באר שבע היא בירת הנגב, את זה כולם יודעים. מעכשיו היא גם בירה של קולינריה, המציעה מגוון רחב של מסעדות, בתי קפה ועוד הרבה מאוד הפתעות לאניני הטעם שבינינו
אם היינו חוזרים אחורה בזמן, חיפוש של פיצה בבאר שבע הסתכם ברוב המקרים למקום אחד או שניים שהציעו בצק ועליו רוטב עגבניות עם קצת גבינה צהובה ותוספות, לא מעבר לזה. אם עושים פאסט פורוורד בזמן ומחפשים היום פיצה בבאר שבע, מנוע החיפוש מציג עשרות רבות של תוצאות והמסקנה היא אחת – פיצה בבירת הנגב הפכה להיות סצינה לוהטת וטעימה במיוחד.
"אני עובד כשליח פיצה בבאר שבע כבר כמה שנים", אומר שימי. "היו שנים שהייתה פחות עבודה וזה בעיקר הספיק לי לבילויים פה ושם. מאז הקורונה נהיה פה בוסט מטורף של פיצריות שהתחילו לעבוד ומספקות לשליחים הרבה מאוד פרנסה. השיא היה בתקופת הסגרים, כמובן, ששליחים היו יכולים להתנייד חופשי, הכבישים היו פנויים והייתי מביא פיצות למשפחות רבות בבאר שבע והסביבה. הייתי בטוח שאחרי הקורונה הכל יירגע, אבל ממש טעיתי ואני שמח על זה מאוד. פיצה בבאר שבע הפך להיות כמו פיצה בתל אביב – מלא פיצריות, מלא תוספות, סגנונות ואפילו אריזות. מדהים לראות עד כמה מאכל איטלקי שהוא לכאורה כזה פשוט ובסיסי, מקבל טוויסטים מטורפים לאורך השנים. אם היו אומרים לי שהפיצות שאני מביא הן מפיצריות בבאר שבע, הייתי אומר שהאנשים השתגעו. אין מצב שאצלנו עושים פיצות כאלה, אבל עובדה. זה קורה וזה הרבה יותר טעים ממה שאני יכול להגיד במילים. פשוט צריך לטעום כדי להבין".
הטירוף על פיצות בבאר שבע שמרגיש שימי הוא לא מקרי. בשנים האחרונות נפתחו סניפים של רשתות בינלאומיות בבאר שבע. "אחד הדברים שאני הכי אוהב בפיצריות זה את ההגשה שלהן", אומר שימי. "למרות שמדובר ברשת, ולמרות שהם מכינים הרבה פיצות כל יום, יש תחושה כאילו כל פיצה נעשית באופן אישי, יש שם איזה טאץ' מדהים שנובע מההקפדה על הפרטים הקטנים. ההקפדה על הפרטים הקטנים היא בעצם העובדה שהבצק הוא טרי, יש תוספות משובחות ששמים ברוחב לב והלקוחות יודעים לפרגן ולהכיר על זה תודה. לקוח שמקבל פיצה חמה, טעימה, טריה עם תוספות מפנקות, מפנק גם בטיפ, על זה אין מחלוקת. דבר נוסף שאין עליו מחלוקת זה שפיצה היא המאכל שהרוב המכריע אוהבים. לא משנה אם זה מפגש משפחתי או מפגש של חברים, כאשר יש פיצה – כולם מבסוטים. המגוון הרחב של התוספות, חומרים איכותיים שמהם עשויה הפיצה והטריות שלה הופכים כל אירוע לחגיגה. בין אם אנחנו קונים פיצה בבאר שבע או בכל מקום אחר – כשמוצאים את הפיצריה שמכינה את הפיצה מכל הלב, נישאר נאמנים לה".