הבוקר, (שלישי) התקיימה במכללה האקדמית ספיר, ועידת משאבי אנוש אשר הפגישה כ-140 אנשי ונשות משאבי אנוש, שותפים אזוריים וסטודנטים לתואר שני בייעוץ ופיתוח ארגוני. הועידה נערך תחת הכותרת "קהילה מצמיחה תקווה", והפך לבמה מרגשת לדיון, שותפות והשראה, בעיצומו של עידן מאתגר במיוחד לתושבי הנגב.

במרכז הועידה הושקה קהילת HRise, קהילת משאבי האנוש החדשה בדרום. יוזמה המאפשרת יצירת רשת מקצועית תומכת שתעודד צמיחה, חדשנות ושיתוף פעולה בין אנשי ונשות משאבי אנוש באזור.
מרבית המשתתפים ביקשו להצטרף לקהילה, וחלקן אף התנדבו להוביל אותה. היוזמה לקהילה נולדה על ספסל באחד מהקמפוסים הזמניים של מכללת תל-חי בתל אביב, במהלך הועידה משותף עם "מעברים אצבע הגליל". בשולי הכנס נפגשו מעברים בנגב יחד עם המכללה האקדמית ספיר. ד"ר רונית נדיב, ראש התוכנית לתואר שני בייעוץ ופיתוח המשאב האנושי במכללת ספיר, יחד עם מיכל שני, מנהלת מעברים נגב צפוני, מור מיכאלי לוי, קשרי מעסיקים, עינת יהודה, מנהלת מעברים נגב מערבי, יחד, הן ישבו וחלמו להקים קהילת גג מקצועית לאנשי ונשות משאבי האנוש בדרום, קהילה שתהווה מוקד ידע, שיתוף פעולה אזורי וחיזוק אישי וארגוני.
הועידה נערכה בשותפות רחבה של גופי תעסוקה ומוסדות מובילים בדרום בינהם, מעברים נגב מערבי, מעברים נגב צפוני, אשכול רשויות נגב מערבי, עיריית שדרות, התאחדות התעשיינים מרחב דרום, מרכז הזדמנות שדרות ומחלקת התעסוקה (אגף פיתוח כלכלי-תעסוקתי), המכללה האקדמית ספיר ושירות התעסוקה.
אפרת לוי, מנהלת מרכז הזדמנות שדרות, הדגישה את שלושת עמודי התווך של היוזמה: "כוחה של קהילה ושותפות אזורית, החשיבות של אנשי ונשות משאבי אנוש לשותפות הזאת, ו-המטרה המשותפת לחיזוק המשולש: פרט. ארגון. קהילה."
מירי אוחיון, מנהלת שירות התעסוקה בשדרות, הוסיפה: "הועידה עמדה בסימן כוחה של קהילה אזורית, והאיר את מקומם של אנשי משאבי האנוש ככוח מניע בחיזוק הפרט, הארגון והקהילה. שירות התעסוקה ימשיך לעמוד לצדכם- מחובר לקהילה, שותף לארגונים, ומחויב לכל פרט."

מנהלת התאחדות התעשיינים מרחב דרום, דנה שדה אופיר מסרה: "הכוח המניע את התעשייה הדרומית הוא הרבה מעבר לטכנולוגיה או לתשתיות, הוא טמון באנשים. האנשים שבוחרים לקום בבוקר לבנות, ליזום ולהוביל. כאשר אנחנו בוחרים להשקיע באנשים, בהתפתחות מקצועית, בהזדמנויות לצמיחה אישית ומשמעות בתוך הארגון, אנחנו מחזקים לא רק את מקום העבודה, אלא גם את תחושת השייכות, את המחויבות הקהילתית ואת החוסן האזורי כולו. השותפות בין האקדמיה, הרשויות המקומיות, מרכזי המעברים והתעשייה אינה נובעת מהסכמות פרקטיות, אלא ממהלך ערכי, שמבין שהשקעה במשאבי אנוש היא השקעה בתקווה. קהילה שמעמידה את האדם במרכז היא קהילה שמצמיחה עתיד."
ד"ר רונית נדיב, ראש התוכנית לתואר שני בייעוץ ופיתוח המשאב האנושי במכללת ספיר: "המטרה של הועידה היא לייצר חיבור ושותפות משמעותית בין האקדמיה גופים העוסקים בהשמה ומנהלי ומנהלות משאבי האנוש מהאזור במטרה להצמיח מחדש קהילה משגשגת במרחב העוטף."
שירן עדי קלר מנהלת RegionUp:" הועידה היא ביטוי לשיתוף פעולה אזורי ובין מגזרי שאשכול נגב מערבי דוגל בו בכל תחום ובטח בתחום התעסוקה. באמצעות מנגנון השותפות האזורית המקודם ב REGIONUP אנו מאמינים שרתימה של המגזר העסקי לתהליכי פיתוח אזוריים תוך יצירת מענים מותאמים, בעיקר בתחום ההון האנושי וביצירת תעסוקה איכותית במרחב יביאו לצמיחה ולהעלאת הפיריון בנגב המערבי כולו."