מקלט באולינג: מקלט החיילים של שלום וגידי

מקלט באולינג: מקלט החיילים של שלום וגידי
צילום: גידי סולימני

לקראת יום מעשים טובים, מיזם הדגל של עמותת רוח טובה מקבוצת אריסון שיתקיים ב-19 במארס ויצויין השנה בסימן של אחדות , אלפי פעילויות התנדבות ועשיית טוב יתקיימו ברחבי הארץ. המסר שילווה השנה את פעילויות יום מעשים טובים הוא "מאוחדים בטוב". זהו סיפורם המרגש של שלום וגידי

סיפורם של שלום שקורי וגידי סולימני, הבעלים של באולינג 7 בבאר שבע , הוא סיפור של מסירות וחמלה עמוקה, במיוחד בתקופה זו. בעיצומה של מלחמה, קיבלו השניים החלטה יוצאת דופן לפתוח את מתחם הבאולינג שלהם בפני החיילים המשרתים בעזה וכוחות הביטחון. מעשה נדיבות זה הפך למגדלור של נחמה עבור אלפי חיילים שחיפשו הפוגה ממציאות המלחמה הקשה.
יום אחרי יום, חיילים זרמו פנימה, ומצאו לא רק מקום להירגע ולהתחדש, אלא גם מרחב מלא בצחוק ואחווה. שלום וגידי, מונעים מרצון להביא שמחה לחיילים הללו, והאריכו ללא לאות את הכנסת האורחים, קיבלו את פניהם מבקרים מוקדמים ועד לילות מאוחרים.
אבל הנדיבות שלהם לא נעצרה שם. הם ארגנו ערב הוקרה בשיתוף "עמותת באולינג נגב" מכל הלב לכבוד חבר שנפל, שחקן באולינג שאיבד את חייו באופן טרגי ב-7 באוקטובר כשהגן על הישוב מבטחים (היה בכיתת כוננות). והזמינו את משפחתו של טל ממן, כאורחי כבוד.
בנוסף לתרומתו לחיילים, מצא עצמו שלום זמן גם להחזיר לקהילה בדרכים אחרות, הוא מתנדב כל שבוע באזורים חקלאיים, עוזר לקצור תפוזים בשלים ועוד, והוכיח את מחויבותו לשרת אחרים.
למרות מעשיו המדהימים, שקורי נשאר צנוע וענו, לעולם לא מחפש הכרה במעשיו. הוא ממשיך להיות אבא וסבא יוצא דופן.

באמצעות מעשי החסד הבלתי אנוכיים שלו ומסירותו הבלתי מעורערת, שלום מדגים את המשמעות האמיתית של חמלה ומסירות. הסיפור שלו משמש השראה לכולנו, ומזכיר לנו את ההשפעה שיכולה להיות לחסד של אדם אחד על חייהם של רבים.
גם אתם רוצים לעשות משהו למען הזולת? ב-19.3 יתקיים "יום מעשים טובים". היכנוס לאתר ושם תמצאו אלפי אפשרויות להתנדבות. שרי אריסון, שיזמה את 'יום מעשים טובים' מסבירה: "אם נחשוב טוב, נדבר טוב, נעשה טוב ונשמור על היחד – העתיד שלנו יהיה טוב יותר."

צילום: עדי מסיקה
צילום: גידי סולימני

 

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
תיכון יוצר עתיד באר-שבע זכה במקום הראשון באולימפיאדת מגמות ארצית
ביום שלישי (6.5) התקיימה אולימפיאדת המגמות הטכנולוגיות הארצית של רשת...
נשים מובילות שינוי בדרום שיתוף פעולה אזורי ראשון מסוגו מצמיח קהילת HR בנגב
הבוקר, (שלישי) התקיימה במכללה האקדמית ספיר, ועידת משאבי אנוש אשר...
מנהלת מו"פ ערבה תיכונה וצפונית-תמר השתתפה בפאנל מקצועי בכנס החקלאות של התנועה הקיבוצית שהתקיים בים המלח
מעין קטרון מנהלת מו"פ ערבה תיכונה וצפונית-תמר, הוזמנה להשתתף בפאנל...
אלברט הגיע לגבורות והעיר מתייצבת לחגוג
אלברט נגיד המפקד המיתולוגי של מחנה פיקוד דרום ותמיד תמיד בעלה...
מצטיין מגן דוד אדום במרחב נגב
לכבוד יום העצמאות ה-77 למדינת ישראל, נבחר גלעד דותן תושב עין יהב...
"שני מהפכני" בפלאנט באר שבע: חוויית קולנוע גדולה במחיר קטן
ימי שני יכולים להפוך להזדמנות מושלמת לבילוי משפחתי: לצאת מהשגרה,...
כורסאות מעור וקטיפה - לשדרוג הסלון שלך בבית
כורסאת עור - איכות, נוחות וסגנון על-זמני כשרוצים לייצר עיצוב פנים...
מוכנים לרוץ? כך תשמרו על הגוף למרוץ באר שבע
מרוץ באר שבע מתקרב וההתרגשות בשיאה. רגע לפני שמזנקים חשוב...
הצלחה לתוכנית 'מחוברים לחיים' בערבה התיכונה עם סיום המחזור הראשון פרויקט ההנגשה שתכליתו צמצום פערים טכנולוגיים בקהילה
הקושי עימו מתמודדים, בעיקר בני הגיל השלישי, בצריכת שירותים דיגיטליים,...
מחזקים את שיתוף הפעולה בין ההסתדרות בנגב לעיריית דימונה
"שמים את העבר מאחור ומתחילים לשתף פעולה מלא מלא לטובת...
דילוג לתוכן