ניר בר דוד, מנכ"ל פארק המחזור והחינוך הסביבתי דודאים שבנגב: "כמות הזבל שמגיעה לאתרי הפסולת היא הזויה. בתור מי שאמון על טיפולה – אנחנו רואים בבירור כי אחוז משמעותי מתוך האשפה היא תוצאה של צרכנות יתר. חפצים, רהיטים ובגדים שנראים חדשים, מזון שעדיין נמצא באריזות שלו. יש בעיה של צרכנות יתר בייחוד בענף המזון בישראל – אנשים קונים כמו מטורפים, בלי קשר לצורך האמיתי שלהם בבית"
מטרת יום צמצום המזון הוא להעלות מודעות בנושא בעיית בזבוז המזון ועידוד צמצום הבזבוז בכל שרשרת האספקה – הגידול החקלאי, המפעלים, ההובלה, הרשתות, המסעדות ואצלנו בבית.
החגים מתקרבים ואיתם גם כמויות מזון שנזרקות: "מעבר לשימוש העצום בחגים בכלי פלסטיק חד פעמיים שמזהמים את הסביבה, אנחנו רואים עלייה משמעותית בכמות המזון הנזרקת" מספר ניר, "זה קטע ישראלי שכזה להכין המון אוכל, להראות שפע, בעיקר בחגים כשהמשפחה מגיעה להתארח. אבל אנשים לא מבינים כמה הדבר הזה הוא נורא, וכמובן שיש פה גם כשל כלכלי".