נשיא המדינה נשא דברים בפתיחה המחודשת של מרכז ״עזרה למרפא״ בראשות הרב פירר, בשדרות

נשיא המדינה נשא דברים בפתיחה המחודשת של מרכז ״עזרה למרפא״ בראשות הרב פירר, בשדרות
קרדיט צילום: קובי גדעון / לע״מ

נשיא המדינה יצחק הרצוג נשא דברים היום, יום רביעי, ב׳ בניסן, 10 באפריל בפתיחה המחודשת של מרכז ״עזרה למרפא״ בעיר שדרות וכלל הדרום.
הפתיחה התקיימה בהנחיית העיתונאי אלמוג בוקר ומנהלת המרכז אורנה דותן, ונכחו בה משפחות שכולות, ראש אגודת ״עזרה למרפא״ הרב אלימלך פירר, ראש עיריית שדרות אלון דוידי, מפקד מחוז דרום ניצב אמיר כהן, ועוד.
תחילה, נפגשו הנשיא ורעייתו עם המשפחות של עדי ברוך ז״ל ושל מור שקורי ז״ל. עדי, נהרגה מפגיעת רקטה שנפלה בפתח המרכז- שניזוק גם הוא. מור, היא שוטרת שנפלה בגבורה בקרב בתחנת שדרות ב7.10. לאחר המפגש נאם הנשיא בפתיחה המחודשת.
בשל השלכות המערכה הכבדה, המרכז היה סגור כחמישה חודשים, ופתיחתו מהווה נקודת ציון בשיקום מחדש של העיר שדרות.
נשיא המדינה פתח את דבריו ואמר: ״הגדולה של הפרויקט הזה היא העובדה שיש חיבור עמוק בין גוף לנפש, ואנחנו עם ישראל מתמודדים עם אתגר עצום מאוד גם בגוף וגם בנפש.
האויב בא עלינו לכלותינו והתשובה שאנחנו נותנים לו מעבר לכוח האדיר של צה״ל, הבנות והבנים שלנו שלחמו ולוחמים והקריבו דור באמת מופלא של צעירים ישראלים, אזרחים ישראלים שהתגייסו למערכה הכבדה.
התשובה שאנחנו נותנים למי שבא לירות כאן, לטבוח כאן בדשא זה חנוכת המקום הזה, המקום היפיפה הזה המדהים ביכולותיו, מקום שמהווה דוגמא ומופת לחיים משותפים של כל אזרחי ישראל בכל האמונות, הדתות ואורחות החיים.
אני חושב שההנצחות שנקבעו כאן לזכרן של שתי הנשים שנהרגו כאן, עדי ומור, יהוו אות ומופת לנו בסיפור כולו, ואות ומופת לתושבי שדרות שחזרו הביתה ולאט לאט חוזרים לשגרת חיים למרות החרדות והחששות.
אני בא לכאן בשם העם כולו לחזק את שדרות, ואת תושביה ולומר להם- אתם תל חי של הדור הזה, ומי ייתן והעיר תעלה ותפרח ותצמח ותתחזק, וכל האזור כולו ישוב לתקומה מלאה וחיים מלאים בשקט ושלווה. תודה רבה לכולכם ומי ייתן והמקום הזה ייתן את השירות הטוב ביותר״.

קרדיט צילום: קובי גדעון / לע״מ
קרדיט צילום: קובי גדעון / לע״מ

 

 

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
קו החוף של אשקלון מתחדש: חוף ים מוסדר לצד מתחמי שיט ופנאי
אושרה להפקדה בוועדה המחוזית דרום תוכנית 'חוף רחצה - צפון...
מחזקים את עוטף עזה: הוועדה המחוזית דרום אישרה להפקדה את תוכנית משרד הבינוי והשיכון להקמת היישוב החדש "חנון" עם כ-500 יחידות דיור
הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה דרום החליטה להפקיד את התוכנית להקמת...
"לא ידעתי מאיפה להתחיל": מאז השבעה באוקטובר מטה שירות חרבות ברזל מסייע ליותר מ-860 משפחות שכולות להתמודד עם הבירוקרטיה שאחרי האובדן
מאחורי כל "הותר לפרסום" יש משפחה שנאלצת להתמודד לא רק...
כ-200 ילדים ממועדוניות הדרום צעדו בצעדת האביב השנייה של ICL בפארק "אגם נחל באר שבע"
צעדת האביב השנייה של ICL יחד עם ילדי מועדוניות הדרום...
01.06.2026 האלופות מהדרום! רקדניות הערבה התיכונה זכו בפרסי 'גרנד פרי' בתחרויות מחול ארציות Super Star ו-U Talent
רקדניות סטודיו ZAZA למחול בערבה התיכונה חתמו סבב תחרויות מחול...
אפה מבלים עם הילדים בחודש יוני? ללא תשלום: חגיגת הרפתקאות, סדנאות חווייתיות, שעת סיפור, פעילויות מוזיקליות, יצירה ואפייה לכל המשפחה
כל הפעילויות פתוחות לקהל הרחב – ללא תשלום במהלך חודש...
אייפון 17 256GB ב-1,999 ₪: רשת מחסני השוק ממשיכה להציע אלטרנטיבות תחרותיות לשוק הסלולר עם מבצע שובר שוק באילת
מהלך שיווקי נקודתי בסניף “הספן” של הרשת המונה 70 סניפים...
מי יספר את סיפור שבעה באוקטובר של העיר שדרות?
עדות 710 הארכיון הגדול בעולם לעדויות שבעה באוקטובר ועיריית שדרות...
הומור, כאב וזהות על הבמה פסיפס ישראלי" 2026 ערב של יצירה, זהות וקול ישראלי צעיר בגודמן
ביום שלישי האחרון התקיים ב"גודמן" בית הספר למשחק בבאר שבע,...
מתנדבי חברת "אדמה מכתשים" שדרגו את המרכז הטיפולי לנערות בסיכון בבאר שבע
במסגרת יום המעשים הטובים שנדחה התקיימה פעילות קהילתית משותפת עם...
דילוג לתוכן