סוף שבוע אחרון לאירועי החקלאות והקולינריה 'מהחממה לצלחת' 16-18 במרץ בערבה התיכונה

סוף שבוע אחרון לאירועי החקלאות והקולינריה 'מהחממה לצלחת' 16-18 במרץ בערבה התיכונה
צילום: רונית אלעזרי צופר

סוף שבוע אחרון לאירועי תיירות חקלאית קולינרית FARM TO TABLE 'מהחממה לצלחת'- 16-18 במרץ – קטיף ובישול עם התוצרת בחממות החקלאיות, סיורים עם חקלאים, ארוחות שף ועוד.
יוזמי הפסטיבל- מועצה אזורית הערבה התיכונה, תיירות ערבה, מנהלת החברה לפיתוח הערבה, משרד החקלאות, משרד התיירות, קרן נס וקרן מיראז'. את האירועים מלווה איש הקולינריה דוד קישקה.

בין האירועים בסוף השבוע הנועל את הפסטיבל 16-18 במרץ –

בחוות "בין השיטין" בחצבה, המתפרשת על פני 7 דונם- יתקיימו האירועים:

• 'סדנת 'בישולי שדה'- קטיף ירקות טריים, בישול בלב החממה: פלפל בצבעים, מלפפון, חציל מנומר, דלעת ערמונים, רוקט, בזיליקום ירוק וסגול ועוד.

• זוג השפים נדב ודניאל יקיימו ארוחת 'מבשלים תאילנד בערבה' בלב החממה.

• ארוחות בוקר אורגניות בלב גינת הירק – של רונית ומוטי אלעזרי- במושב צופר סיור בגינת הירק וארוחת בוקר עם מנות הירקות הטריים הנקטפים בגן, בו גדלים מעל ל- 150 סוגי עצי פרי, ירקות וצמחי תבלין

• החממות הנסתרות של מושב פארן- סיורי קטיף וטעימות- עם חקלאי פארן, במטעי תמר מג'הול ובחממות הפלפלים בסיום הסיור נהנים בפודטראק 'קפאין' מכריכים מלאים בכל טוב, היישר מחממות חקלאי מושב פארן.

• סדנת בראנץ'- מושב עין יהב- -איך לשדרג את הברנץ' שלנו? -בהנחיית השפית מירית קירשבום.

• בחווה לגידול פטריות בעין יהב- עולמן הסודי של הפטריות- בהדרכת החקלאי רון דותן, על סוד גידול הפטריות, וסדנה להרכבת ערכה ביתית לגידול פטריות.

• סיור דבש במכוורת 'פורת' בעין יהב -סיור במכוורת וטעימות- עם הדבוראי רן פורת.

• סיור בחממות הירקות- עם החקלאי רמי שדה- עין יהב- סיור בחממות העגבנייה, פלפל, ועשבי תיבול- וטעימות- תוך הסברים על חקלאות הערבה.

בתים פתוחים-

• 1השף יונתן דהן – יוצא מסעדות 'רפאל', 'כתית', 'מזללה' ו-'Gail's Kitchen' בלונדון, יקיים ארוחות שף בלב חוות 'בין השיטין, במושב חצבה ובביתו ביישוב צוקים.

• השף ינון בארי- יוצא מסעדות ה'פאלומר' ו'הברברי' מקבוצת מחניודה בלונדון, מארח בביתו בפארן ארוחות עונתיות המתבססות על הירקות של משפחתו ושל חקלאי המושב.

מסעדות ופוד-טראקים ברחבי הערבה-מציעים תפריט ספיישל בפסטיבל 'מהחממה לצלחת'.

עלות קטיף וסדנת בישול בין- 30-80 ₪ למשתתף.
ארוחת 'מבשלים תאילנד בערבה' עם השפים נדב ודניאל- 300 ₪ לסועד כולל יין.

לתכנייה, מחירים הזמנות- אירועי 'מהחממה לצלחת'- https://farmtotablearava.co.il/
טלפון 052-4260798

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
עיצוב נעליים: כיצד להפוך כל נעל ליצירת אמנות
עיצוב נעליים הוא תחום יצירתי שמתפתח באופן משמעותי בעשור האחרון...
מיכל גבאי, אמה של שני ז"ל: "בזכותכם היא קבורה עם הכבוד שהיא ראויה לו!"
במלאת שנה לטבח שמחת תורה נערך הערב (א') טקס "מורשת...
הדור הבא של המשפטנים מהנגב המערבי
בית הספר למשפטים במכללה האקדמית ספיר רושם הישג מרשים. למרות...
קריקטורה זה כיף- הכל על קריקטורות משמחות
מהי ההיכרות האישית שלכם עם קריקטורות? לא מעט מהלקוחות שלי...
תערוכה קבוצתית חדשה: 'השמש לא עמד דום' אומני עוטף עזה והנגב המערבי מארחים את אמני ישראל בנגרייה בקיבוץ יד מרדכי את אומני ישראל
היצירות של האומנים, שחלקם נפגעו במלחמת "חרבות ברזל", משקפות את...
איך בוחרים נכון הפעלה ליום הולדת - מה חשוב שתדעו
בחירה נכונה של הפעלות לילדים ליום הולדת יש להתאים לגילאי...
קנון גירון אשקלון מתחדש בחנות קונספט של נעמן
אקסטרה ריטייל, זרוע הקמעונאות הפרטית של קבוצת אלון רבוע כחול,...
למען שורדי השואה: בדיקות עד הבית מכבי שירותי בריאות בשיתוף עמותת "למענם – רופאות ורופאים למען שורדי שואה" קיימו בדיקות עיניים לשורדי שואה המרותקים לביתם
בשבוע שעבר התקיים בדימונה בשיתוף פעולה בין מכבי שירותי בריאות...
תלמידי מקיף אמית יזמו: עץ לכל חלל בבית הספר
במעמד מרגש בהשתתפות משפחות שכולות ממלחמת חרבות ברזל, חנכו תלמידי...
חגיגת אירועים ומופעים בחול המועד סוכות ובמהלך חודש אוקטובר - בעופר קניותר
בסימן חודש חגי תשרי וחודש החברות: מתחם משחקים ענק, סדנאות...
דילוג לתוכן