שמהפכת האוטומציה מגיעה לדרום עשרות תעשיינים הגיעו לסיור מקצועי במפעל 'שניב' באופקים

שמהפכת האוטומציה מגיעה לדרום עשרות תעשיינים הגיעו לסיור מקצועי במפעל 'שניב' באופקים
קרדיט צילום: צבי תקשורת.

למעלה מ-35 מנהלים ובעלי מפעלים מכל רחבי הדרום התכנסו הבוקר במפעל "שניב תעשיות נייר" באופקים, למפגש מקצועי שעסק בעתיד הלוגיסטיקה והמרלו"גים האוטומטיים. המפגש, ביוזמת התאחדות התעשיינים מרחב דרום, התמקד בפתרונות טכנולוגיים מתקדמים לייעול שרשרת האספקה והורדת עלויות הייצור.

את היום פתח פסח ברנט, מנכ"ל ובעלים של קבוצת שניב-סאסאטק, בדברי ברכה והצגת פעילות הקבוצה. ברנט שיתף את הנוכחים בחזון שמאחורי הקמת התשתיות המתקדמות ובחשיבות של אימוץ טכנולוגיה כדי להישאר בחזית התחרות.

קרדיט צילום: צבי תקשורת.

במהלך המפגש נערכו הרצאות מקצועיות מפי מומחים מובילים בתחומם: ירון לוקר, מנכ"ל משותף ב'רוזנשטוק שיפור הנדסה ולוגיסטיקה', הציג את "מהפכת הלוגיסטיקה בתעשייה" ופירט כיצד קבוצת שניב מיישמת תהליכים אלו הלכה למעשה. רמי סופר, ראש מחלקת חברות, מימון ותשתיות במשרד 'גולדפרב גרוס זליגמן', סקר את ההיבטים המשפטיים המורכבים הכרוכים בהקמת מרכז לוגיסטי (מרלו"ג), בדגש על מימון ותשתיות.

במהלך המפגש, המשתתפים קיבלו הצצה נדירה למערכות האוטומציה המורכבות שהטמיעה "שניב", המאפשרות ניהול מלאי חכם והפצה מהירה מקצה לקצה. המשתתפים ראו מקרוב את המערכות האוטומטיות בפעולה – מהפצת הסחורה ועד לניהול המלאי הממוחשב. התעשיינים דנו בדרכים ליישם טכנולוגיות דומות גם במפעלים קטנים ובינוניים כדי לשמור על תחרותיות בשוק הגלובלי.

קרדיט צילום: צבי תקשורת.

דנה שדה אופיר, מנהלת מרחב דרום בהתאחדות התעשיינים, סיכמה את המפגש: "ההיענות המרשימה שראינו היום מוכיחה שהתעשייה בדרום מובילה בין היתר גם בחדשנות. המעבר לאוטומציה במרלו"גים הוא כבר לא 'מותרות' אלא הכרח לצמיחה. המטרה שלנו היא להעניק למפעלים את הכלים הפרקטיים ביותר כדי לייצר חיסכון משמעותי ושקיפות תפעולית, אני גאה לראות את שיתוף הידע המקצועי בין התעשיינים באזור."

קרדיט צילום: צבי תקשורת.
כתבות נוספות שיעניינו אתכם
אילת: כוחות מד״א תרגלו טיפול במאות נפגעים בתרחיש פגיעת טילים במספר מוקדים בעיר
כחלק ממוכנות מגן דוד אדום לתרחישי חירום מורכבים במדינת ישראל,...
גיבור היום: הרופא ממרפאת מכבי בבאר שבע היה מהראשונים לקפוץ לזירת הנפילה: ״היה פיצוץ רב עוצמה, המרפאה ניזוקה קלות״
ד״ר ירון סרוסי, מומחה ברפואת ילדים במכבי שירותי בריאות שעבד...
מרחיבים שיח של אחדות: בית המדרש "שיג ושיח" משיק בימים אלו מרחב פתוח של 400 מ"ר בבאר שבע
בימים אלו נפתח בבאר שבע בית המדרש "שיג ושיח "-...
בא לעיר מלון חדש: רשת מלונות "דומוס" השיקה את מלון הרצל בלב העיר העתיקה בבאר שבע
בנוכחות ראש העיר רוביק דנילוביץ', הרב הראשי לבאר שבע אברהם...
KAN 2026 הפסטיבל שכבש את המדבר חוזר בפעם השנייה
מוש בן ארי •  דארוויש • ד"ר ליאת יקיר •...
"לילות רמדאן 2026": עשור של חיבורים, טעמים וסיפורים: החוויה התיירותית הכי מיוחדת בנגב של "קסם המדבר" יוצאת למסע תרבותי וקולינרי עם חיבורים אנושיים
לאכול במערה, לבשל מקלובה ולגלות את הנגב הירוק: מיזם  "קסם...
במעמד של כ-200 נשים: נפתחו אירועי האישה של נעמת נגב מאוחד
אירועי יום האישה של נעמת נגב מאוחד נפתחו במלון "רויאל...
מגן דוד אדום ומועצה מקומית גדרה חנכו 2 עמדות מַפְעֵם (דפיברילטור) חכמות חדשות במרחב הציבורי במועצה
היום (ג') נחנכו במעמד ראש המועצה המקומית גדרה סהר פינטו,...
כרטיס כניסה לעתיד: המהפכה האקדמית של המכללה הטכנולוגית אמית שדרות ומכללת ספיר
שיתוף פעולה פורץ דרך, שיושק באביב 2026 יאפשר לסטודנטים במכללה...
מעל 170 תלמידים השתתפו בטורניר השחמט העירוני בבאר שבע
בשיתוף פעולה בין עמותת צל"ש, מנהל החינוך בבאר שבע ובחסות...
דילוג לתוכן