עשור למיזם החברתי 'בית לגדול טוב' באופקים

עשור למיזם החברתי 'בית לגדול טוב' באופקים
קרדיט צילום: שלומי יוסף

תנובה והחברה למתנ"סים חוגגות עם תושבי אופקים עשור למיזם ומעבר למבנה חדש ומותאם לצרכי התושבים

עירית אופקים יחד עם תנובה והחברה למתנ"סים חנכו השבוע את 'בית לגדול טוב' באופקים, במלאת עשור להקמת המיזם בעיר ולרגל המעבר למבנה חדש. אירוע גזירת הסרט וקביעת המזוזה במבנה החדש נערך במעמד יו"ר דירקטוריון תנובה חיים גבריאלי, מנכ"ל קבוצת תנובה גדי קוניא, מנכ"ל החברה למתנ"סים טל בסכס, מנכ"ל עיריית אופקים, יורם נחמן, בכירים מעיריית אופקים, הנהלת תנובה ובכירים נוספים. באירוע השתתפו מאות מתושבי העיר וילדיהם שנהנו ממגוון פעילויות חווייתיות.

בית 'לגדול טוב' באופקים בניהול נעמה מימוני, הוא הבית החמישי במיזם. הוא הוקם בשנת 2015 במטרה לחזק את ילדות וילדי העיר ולהעניק להם כלים להעצמה קהילתית ואישית, ונחשב לאחד הבתים הפעילים במיזם. מאז הקמתו לפני עשור הושקעו במקום ובפעילויות השונות מיליוני שקלים והתקיימו בו עד כה כ-140,000 ביקורים של הורים וילדים! לאחרונה, עבר 'בית לגדול טוב' באופקים למבנה חדש ומשופץ, ברחוב האגוז בשכונת רמת שקד, בעיר.

מאז מתקפת השבעה באוקטובר, עיריית אופקים והחברה למתנ"סים פועלות במלוא העוצמה לחיזוק החוסן הקהילתי ומתן מענים רגשיים לילדים והורים בשכונות העיר. כחלק ממאמץ זה, חברת תנובה נרתמה לעמוד לצידה של הרשות המקומית על ידי הפעלת תוכניות רגשיות לילדים והורים ופעילויות הפגה והתנדבות במרכז בית לגדול טוב המקומי. בנוסף ,רבים מעובדי המרכז הלוגיסטי של תנובה הסמוך לנתיבות הינם תושבי אופקים שלוקחים חלק פעיל במענה הקהילתי, ואף מתנדבים בבית 'לגדול טוב' –  כפי שעשו לאורך כל העשור האחרון.

קרדיט צילום: שלומי יוסף

ראש עיריית אופקים, איציק דנינו: "מיזם 'בית לגדול טוב' באופקים הוא חלק חשוב מהעשייה העירונית למען ילדות וילדי העיר. אני מאמין כי המעבר למבנה החדש יעניק מענה איכותי לפעילויות חינוכיות, רגשיות וקהילתיות. תודה לשותפינו לדרך, חברת תנובה והחברה למתנ"סים על העשייה וההירתמות. אנו רואים חשיבות בשיתופי פעולה עם גופים שמבקשים לחזק את הקהילה המקומית, ונמשיך לפעול לטובת תושבי אופקים יחד גם בעתיד."

מנכ"ל קבוצת תנובה, גדי קוניא: "כחברת המזון המובילה בישראל שלה אלפי עובדים ברחבי הארץ, תנובה נטועה עמוק בקהילה, כאשר חלק גדול מהעובדים שלנו גרים ועובדים בפריפריה, לרבות מאות מעובדי מרלו"ג נתיבות אשר רבים מהם מתגוררים באופקים. לפני למעלה מעשור שמנו לנו למטרה לצמצם את אי-השוויון בין פריפריה למרכז, ולאפשר לילד שגדל בפריפריה החברתית והגאוגרפית, כלים לצמיחה והעשרה דומה לזו שמקבל ילד שמתגורר במרכז. אירועי ה-7 באוקטובר, חידדו עוד יותר את הצורך בצמיחה ובשיקום של הקהילות בעוטף הדרומי והצפוני ואנו נמשיך ללוות את קהילת אופקים בתהליכי השיקום והתקומה".

מנכ"ל החברה למתנ"סים, טל בסכס: "לאחר שלוש שנים מאתגרות, במהלכן חווינו לא רק אתגרים ביטחוניים קשים אלא גם טלטלות רגשיות ונפשיות, מיזם 'בית לגדול טוב' עמד איתן כמרחב של ביטחון, תקווה ושייכות. בזכות השותפות המתמשכת עם חברת תנובה, הצלחנו להמשיך לתמוך בילדים, משפחות והקהילה כולה – גם ברגעים הקשים ביותר. אני מבקש להודות לכל השותפים במיזם, ובמיוחד למובילים המקומיים  – על העשייה המרשימה, שמוכיחה מדי יום שמה שנראה כאתגר, יכול להפוך להזדמנות אמיתית. אנו גאים להמשיך את הדרך יחד, מתוך אמונה עמוקה כי המיזם הזה ימשיך לגדול – טוב, עוד הרבה זמן."

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
רומנסה בטריו סופרן
עדכון - מוצ״ש 5.7.2025 בשעה 21:00, במשכן לאמנויות הבמה באר...
ממשיכים לפתח בלב המדבר
ממשיכים לפתח בלב המדבר- ראש מועצה אזורית הערבה התיכונה מאיר...
קיץ של אטרקציות בחינם לכל המשפחה: חודש מלא בפעילויות, הצגות משעשעות, מופעי ילדים, סדנאות, אירועים מרתקים, ופעילויות יצירה לכל המשפחה - במהלך חודש יולי בעופר קניותר
קיץ של כייף יערך בעופר קניותר, מקבוצת קניוני עופר,  במהלך...
הזמר והיוצר יואב חסיס יפתח את עונת הקיץ של "בית הבד - שמן יוגב" במושב כפר אחים.
שירים ושורשים שירים אהובים שמחברים לאדמה, לארץ, ולשורשים שלנו יואב חסיס –...
תהפוך את האירוע שלך לקסום עם קרקס סוואגו
אפשר להפוך כל אירוע לחוויה בלתי נשכחת עם קרקס סוואגו....
איבדה את שיניה התותבות בפגיעה הישירה בבאר שבע — וקיבלה סיוע מהיר ממאוחדת
שרה שמש (80), תושבת באר שבע, איבדה את שיניה התותבות...
קיץ של כייף לכל המשפחה בקניותר: חודש מלא בפעילויות, הצגות משעשעות, מופעי ילדים, סדנאות, אירועים מרתקים, ופעילויות יצירה לכל המשפחה - במהלך חודש יולי בעופר קניותר, הכניסה חופשית – ללא עלות
קיץ של כייף יערך בעופר קניותר, מקבוצת קניוני עופר,  במהלך...
אופקים חוזרת לשגרה
לאחר שבועיים של מתיחות ביטחונית וסבב מול איראן, הבוקר (רביעי,...
אומרים תודה: עיריית אופקים בהוקרה למתנדבי "ידידים" ו"איחוד הצלה" על פועלם בסבב הביטחוני
לאחר סבב ביטחוני מורכב ומאתגר, הביעה עיריית אופקים את תודתה...
תנשמות תחת אש: לוחמי צה”ל חילצו ארבע תנשמות במהלך פעילות מבצעית בג’באליה
במהלך פעילות מבצעית של כוח מגדוד 601 בג’באליה שברצועת עזה,...
דילוג לתוכן