מה עושים ביום שישי?  מטיילים עם ארגון אשכולות וקק"ל בבאר שבע והסביבה

מה עושים ביום שישי?  מטיילים עם ארגון אשכולות וקק"ל בבאר שבע והסביבה
מוקד 11 שביל הזהב צילום אבינועם ניסים

ארגון אשכולות- מרכזי הסיור והתודעה של ישראל בשיתוף החטיבה לחינוך וקהילה של קרן קימת לישראל יוצאים בפרויקט סיורים חינמיים בבאר שבע והסביבה. כחלק מפעילויות השונות שיתקיימו כולן בקפסולות של עד 20 מטיילים יתקיימו: סיורי פריחה ביער להב, סיור בבאר שבע העתיקה וטיול המפגיש בין מים למדבר באגם ירוחם.

*דרגת קושי קלה * מתאים למשפחות ובודדים *  קבוצות של עד 20 מטיילים בהתאם להנחיות משרד הבריאות  * הפעילות ללא עלות ומותנית בהרשמה מראש*

לפרטים נוספים, פירוט המוקדים והרשמה לסיורים, באתר אשכולות: www.eshkolot.org

מתי?: יום שישי ה 4/12/2020  שעות:  8:30 ו10:30 בבוקר

מוקד 13 אגם ירוחם
צילום עדי ברקו

לאחר חודשים ללא טיולים וסגר ממושך בבתים, הגיע הזמן לנצל את מזג האוויר הסתווי לטיולים באוויר הפתוח. ארגון אשכולות בשיתוף קרן קימת לישראל יוצאים בפרויקט טיולים מודרכים שיתקיים בו זמנית ב- 13 מוקדים שונים מצפון לדרום. מדובר בטיולים יתקיימו כולם ללא עלות, מותאמים להנחיות של משרד הבריאות ומותנים בהרשמה מראש. 

מה בתוכנית? 

יער להב: סיור מודרך ב'שביל הזהב' שביער להב שאורכו כ1.5 ק"מ. במהלך הסיור יבקרו המטיילים באתרים ארכיאולוגים ויצפו בנופים ייחודיים של פריחת חלמוניות. לאחר מכן, ישמעו את סיפורו של יער להב, היער הגדול שניטע בגבול הנגב ויגיעו לנקודות נסתרות לאורכו. הסיור מותאם למשפחות עם ילדים בשלל גילאים ומותאם למשפחות עם עגלות ילדים.

מוקד 11 שביל הזהב
צילום אבינועם ניסים

מה כותבים בוויז?  שביל הזהב – יער להב 

בית אשל: סיור מודרך במצפה קק"ל שבבית אשל הכולל הליכה רגלית של ק"מ וסיור ברכבים פרטיים בין תחנות. הסיור יחל במצפה קק"ל בבית אשל, הצעיר מבין שלושת המצפים בנגב בו ייחשפו המבקרים לסיפורם המרתק של אנשי בית אשל. לאחר מכן ייצאו המבקרים לסיור ברחובותיה של באר שבע העתיקה וישמעו על ימיה של העיר בתקופה של טרום קום המדינה. המסלול מתאים למשפחות ללא עגלות ילדים ויימשך כשעתיים. 

האגם במדבר: סיור באגם ירוחם במסלול שאורכו 1.5 ק"מ וייצא מפארק אגם ירוחם. לאורך הסיור יישמעו המבקרים את סיפורו הייחודי של האגם שנבנה בשנותיה הראשונות של המדינה והמסורות עתיקות שנוגעות לבאר הסמוכה לו. לאחר מכן ייחשפו המבקרים לפינות נסתרות לאורכו של האגם שמעטים מכירים וישמעו את סיפורן הייחודי.המסלול מותאם למשפחות עם עגלות ילדים מונגש ברובו לנכים (ניתן לדלג על הקטעים שאינם נגישים).

מה כותבים בוויז?  אגם ירוחם, פארק אגם ירוחם

מוקד 11 שביל הזהב
צילום אבינועם ניסים

שר שלום ג'רבי, מנהל החטיבה לחינוך וקהילה בקק"ל: "החטיבה לחינוך וקהילה של קק"ל שמחה וגאה להיות שותפה בפרויקט זה, המזמין את כלל אזרחי ישראל לצאת ליערות ולפארקים של קק"ל, בבטחה ותוך שמירה על בריאותם באוויר הפתוח. בשיתוף עם ארגון "אשכולות", צוותי ההדרכה המקצועיים יעבירו פעילויות חווייתיות וטיולים למשפחות – אנו מזמינים את הציבור הרחב לבוא ולהתחבר לציונות, מורשת וערכים".

