שני בתי ספר חדשים ייפתחו בשבוע הבא בבני שמעון בהתרגשות גדולה

שני בתי ספר חדשים ייפתחו בשבוע הבא בבני שמעון בהתרגשות גדולה
צילום: מועצה אזורית בני שמעון

במועצה האזורית בני שמעון פותחים את שנת הלימודים עם שני בתי ספר חדשים: בית ספר לחינוך מיוחד לילדי המועצה והדרום שיפעל בקמפוס "מבואות הנגב" ויפעל בשיתוף פעולה עם בית הספר ומבנה חדש לישיבת שומריה שבשומריה, הפועלת כבר כעשור במיתחם בית הספר "תלמוד תורה" ביישוב.

הכנות אחרונות לקראת הפתיחה
צילום: מועצה אזורית בני שמעון

בית הספר לחינוך מיוחד נפתח השנה לראשונה במועצה. בית הספר, בהנהלתה של אורלי פסל ממשמר הנגב, יחל את דרכו במתכונת בית ספר "צומח" כשבשנת הפעילות הראשונה ייפתחו 3 כיתות, מ-ז' עד ט'. בכל כתה ילמדו 6 עד 8 תלמידים, רובם מפנימיית עדנים. בית הספר החדש יפעל בשטח קמפוס "מבואות הנגב", ללא הפרדה או גדרות ושני בתי הספר ישתפו ביניהם פעולה.

הכנות אחרונות לקראת הפתיחה
צילום: מועצה אזורית בני שמעון

ישיבת שומריה פועלת מזה כעשור בשטח בית הספר תלמוד תורה שומריה שביישוב. השנה, לראשונה, יזכו תלמידי הישיבה למבנה חדש וייעודי. בבית הספר לומדים כמאה תלמידים מכתה ז' ועד כתה י"ב מכל רחבי הארץ. "זו הזדמנות להכיר טובה גדולה, כנה ואמיתית למועצה שהתגייסה לסייע לנו" אומר הרב ראובן נתנאל, ראש הישיבה. "גם כשהדרכים המחשבתיות, שלנו ושל המועצה, שונות, המועצה רואה בנו כתושביה ומסייעת לנו להגשים את תפישת עולמנו וזה לא מובן מאליו וראוי להערכה גדולה. לא רק מבנה קיבלנו, גם ידידים קיבלנו".

הכנות אחרונות לקראת הפתיחה
צילום: מועצה אזורית בני שמעון

ניר זמיר, ראש המועצה האזורית בני שמעון: "מבחינתי זו שמחה כפולה. החינוך הוא תחום מרכזי מאין כמותו ואני שמח שאנחנו ממשיכים לקדם ולפתח אותו. פתיחת שני בתי הספר החדשים, וההשקעה והחידוש שביצענו בבית הספר "ניצני הנגב", הם נדבך נוסף וחשוב בהתאמת מבני החינוך בבני השמעון לתפישות החינוכיות מהמתקדמות והמובילות בארץ. אני גאה ומודה לכל השותפים בעשייה, גם באגף החינוך וגם באגף ההנדסה.

הכנות אחרונות לקראת הפתיחה
צילום: מועצה אזורית בני שמעון

אמיר ברזילי, מנהל אגף החינוך בבני שמעון: "אנחנו פותחים השנה שני בתי ספר חדשים ומיוחדים שנותנים תוקף לסיסמתנו "קהילה של קהילות". הראשון, בתזמון קוסמי, בדיוק 15 שנה לאחר ההתנתקות וקליטת קהילת עצמונה במועצה, ישיבת שומריה פותחת את השנה במשכנה החדש. זו זכות גדולה עבורי להיות חלק משלב נוסף בהתבססות קהילת שומריה במועצה.  השני הוא בית ספר לחינוך מיוחד שהרעיון להקמתו עלה לפני כעשור. בית הספר יקלוט את חניכי כפר הנוער "עדנים" וילדים נוספים מדרום הארץ. בית הספר יפתח את שעריו עם 3 כיתות מלאות ויצמח בכל שנה ושנה. אני נרגש לפתוח את השנה המופלאה והמאתגרת הזו כי שום קורונה לא תעצור אותנו".

הכנות אחרונות לקראת הפתיחה
צילום: מועצה אזורית בני שמעון
כתבות נוספות שיעניינו אתכם
חנות LEGO חדשה נפתחת בעופר גרנד קניון באר שבע
קבוצת TOR GROUP פותחת השבוע את חנות LEGO® STORE ה...
שוק האיכרים חוזר למדרחוב קק"ל בעיר העתיקה באר שבע
שוק איכרים תוצרת הארץ שמקיימת עיריית באר שבע באמצעות חברת...
המדבר מתעורר לחיים: כפר הנוקדים חוזר לפעילות מלאה עם חגיגת אביב ופריחה נדירה
זמן נהדר למילוי מצברים בכפר הנוקדים עם סופי שבוע של...
פינת הנצחה חדשה נחנכה לזכרם ולכבודם של 27 בוגרי קריית החינוך "בן גוריון" בנס ציונה.
ביום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה, נערך טקס...
חגיגת שבועות בקניותר מגוון פעילויות וסדנאות מיוחדות לכל המשפחה
לרגל  חג השבועות ובמהלך חודש מאי, יערוך עופר קניותר בנס...
מהפיכה בציר המרכזי של באר שבע: אורון נדל״ן נבחרה לקדם פרויקט פינוי־בינוי במתחם רגר - בן מתתיהו בעיר
חברת אורון נדל״ן ממשיכה להעמיק את פעילותה בתחום ההתחדשות העירונית...
מאוחדת פורצת דרך בנתיבות: נחתם הסכם לשיתוף פעולה אסטרטגי עם שלוחת "הדסה הלמסלי" בעיר
במסגרת שיתוף הפעולה ייהנו לקוחות מאוחדת בנתיבות והסביבה משירותי MRI,...
יוני והמארזים: סיפור ההצלחה של השף מעמותת "יחדיו"
בלא מעט אירועים בנגב בולטת באחרונה חברה שמגישה מארזי כיבוד...
לקראת יום העצמאות תשפ"ו משרד העלייה והקליטה מפרסם: מעל 2,000 עולים חדשים הגיעו לאזור הדרום מיום העצמאות אשתקד
אופיר סופר, שר העלייה והקליטה: "אלפי העולים שבחרו להגיע למדינת...
רשות הטבע והגנים: הבז שברח מהבזיארים - והקים משפחה במדבר יהודה
במהלך סקר דורסים במדבר יהודה אותר בז מדברי נדיר, שעל...
דילוג לתוכן