ישראל היא ארץ מדהימה אך אין ספק שיש בה פגמים רבים אשר אי אפשר להתעלם מהם. הפגם החמור ביותר הוא ללא ספק העובדה כי בישראל יש תחבורה ציבורית מפגרת שנמצאת מאחור שנות אור מן התחבורה הציבורית שקיימת בחו\"ל. לעובדה זו יש משמעויות רבות אך נראה שהעיקרית שבהם זה העובדה כי כל משפחה בישראל צריכה לפחות רכב אחד. לא יעלה על הדעת להתנהל בארץ ללא רכב צמוד וזהו משהו שלא נתון במחלוקת. העניין הוא שיש הרבה מאוד נהגים אשר הופכים את הנהיגה למסלול מרוצים וזה מסוכן מאוד כי מהירות מופרזת הורגת. אם אנו נוסעים מעל המהירות המותרת אנו מסכנים את המשתמשים האחרים בדרך וגם את נוסעי המכונית שלנו וזהו משהו שלא כדאי לזלזל בו.

מהו מחדל מצלמות המהירות של המשטרה?
בניסיון להילחם בתופעה של מהירות מופרזת הקימה המשטרה מערך של מצלמות ברחבי הכבישים בארץ. המערך הזה נועד לצלם מכוניות ונהגים אשר נסעו במהירות מופרזת וזאת מתוך מטרה להרתיע נהגים מלעבור את המהירות המותרת. אם כן מה הבעיה עם מצלמות אלו? התשובה היא שהמצלמות לא מדייקות ולכן בית המשפט לא נאות לקבל את הנתונים שלהם. כך אלפי דוחות מצויים בספק ואם קיבלתם דוח מהירות ממצלמה עומדת כדאי לכם לשקול לפנות אל עורך דין אשר יערער על המצלמה בבית המשפט וינסה להוכיח את חפותכם. אין ספק כי המצלמות הללו לא משרתות את המטרה ולא נראה כי הן מונעות נהיגה במהירות מופרזת וזאת עקב העובדה שהן לא אמינות.
איך אפשר לשפר את האכיפה בישראל?
אין ספק כי יש עוד לעשות הרבה בכדי להתמודד עם תאונות הדרכים במדינה ובין היתר לצמצם את התאונות בגין מהירות מופרזת. הדבר הראשון שצריך לעשות זה להגביר את האכיפה של המשטרה כך לדוגמא באמצעות המיזם של שומרי הדרך של הרלב\"ד (רשות לבטיחות בדרכים). עוד דבר שצריך לעשות זה לשפר את התשתיות בישראל ולהתאים אותם למאה העשרים ואחת. לצד כל אלו צריך להגביר את מסעות הפרסום במדיות השונות בכדי להזהיר אנשים מפני עבירה על חוקי התנועה ולהדגים להם באמצעים ויזואליים מה קורה למי שעובר על החוקים. בשילוב של כל הגורמים הללו יהיה אפשר להוריד את כמות התאונות בדרכים ואת מספר המתים וכך כל החברה הישראלית תרוויח ממהלכים אלו.
מדוע נעשה כל כך מעט בתחום תאונות הדרכים?
עולה השאלה מדוע כל הצעדים הללו לא ננקטים ונראה כי התשובה נעוצה בכך שמשרד האוצר מתקמצן ולא מכניס את היד לכיס. לו משרד האוצר היה מגדיל תקציבים סביר להניח שהיינו רואים ישר ירידה בכמות התאונות בדרכים וכך כל המשק הישראלי היה מרוויח ולכן כל שנותר הוא לצאת בקול קורא למשרד האוצר לשנות את אופן הקצאת התקציב בישראל.