מסעדת קפאסה הוותיקה בבאר שבע ממשיכה להפתיע בהפקות קולינאריות שלה והפעם, פופ אפ שף נוסף כאשר הפעם, שף דרור שושן שמוביל את המסעדה, מארח את השף אליעד דנון בין התאריכים 12-14/5 ואת השף כפיר ינין בין התאריכים 19-21/5 כל ערבי הפופ אפ יחלו מהשעה 18:00.
שף אליעד דנון
פיינליסט "משחקי השף" בעונה הרביעית, שף מוכשר שאחרי ארבע שנים שבהן עבד צמוד לאסף גרניט, שימש עד לאחרונה כשף של מסעדת אונזה ביפו. השף דנון נחשב לילד הפלא של המטבח הישראלי החדש, שגדל עם סבתא מרוקאית פעילה במטבח. מבין את הטעמים מהבית ומחבר אליהם את העוקץ. לכל חומר גלם הוא מתייחס בחרדת קודש, והוא קשוב להכול – למה שקורה במטבחים בעולם ולמה שקורה בקולינריה בארץ כשמזרח נפגש עם מערב. בין המנות שיגיש שף דנון: שכבות של כרוב מלפוף – שומן אווז, פלפל שחור, ציר עוף חום, ויסקי "שיבס" וגלידת קשיו. שקדי טלה חרוכים – תירס לבן, חמאה חומה וצ׳ילי מותסס. סטייק טונה בלופין – משוואיה עגבניות ירוקות, חלפיניו וחלה שרופה.
שף כפיר ינין
מכוכבי תוכנית הטלוויזיה "משחקי השף" בעונתה השישית, בשנים האחרונות מוביל את המטבח של מסעדת "אמש" בלילינבלום 30 בתל אביב, "אמש" – בר מסעדה שיודעת לתת חוויה בילוי מתגלגלת כמסעדה – בר – לאונג׳. תפריט המסעדה של השף ינין ב"אמש" מתבסס על מנות שף עונתיות המשלבות טעמים מן המטבח המקומי, עם טעמים מן המטבח העולמי ויוצרות בכל ביס מנעד רחב של טעמים חדשים ומפתיעים. בין המנות שיגיש שף ינין: ברזואלה ביתית – ברזואלה וויסברטאן במעטפת של פלפל אורפה, סלט ביצים יהודי, לחם קלוי. סאנדו טרטר בקר מקומי – לחם בריוש רך, רמולד צלפים, צ׳דר לבן מגורד וקריספי פנצ׳טה טלה. סטייק אנד פפר – דנבר קאט צלוי ברוטב פלפלת דמי גלאס חרדל ושיבאס, סלט תפוח אדמה רוסי.
מסעדת קפאסה, רחוב חיל ההנדסה 1, מתחם ביג, באר שבע. טלפון : 08-6655122