לזכרם: נערך טקס חנוכת פסל "הרימון" באופקים

לזכרם: נערך טקס חנוכת פסל "הרימון" באופקים
קרדיט צילום: ליאור איפרגן פוטו שוש.

כחלק מתכנית ההנצחה של עיריית אופקים לנופלי וגיבורי השבעה באוקטובר חנכה הרשות פסל חדש הכולל טכנולוגיה חדשנית שמספרת את סיפוריהם האישיים של הנופלים

הבוקר (רביעי), 30.07.25, חנכה עיריית אופקים יחד משרד החוץ, בשיתוף קבוצת ארט די גרופ, את פסל הרימון הייחודי לזכרם של נופלות ונופלי השבעה באוקטובר.

הפסל, עשוי עבודת פסיפס עדינה ועליו מוטמעים שמות הנופלות והנופלים של העיר אופקים במהלך השבעה באוקטובר ומלחמת חרבות ברזל. הרימון משלב בתוכו טכנולוגיית NFC חדשנית במסגרתה כל עובר אורח יוכל להצמיד את מכשיר הטלפון החכם שלו ולצפות בסרטוני זיכרון אישיים של הנופלים. כך הופך הרימון למפגש חי ונוגע ללב עם סיפורי הגבורה והאובדן של השבעה באוקטובר.

מדובר בשיתוף פעולה ייחודי של עיריית אופקים עם משרד החוץ, בהובלת מר דן אוריין, מנהל מחלקת דיפלומטיה אזרחית. הפסל נתרם ויוצר על ידי קבוצת ארט די גרופ.

בין המשתתפים בטקס נכחו ראש העיר אופקים, איציק דנינו, מנהל מחלקת דיפלומטיה אזרחית במשרד החוץ, דן אוריין, האמנים היוצרים, דניאל וולדינובסקי ואיגור סרני, מנכ"ל העירייה יורם נחמן, מנהל האגף לפיתוח כלכלי איציק קריספל, אורחי משלחת מדרום אפריקה ותורמים נוספים שהגיעו לכבד את המעמד.

פסלי רימון נוספים מוצבים ברחבי הארץ, ומטרתם לספר לדורות הבאים את סיפורם של נופלי וגיבורי השבעה באוקטובר.

ראש העיר, איציק דנינו: "הרימון המיוחד שאנו מציבים היום באופקים יהווה סמל לזיכרון העוצמתי של גיבורות וגיבורי העיר. הוא מספר את סיפורם של הנופלים והגיבורים ומזכיר לנו שעם ישראל חי וקיים. בזכות ההקרבה של אלו שאינם עוד איתנו היום, אנחנו נוכל להמשיך לצמוח, לפתח ולגדול במדינה שאנו ובעיר שאנחנו כל כך אוהבים. אופקים תמשיך להוביל מהלכים להנצחת בניה ובנותיה מתוך כבוד עמוק לנפילתם."עסקים משגשגים בעיר".

קרדיט צילום: ליאור איפרגן פוטו שוש.
כתבות נוספות שיעניינו אתכם
דוח מבקר המדינה ונציב תלונות הציבור
באר שבע נמנית על הערים שתושביהן הגישו את מספר התלונות...
"הרמוניה ביער": ערב של קסם, רוגע והשראה בלב הטבע עם שלל סדנאות, טיפולים, מוזיקה והרצאה מרתקת
אחרי ההצלחה הגדולה בשנה שעברה, אירוע "הרמוניה ביער" חוזר ובגדול והפעם...
כשחוויה מעשירה ואנשי המדבר נפגשים פסטיבל "נוודי המדבר" בחול המועד סוכות - הפנינג סדנאות מדבריות ומוזיקה ישראלית לכל המשפחה בכפר הנוקדים
סדנאות בסגנון מדברי, סיורים מודרכים, סיורי עקרבים, יצירה, מוזיקה וריקודים,...
קלאסיקה אמריקאית וישראליות מרגשת: פתיחת העונה ה־53 לסינפונייטה הישראלית באר שבע
עונת ה-53 לפעילותה של תזמורת הסינפונייטה הישראלית באר שבע נפתחה...
עשור לכנס איכות דרום מאיכות מבוססת נתונים ועד מצוינות אנושית
SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון אירחה והובילה בסוף...
תיכון רגר משיק: הכנה לצבא כהכנה לחיים
בתיכון רגר בבאר שבע התקיימה השבוע הרצאה ראשונה מסוגה להורי...
פרס רוטשילד לחינוך הוענק לצוריאל רובינס, מנהל מקיף אמית באר שבע
בטקס מכובד שהתקיים השבוע בספרייה הלאומית בירושלים, הוענק פרס רוטשילד...
קבוצת אלמוג מאכלסת ארבעה בנייני בוטיק בשכונת עיר היין באשקלון ומקדמת במקביל למעלה מ-1,650 יח"ד בהתחדשות עירונית בעיר מתוכם - שני מגדלים של 262 יח"ד לקראת היתר
קבוצת אלמוג הודיעה השבוע כי קיבלה טופס 4 (אישור אכלוס)...
אביחי ברודץ ותם דמארי קיבלו תארים במכללה האקדמית אשקלון
המכללה האקדמית אשקלון קיימה בשבוע שער (שלישי ורביעי) שני טקסים...
הוקרה מרגשת: אלי אביסרור קיבל בהפתעה פרס מפעל חיים של ארגון הקבלנים בנגב בכנס השנתי של ארגון הקבלנים בנגב, שהתקיים בירושלים, הוענק לאלי אביסרור, יו"ר הארגון ומ"מ נשיא התאחדות בוני הארץ, פרס מפעל חיים.
אביסרור: "לא ציפיתי למחווה מפתיעה ומרגשת כל כך. עבורי, הפרס...
דילוג לתוכן