 

אדיר וישניה, מנכ"ל ארגון "אשכולות" : "מגפת הקורונה הגדילה את הגעגועים שלנו לארץ היפה, לטבע והנופים, וגרמה לנו להעריך את הרגע המיוחד של היציאה מהבית לאוויר הפתוח. טיול ביערות ובפארקים של קק"ל המלווה בסיפורי ההיסטוריה ומורשת הוא זיכרון ילדות שלי ושל רבים בישראל. יחד "נארוז את המשפחה", ניקח מקל ותרמיל, ויחד נצא לטייל עם מיטב מדריכי ידיעת הארץ והציונות של אשכולות בשבילים שעיצבו את זהותנו וסיפורנו המופלא בארץ ישראל". 

אודות אשכולות:

"אשכולות" הינו ארגון הגג החינוכי של 30 מרכזי הסיור, הלימוד והתודעה הישראלית. מרכזנו פרוסים בכל רחבי הארץ מהגולן ועד אילת ועוסקים בידיעה ואהבת הארץ, היסטוריה ומורשת של עם ישראל באמצעות טיולים והדרכה ערכית. למרכזי אשכולות צי נרחב של צוותי הדרכה ומדריכים הפרוסים ברחבי הארץ עם מיליון ימי הדרכה במערכת החינוך, מאות כנסים וימי השתלמות במהלך השנה, ופעילות מגוונת נוספת לקהלים מגוונים בהם משפחות ואזרחים וותיקים. 

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
כיצד להנפיק ויזות לחו"ל בצורה חכמה
הוצאת ויזה להודו    עבור ישראלים המעוניינים לבקר בהודו, ישנו צורך בהנפקת...
Fattal Rock festival 11 רשת מלונות פתאל פותחת עשור חדש של הופעות חיות ב'פתאל רוק פסטיבל 11' באילת
המכירה הגדולה לפסטיבל נפתחת היום, יום ב׳ ה- 27/10 ומיועדת...
השף ויוצר התוכן דוד גדג' (“הופ הופ טאק טאק”) משיק מנה חדשה ובלעדית לרשת 'תפודיס': תפוחי אדמה ותירס חם עם תוספות מיוחדות
הקהל הרחב מוזמן לעופר קניותר לטעימות של המנה שיצר השף...
אש ועשן בנגב: מרוץ הדראג ההיסטורי בערד קבע רף חדש בספורט המוטורי בישראל
הסבב השני של ליגת Race Masters הוכיח: הנהגים והרכבים בישראל...
ברוס פרל האגדי ביקר במיצג ההנצחה של שבט הנובה בבוסטון
ברוס פרל, מאמן הכדורסל היהודי האגדי, שהודיע לאחרונה על פרישתו...
סוכות בלב המדבר בערבה התיכונה: סיורים חקלאיים, סדנאות יצירה, חוויה כפרית במשק צאן, תצפיות כוכבים ועוד
תיירות מועצה אזורית הערבה התיכונה מציעה בחג הסוכות, לחוות את...
אירוע "הרמוניה ביער" בבני שמעון מסורת של וולנס בלב הנגב הפורח
בסוף השבוע התקיים בחוות להב, לצד יער להב הפסטורלי, אירוע...
נערכים לשעת חירום - ציוד רפואי חדש ביישובי הערבה התיכונה
צוותי הרפואה ביישובי הערבה התיכונה, התחדשו בציוד רפואי חדיש ומתקדם...
כשחוויה מעשירה ואנשי המדבר נפגשים פסטיבל "נוודי המדבר" בחול המועד סוכות - הפנינג סדנאות מדבריות ומוזיקה ישראלית לכל המשפחה בכפר הנוקדים
סדנאות בסגנון מדברי, סיורים מודרכים, סיורי עקרבים, יצירה, מוזיקה וריקודים,...
אביחי ברודץ ותם דמארי קיבלו תארים במכללה האקדמית אשקלון
המכללה האקדמית אשקלון קיימה בשבוע שער (שלישי ורביעי) שני טקסים...
דילוג לתוכן