילד אחר. בהצגה נחשפים הצופים לתחושות הנלוות לחרמות כלפי ילדים וההשלכות שלהן עליהם. מחזה עם מסר חשוב לחברה, להורים ולילדים בפרט. בנוסף לפרימיירה יתקיים מפגש מיוחד עם היו-טיובר המוביל והפופולרי דילן דרור בנושא חרמות ונידוי חברתי, בהשתתפות ילדים ובני נוער שעברו חוויה דומה.

צילום: תיאטרון לילדים ולנוער באר שבע

השנה, לראשונה ייצא הפסטיבל למוקדים נוספים ברחבי העיר העתיקה בבאר שבע, שם יתקיימו מגוון הצגות, מופעים וסדנאות לכל המשפחה. בנוסף, ישתתפו השנה גם אומני רחוב מובילים מחו"ל אשר יופיעו יחד עם אמנים מקומיים, כך שכל המשפחה תוכל להנות מחוויה תרבותית חוצת גבולות עם ניחוח של חו"ל.

היום השלישי והאחרון של הפסטיבל יוקדש השנה לילדים עם צרכים מיוחדים ובמהלכו יעלו שתי הצגות "רגישות" ו"המפץ הגדול" המותאמות במיוחד לקהל זה.

מור אזולאי – מנכ"לית תיאטרון לילדים ולנוער באר שבע מספרת על הפסטיבל: "אני מזמינה את כולם להגיע ולהנות מפסטיבל ברמה בינלאומית עם הצגות בעלות תוכן מגוון, עשיר ואיכותי. יחד עם אמני רחוב בינלאומיים ומגוון מוקדי פעילות ברחבי העיר העתיקה בבאר שבע, יצרנו פסטיבל ססגוני ושמח במיוחד. התיאטרון שם תמיד לנגד עיניו את המטרות החשובות ביותר. השנה שמנו דגש על נושא החרמות בקרב ילדים ובני נוער כשההצגה המרכזית תעסוק בנושא זה. אנו קוראים בקול גדול ואומרים די לחרם!  תופעה זו צריכה להיעלם מהעולם ואין כמו הצגות ומופעי תרבות אשר יעלו אל מול ילדים והורים כאחד – על מנת להסביר ולהדגיש את הנושא החשוב הזה".

לצד מגוון המופעים הגדול שהכניסה אליהם מחויבת בתשלום, מתקיימים מופעים ואירועים רבים ללא תשלום ופתוחים לקהל הרחב, תחת כיפת השמיים, בדשא וברחבה שבחזית מרכז הצעירים בעיר העתיקה.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
מרחיבים שיח של אחדות: בית המדרש "שיג ושיח" משיק בימים אלו מרחב פתוח של 400 מ"ר בבאר שבע
בימים אלו נפתח בבאר שבע בית המדרש "שיג ושיח "-...
בא לעיר מלון חדש: רשת מלונות "דומוס" השיקה את מלון הרצל בלב העיר העתיקה בבאר שבע
בנוכחות ראש העיר רוביק דנילוביץ', הרב הראשי לבאר שבע אברהם...
KAN 2026 הפסטיבל שכבש את המדבר חוזר בפעם השנייה
מוש בן ארי •  דארוויש • ד"ר ליאת יקיר •...
מגן דוד אדום ומועצה מקומית גדרה חנכו 2 עמדות מַפְעֵם (דפיברילטור) חכמות חדשות במרחב הציבורי במועצה
היום (ג') נחנכו במעמד ראש המועצה המקומית גדרה סהר פינטו,...
מעל 170 תלמידים השתתפו בטורניר השחמט העירוני בבאר שבע
בשיתוף פעולה בין עמותת צל"ש, מנהל החינוך בבאר שבע ובחסות...
קודם כל חינוך! מועצה אזורית הערבה התיכונה אירחה את מנהל המינהל לחינוך התיישבותי במשרד החינוך לביקור בביה"ס הפריפריאלי ביותר בארץ
מועצה אזורית הערבה התיכונה אירחה את מנהל המינהל לחינוך התיישבותי...
פברואר של קהילה ושמחה: מרכז היום לקשיש ''משמרות'' בירוחם חוגג תרבות ומשפחה
חודש פברואר הביא עמו רוח של עשייה, צבע וחיבור אנושי...
כך מאמצים עובדי פלקסטרוניקס עובדים עם מוגבלות המלווים ע"י עמותת "יחדיו" באופקים
מי שמעוניין להבין כיצד נראית קליטה מיטבית של אנשים עם...
שותפות שמצמיחה מנהיגות: שיתוף הפעולה בין חברת "אדמה" למרכז המצוינות של "חינוך לפסגות" בבאר שבע
חניכי מרכז המצוינות של עמותת "חינוך לפסגות" בבית ספר היובל...
מפגש של התוכנית לתואר ראשון למדריכי פנימיות וכפרי נוער התקיים במכללת קיי בבאר שבע
יש עתיד לפנימיות: מפגש של התוכנית לתואר ראשון למדריכי פנימיות...
דילוג לתוכן